Conecteaza-te cu noi

Societate

A treia premieră a stagiunii la Teatrul de Stat Constanţa: „Crima din strada Lourcine”

Published

on

Teatrul de Stat Constanţa (TSC) prezintă sâmbătă, 8 mai, cea de-a treia premieră oficială a acestei stagiuni, spectacolul „Crima din strada Lourcine” o comedie muzicală de Eugène Labiche, traducere Violeta Popa, regia Vlad Cristache, scenografia Mădălina Niculae și Andreea Tecla, muzica originală Tibor Cári.

Primele reprezentații sunt programate vineri, 7 mai (avanpremiera), sâmbătă, 8 mai și duminică, 9 mai, de la ora 19:00.

Regizorul Teatrului de Stat Constanța, Vlad Cristache, a absolvit licența în Regie Teatru la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” București (UNATC) în 2009, urmând apoi cursurile de Master în Regia Teatrului Contemporan până în 2011. Este unul dintre cei mai prolifici tineri creatori de teatru, regizând spectacole în București (Teatrul de Comedie, Teatrul Național București, Teatrul Excelsior, Teatrul Mic, Teatrul Nottara), Piatra-Neamț, Ploiești, Brăila, Tulcea, Constanța, Sibiu, Pitești, Arad.

De când este angajat al TSC, a regizat spectacolul „Lasă-mă să intru” de Jack Thorne, o montare neconvențională care s-a bucurat de mare succes la public şi la critică, precum și spectacolul lectură „Copilul acesta” de Joel Pommerat.

Advertisement

Mădălina Niculae şi Andreea Tecla, laureate cu Premiul pentru debut la Gala Premiilor UNITER 2019, sunt scenografele care au realizat decorul și costumele și la spectacolul „Lasă-mă să intru”, având o colaborare constantă cu regizorul Vlad Cristache.

Fiind vorba de un spectacol muzical, un rol foarte important în această producție îl are compozitorul Tibor Cári, recunoscut și premiat pentru activitatea sa în teatru.

Absolvent al Facultății de Muzică din Timișoara în 2002, a realizat, de-a lungul anilor, muzica pentru circa 200 de spectacole de teatru, în țară și străinătate, fiind premiat, în 2013, de UNITER. Tot în 2013 a lansat, în premieră în România, „Theatre Fleas Orchestra” (Orchestra Teatrului de Purici), un proiect sincretic, de autor, care îmbină muzica de teatru, dansul și arta vizuală. A colaborat cu regizori ca Victor Ioan Frunză, Lászlo Sándor, Yuri Kordonsky (Rusia), Ada Lupu, Szabó K. István, Urbán András (Ungaria), Alexander Hausvater , Balázs Zoltán, Béres László, Peter Schneider (SUA), Boris Liješević (Serbia) sau Nicolae Constantin Tănase.

În distribuția spectacolului „Crima din strada Lourcine” îi veți putea vedea pe Marian Adochiței, Andrei Cantaragiu, Florina Stănculeț, Andrei Bibire, Ștefan Mihai, iar formația care îi va acompania live este alcătuită din pianista Elena Gatcin, clarinetistul Marian Gănescu și percuționistul Marius Cristian Zaval.

Să te trezești pe jumătate îmbrăcat, fără să știi cum ai ajuns acasă, cu un gol de memorie în privința serii petrecute în oraș și să descoperi un alt bărbat în patul tău, la fel de sumar îmbrăcat!

Advertisement

Apoi să aflați din ziar amândoi că umbrela și batista pe care le-ați pierdut au fost descoperite în contextul unei crime oribile. Și să urmeze o zbatere din răsputeri pentru ștergerea urmelor unei fapte de care niciunul dintre voi nu-și amintește, dar toate indiciile duc la concluzia că e posibil să o fi comis.

Să fugi, să reduci la tăcere martorii, să te speli pe mâini de tot și de toate. Să scapi de această nenorocire care s-a abătut asupra ta, ca de un vis urât. Este posibil oare?

Divertisment autentic, de cea mai bună calitate; o poveste delicioasă în care comicul de situație se combină cu o dinamică excelentă a personajelor; un decor colorat, de Belle Epoque, plin de elemente surprinzătoare; un band care, răspunzând la indicațiile dirijorale ale personajelor principale, acompaniază live actorii; suspans și tensiune, dar mai ales haz, de care avem cu toții nevoie în aceste timpuri de boală și teamă continuă.

”Sănătatea populației rămâne prioritatea numărul unu, așadar spectacolele Teatrului de Stat Constanța se vor desfășura cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecție împotriva contaminării cu Coronavirus, conform legii.”, precizează reprezentanții Biroului de presă al TSC.

Biletele la spectacolele Teatrului de Stat Constanța vor putea fi achiziționate fie online, prin platforma www.mystage.ro, fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța – Bulevardul Ferdinand Nr. 11.

Advertisement

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions