Connect with us

Stiri

A turnat cu găleata! Case, străzi și grădini au fost inundate

Maria Ionescu

Publicat

la

Vreme năbădăioasă în ultimele zile. Nici județul Constanța nu a scăpat de urmări așa că a avut inundații cauzate de ploaia torențială care s-a abătut asupra mai multor localități. În comunele Tuzla și Costinești a plouat cu găleata, iar efectele s-au văzut imediat. Un localnic din Costinești ne-a spus că debitul de apă a fost de 40l/mp. “Este puhoi de apă pe stradă și, după cum arată plină de moloz, este semn că a venit de pe câmp, de peste calea ferată. Pe strada Mării curge chiar multă, dar aici nu au fost probleme foarte mari. Adică apa nu a pătruns în subsoluri., ne-a declarat Mihai B., localnic din Costinești. Mulți oameni și-au pus saci cu nisip în fața curților, pentru a stopa pătrunderea apei. Cu toate acestea, din câte se pare la Schitu au fost ceva probleme mai mari, deoarece acolo există foarte multe persoane care și-au construit casele sub nivelul străzii, iar apa le-a inundat subsolurile. Aici au fost inundate cinci curți. Și la Tuzla au fost probleme din cauza polilor. Primarul Reșit Taner ne-a spus că a plouat foarte mult, într-un interval de timp relativ scurt. “Debitul de apă a fost foarte mare, au fost 31 l/mp, iar în centrul localității s-a inundat un pic șoseaua. Pe străzile Farului și Merișor s-a intervenit cu motopompe, iar mașinile au circulat cu dificultate”. Mulți șoferi au s-au temut chiar să treacă cu mașinile pe stradă pentru a nu rămâne blocați. Mai multe autospecviale ale pompierilor acționează în localitate pentru a scoate apa din casele afectate. De astfel a plouat mult în tot județul, iar printre localitățile afectate se numără: Constanța, Năvodari, Ovidiu, Castelu, Cogealac, Corbu, Cuza Vodă, Fântânele, Grădina, Istria, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Mihai Viteazu, Nicolae Bălcescu, Poarta Albă, Săcele, Târgușor și Tortoman. Autoritățile rămân în alertă, pentru că, potrivit meteorologilor, ploile vor continua și în următoarele ore. Precizăm că, până la ora 15.00, meteorologii au emis mai multe avertizări de cod galben de ploi, cu averse din care se cumulează peste 15 – 20 l/mp, intensificări de vânt, grindină de mici dimensiuni și frecvente descărcări electrice.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Stiri

Programul casieriilor RAJA în perioada sărbătorilor de Sf. Andrei și Ziua Națională a României

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

RAJA S.A. aduce la cunoştinţa tuturor abonaţilor că, în perioada sărbătorilor de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României, activitatea structurilor care asigură continuitatea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare se desfășoară în regim de foc continuu.

În continuare, ca urmare a creșterii alarmante a indicelui de răspândire a virusului SARS-CoV-2, sute de angajați ai societății, care au ca misiune principală producția, distribuția, calitatea apei, colectarea și epurarea acesteia, își îndeplinesc sarcinile specifice în condiții de izolare la locul de muncă, pentru a preveni disfuncționalitățile majore ce ar putea perturba asigurarea serviciilor esențiale.

De asemenea, apelurile către numărul de telefon al Dispeceratului – 0241/924 vor fi preluate fără întrerupere. Echipele de intervenție RAJA sunt pregătite să acţioneze cu promptitudine pentru remedierea în timp util a tuturor avariilor sau a problemelor apărute în sistemul de alimentare cu apă și de canalizare, astfel încât utilizatorii să poată beneficia de serviciile noastre la parametrii optimi.

Abonaţilor interesaţi să îşi achite facturile, le aducem la cunoștință că luni, 30 noiembrie 2020, și marți, 01 decembrie 2020, toate casieriile RAJA vor fi închise.

Începând de miercuri, 02 decembrie 2020 acestea își vor relua programul normal de lucru.

“În perioada în care casieriile RAJA sunt închise, facturile pot fi achitate online, prin intermediul contului de client RAJA – https://contulmeu.rajac.ro/, prin transfer bancar sau direct debit. Abonații care nu au acces la soluțiile de plată la distanță pot achita facturile la punctele de plată Pay Point/Payzone, Westaco și în incinta magazinelor „La doi Pași”.”, precizează Biroul de comunicare.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Trafic îngreunat pe strada Ion Lahovari din municipiul Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unui branșament avariat, de pe strada Ion Lahovari din municipiul Constanța, RAJA S.A. va restricționa traficul auto pe această stradă, tronsonul delimitat de bd. Mamaia și strada Călărași, astăzi – 24 noiembrie 2020, în intervalul orar 10.30 – 14.30.

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona va fi împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală.

Abonaţii deserviţi nu vor fi afectaţi de aceste lucrări, întrucât echipele de intervenţie încearcă să efectueze reparaţiile cu conducta sub presiune.

“Ne cerem scuze participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele RAJA Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.”, precizează reprezentanţii Biroului de comunicare.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Trafic îngreunat pe strada Nicolae Iorga din municipiul Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru remedierea unui branșament avariat, de pe strada Nicolae Iorga, din municipiul Constanța, echipele de intervenție RAJA S.A. sunt nevoite să restricționeze traficul auto pe o bandă de circulație de pe această stradă, cu sensul de mers dinspre str. Mircea cel Bătrân către Moldovei, pe o porțiune de 30 m, astăzi – 17 noiembrie 2020, în intervalul orar 10.00 – 14.00.

 

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona va fi împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală.

 

Abonații din zonă nu sunt afectați de această avarie, întrucât echipele de intervenție încearcă să efectueze reparația cu conducta sub presiune.

 

“Ne cerem scuze participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele RAJA Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.”, precizează Biroul de comunicare. 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: