Connect with us

Stiri

A turnat cu găleata! Case, străzi și grădini au fost inundate

Maria Ionescu

Publicat

la

Vreme năbădăioasă în ultimele zile. Nici județul Constanța nu a scăpat de urmări așa că a avut inundații cauzate de ploaia torențială care s-a abătut asupra mai multor localități. În comunele Tuzla și Costinești a plouat cu găleata, iar efectele s-au văzut imediat. Un localnic din Costinești ne-a spus că debitul de apă a fost de 40l/mp. “Este puhoi de apă pe stradă și, după cum arată plină de moloz, este semn că a venit de pe câmp, de peste calea ferată. Pe strada Mării curge chiar multă, dar aici nu au fost probleme foarte mari. Adică apa nu a pătruns în subsoluri., ne-a declarat Mihai B., localnic din Costinești. Mulți oameni și-au pus saci cu nisip în fața curților, pentru a stopa pătrunderea apei. Cu toate acestea, din câte se pare la Schitu au fost ceva probleme mai mari, deoarece acolo există foarte multe persoane care și-au construit casele sub nivelul străzii, iar apa le-a inundat subsolurile. Aici au fost inundate cinci curți. Și la Tuzla au fost probleme din cauza polilor. Primarul Reșit Taner ne-a spus că a plouat foarte mult, într-un interval de timp relativ scurt. “Debitul de apă a fost foarte mare, au fost 31 l/mp, iar în centrul localității s-a inundat un pic șoseaua. Pe străzile Farului și Merișor s-a intervenit cu motopompe, iar mașinile au circulat cu dificultate”. Mulți șoferi au s-au temut chiar să treacă cu mașinile pe stradă pentru a nu rămâne blocați. Mai multe autospecviale ale pompierilor acționează în localitate pentru a scoate apa din casele afectate. De astfel a plouat mult în tot județul, iar printre localitățile afectate se numără: Constanța, Năvodari, Ovidiu, Castelu, Cogealac, Corbu, Cuza Vodă, Fântânele, Grădina, Istria, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Mihai Viteazu, Nicolae Bălcescu, Poarta Albă, Săcele, Târgușor și Tortoman. Autoritățile rămân în alertă, pentru că, potrivit meteorologilor, ploile vor continua și în următoarele ore. Precizăm că, până la ora 15.00, meteorologii au emis mai multe avertizări de cod galben de ploi, cu averse din care se cumulează peste 15 – 20 l/mp, intensificări de vânt, grindină de mici dimensiuni și frecvente descărcări electrice.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Stiri

Fără apă potabilă în localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și modernizare la nivelul Gospodăriei de apă Limanu, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile în noaptea de joi spre vineri, 17 spre 18 septembrie 2020, în intervalul orar 22,00 – 04,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de aceste intervenții să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Foto: Ilustrativ

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Mâine se oprește apa în orașul Murfatlar

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unei vane, cu diametrul de 400 mm, la nivelul conductei de alimentare cu apă, de pe strada General Vasile Milea din orașul Murfatlar, RAJA S.A. este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, marți – 15 septembrie 2020, în intervalul orar 09,00 – 16,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei toți onsumatorii din localitatea Murfatlar.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Consumatorii din Agigea și Lazu, fără apă potabilă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a unei avarii survenite astăzi, 7 septembrie 2020, pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 500 mm din localitatea Agigea (zona Dedeman), județul Constanța, RAJA S.A. a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, în intervalul orar 13.30 – 18.30.

Sunt afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Agigea și Lazu.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: