Connect with us

Stiri

A turnat cu găleata! Case, străzi și grădini au fost inundate

Maria Ionescu

Publicat

la

Vreme năbădăioasă în ultimele zile. Nici județul Constanța nu a scăpat de urmări așa că a avut inundații cauzate de ploaia torențială care s-a abătut asupra mai multor localități. În comunele Tuzla și Costinești a plouat cu găleata, iar efectele s-au văzut imediat. Un localnic din Costinești ne-a spus că debitul de apă a fost de 40l/mp. “Este puhoi de apă pe stradă și, după cum arată plină de moloz, este semn că a venit de pe câmp, de peste calea ferată. Pe strada Mării curge chiar multă, dar aici nu au fost probleme foarte mari. Adică apa nu a pătruns în subsoluri., ne-a declarat Mihai B., localnic din Costinești. Mulți oameni și-au pus saci cu nisip în fața curților, pentru a stopa pătrunderea apei. Cu toate acestea, din câte se pare la Schitu au fost ceva probleme mai mari, deoarece acolo există foarte multe persoane care și-au construit casele sub nivelul străzii, iar apa le-a inundat subsolurile. Aici au fost inundate cinci curți. Și la Tuzla au fost probleme din cauza polilor. Primarul Reșit Taner ne-a spus că a plouat foarte mult, într-un interval de timp relativ scurt. “Debitul de apă a fost foarte mare, au fost 31 l/mp, iar în centrul localității s-a inundat un pic șoseaua. Pe străzile Farului și Merișor s-a intervenit cu motopompe, iar mașinile au circulat cu dificultate”. Mulți șoferi au s-au temut chiar să treacă cu mașinile pe stradă pentru a nu rămâne blocați. Mai multe autospecviale ale pompierilor acționează în localitate pentru a scoate apa din casele afectate. De astfel a plouat mult în tot județul, iar printre localitățile afectate se numără: Constanța, Năvodari, Ovidiu, Castelu, Cogealac, Corbu, Cuza Vodă, Fântânele, Grădina, Istria, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Mihai Viteazu, Nicolae Bălcescu, Poarta Albă, Săcele, Târgușor și Tortoman. Autoritățile rămân în alertă, pentru că, potrivit meteorologilor, ploile vor continua și în următoarele ore. Precizăm că, până la ora 15.00, meteorologii au emis mai multe avertizări de cod galben de ploi, cu averse din care se cumulează peste 15 – 20 l/mp, intensificări de vânt, grindină de mici dimensiuni și frecvente descărcări electrice.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Stiri

Avarie RAJA pe strada Bărăganului din Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unui hidrant, de pe strada Bărăganului, din municipiul Constanța, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile astăzi – 14 octombrie 2019, în intervalul orar 09.30 – 13.00.

Sunt afectați de lipsa apei consumatorii aflați în perimetrul delimitat de străzile: Corbului – bd. I.C Brătianu – Bărăganului – Oborului – Corbului. 

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă. 

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Fără apă potabilă la societatea Avicola, Baza militară și Aeroportul Mihail Kogălniceanu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru remedierea unei avarii survenite la conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 350 mm, de pe strada Tudor Vladimirescu din localitatea Mihail Kogălniceanu, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile astăzi – 12 octombrie 2019, în intervalul orar 14,00 – 18,00.
În acest timp, Societatea Avicola, Baza militară și Aeroportul Mihail Kogălniceanu nu vor beneficia de apă potabilă.
”Ne cerem scuze față de abonații afectați de această lucrare, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție fac tot posibilul pentru finalizarea reparațiilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă al RAJA SA.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Avarie RAJA pe strada Avram Iancu din Medgidia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru remedierea unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, de pe strada Avram Iancu, din municipiul Medgidia, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, astăzi – 11 octombrie 2019, în intervalul orar 13.00 – 17.00.

Sunt afectați de lipsa apei consumatorii de pe străzile: Mărgăritarului, Avram Iancu, Griviței, Anton Pann, Nicolae Bălcescu, Plevnei, Dumbrava Roșie, Împăratul Traian, Scarlat Varnav și Walter Mărăcineanu.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea reparațiilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă al RAJA SA.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: