Connect with us

Stiri

A turnat cu găleata! Case, străzi și grădini au fost inundate

Maria Ionescu

Publicat

la

Vreme năbădăioasă în ultimele zile. Nici județul Constanța nu a scăpat de urmări așa că a avut inundații cauzate de ploaia torențială care s-a abătut asupra mai multor localități. În comunele Tuzla și Costinești a plouat cu găleata, iar efectele s-au văzut imediat. Un localnic din Costinești ne-a spus că debitul de apă a fost de 40l/mp. “Este puhoi de apă pe stradă și, după cum arată plină de moloz, este semn că a venit de pe câmp, de peste calea ferată. Pe strada Mării curge chiar multă, dar aici nu au fost probleme foarte mari. Adică apa nu a pătruns în subsoluri., ne-a declarat Mihai B., localnic din Costinești. Mulți oameni și-au pus saci cu nisip în fața curților, pentru a stopa pătrunderea apei. Cu toate acestea, din câte se pare la Schitu au fost ceva probleme mai mari, deoarece acolo există foarte multe persoane care și-au construit casele sub nivelul străzii, iar apa le-a inundat subsolurile. Aici au fost inundate cinci curți. Și la Tuzla au fost probleme din cauza polilor. Primarul Reșit Taner ne-a spus că a plouat foarte mult, într-un interval de timp relativ scurt. “Debitul de apă a fost foarte mare, au fost 31 l/mp, iar în centrul localității s-a inundat un pic șoseaua. Pe străzile Farului și Merișor s-a intervenit cu motopompe, iar mașinile au circulat cu dificultate”. Mulți șoferi au s-au temut chiar să treacă cu mașinile pe stradă pentru a nu rămâne blocați. Mai multe autospecviale ale pompierilor acționează în localitate pentru a scoate apa din casele afectate. De astfel a plouat mult în tot județul, iar printre localitățile afectate se numără: Constanța, Năvodari, Ovidiu, Castelu, Cogealac, Corbu, Cuza Vodă, Fântânele, Grădina, Istria, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Mihai Viteazu, Nicolae Bălcescu, Poarta Albă, Săcele, Târgușor și Tortoman. Autoritățile rămân în alertă, pentru că, potrivit meteorologilor, ploile vor continua și în următoarele ore. Precizăm că, până la ora 15.00, meteorologii au emis mai multe avertizări de cod galben de ploi, cu averse din care se cumulează peste 15 – 20 l/mp, intensificări de vânt, grindină de mici dimensiuni și frecvente descărcări electrice.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Stiri

Fără apă potabilă în localitățile: Lazu, Agigea și Eforie Nord. Vezi când

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru remedierea unei avarii pe conducta principală de alimentare cu apă, cu diametrul de 500 mm, din incinta Complexului de tratare – înmagazinare–pompare Eforie Nord, RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, joi – 20 februarie 2020, în intervalul orar 09.00 – 18.00. Vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din localităţile Lazu, Agigea şi Eforie Nord.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Fără apă potabilă în Cartierul Nou din Valu lui Traian

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru remedierea unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 110 mm, de pe strada Soarelui, din localitatea Valu lui Traian, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, astăzi – 17 februarie 2020, în intervalul orar 10.30 – 14.00.

În acest timp, nu vor avea apă la robinete consumatorii din Cartierul Nou.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor afectați, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Luni, se oprește apa pe mai multe străzi din Medgidia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii, pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 500 mm, de pe strada Poporului, din municipiul Medgidia, RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, luni – 17 februarie 2020, în intervalul orar 08.00 – 18.00.

Vor fi afectați de lipsa apei consumatorii de pe străzile: Poporului, Republicii, Decebal, Kemal Agi Amet, Tudor Vladimirescu, Radu Negru și Tineretului.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: