Connect with us

Actual

Accident grav pe Autostrada Soarelui! O șoferiță începătoare a lovit o familie ce venea la mare!

Maria Ionescu

Publicat

la

Trei persoane – un copil şi părinţii acestuia – au fost lovite, joi, în timp ce se aflau într-o benzinărie OMV de pe Autostrada Soarelui, lângă maşina lor, de un autoturism condus de o şoferiţă care a pierdut controlul volanului şi a intrat cu viteză în parcarea benzinăriei. Jurnalista Ionela Năstase a postat pe pagina sa de facebook: ”Benzinaria OMV de pe A2. O șoferiță începătoare a intrat cu viteză în parcare și a izbit crunt o familie (aflată în parcare în spatele propriei mașini oprite) și două mașini parcate. Familia rănita, mașinile avariate, lumea panicată. Norocul familiei că apucase să bage copiii în mașină. Un medic și două asistente aflate în benzinărie acordă primul ajutor! Sper să scape cu bine oamenii care au oprit într-o benzinărie și urmau să-și continue drumul spre mare. Acum merg la spital! Sănătate!”. Ulterior, ISU Călărași a postat detaliile producerii acestui accident: ”Accidentul s-a produs într-o benzinărie aflată la km 49 al A2, pe sensul de mers Bucureşti-Constanţa. O femeie aflată la volanul unui autoturism a intrat cu viteză în benzinărie şi a lovit în plin un bărbat şi o femeie, care se aflau împreună cu cei trei copii ai lor lângă maşina personală. În urma impactului, bărbatul a suferit o plagă la faţă şi a fost preluat de un echipaj SMURD, care l-a dus la spitalul din Lehliu. Mama celor trei copii a fost rănită mai grav, primele evaluări medicale indicând că aceasta ar fi suferit o fractură de bazin. Femeia a fost preluată de o ambulanţă şi transportată la Spitalul ”Bagdasar-Arseni” din Bucureşti. De asemenea, unul dintre cei trei copii a fost rănit uşor şi a primit îngrijiri medicale la faţa locului, în timp ce fraţii săi au scăpat nevătămaţi. Şoferiţa care a produs accidentul este cercetată pentru vătămare corporală din culpă.” (Foto – Radio Constanta)

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Avantajele și vulnerabilitățile tehnologiei 5G, dezbătute la Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a participat, astăzi, la conferința „5G Avantaje şi Vulnerabilităţi”, organizată de Navy League of the United States-Consiliul România. Conferința a reunit reprezentanți ai autorității publice, ai pieței de telecomunicații, ai mediului academic cu profil tehnic și media, notează Primăria Constanța. În cadrul conferinței s-au dezbătut subiecte precum securitatea cibernetică pentru rețelele 5G, smart mobility, transport în comun inteligent, capacitatea rețelelor 5G în România sau limitarea nivelului de radiații dăunătoare, spune sursa citată.

Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța: „Noua tehnologie va avea implicații profunde pentru consumatorii civili și militari din întreaga lume. Aceasta va furniza viteze de bandă largă mai rapide – până la 100 de gigabiți pe secundă pe anumite frecvențe. Două caracteristici sunt importante aici: prima este comunicarea ultra-fiabilă iar cealaltă este capacitatea de a gestiona explozia viitoare în comunicațiile „mașină la mașină”, cu dispozitive interconectate care transferă enorme baze de date între ele. Internet 5 G va deveni un câmp de luptă mobil așa cum a devenit spațiul cibernetic sau spațiul cosmic iar designerii viitorului își imaginează rețelele bine reglate care folosesc „orașe inteligente”. Toate acestea vor necesita mai multe infrastructuri noi iar cursa pentru a construi o infrastructură de 5G pe tot globul a început”.

Specialiștii care au participat la acest eveniment au prezentat aspecte legate de procesul de implementare a tehnologiei 5G și a impactului asupra cetățenilor, beneficiile acestei noi tehnologii, precum și vulnerabilitățile și riscurile acesteia.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

A condus fără permis și a ajuns în spatele gratiilor de la Poarta Albă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, polițiștii din Constanța au pus în executare un mandat emis pe numele unui tânăr care a condus un autoturism fără a deține permis.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, la data de 29 octombrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 23 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de un an, o lună și 10 zile de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

Persoana în cauză a fost escortată și încarcerată în Penitenciarul Poarta Albă.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Lanț de cutremure de mică adâncime în Moldova. Cel mai puternic a avut 4,2 grade

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul nopții trecute, în județul Vaslui au avut loc nu mai puțin de 4 cutremure de mică adâncime. Primul a avut loc la ora 22.00 și a avut intensitatea de 2,9 grade pe scara Richter. După un sfert de oră, pământul s-a cutremurat din nou, cu o intensitate de 2,1. Ambele cutremure s-au produs la adâncimea de 6 km.

După miezul nopții, au mai avut loc două cutremure. Primul dintre ele a fost cel mai puternic. Potrivit INFP, acesta s-a produs la ora 00.39.36, la adâncimea de 8 km și a fost un cutremur mediu, cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter.

Acesta s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 43 km S de Iași, 46 km NE de Bacău, 111 km V de Chișinău, 156 km N de Galați, 167 km V de Tiraspol, 174 km N de Brăila, 189 km NE de Brașov, 201 km SE de Chernivtsi, 232 km NE de Ploiești, 255 km V de Odessa.

Ultimul cutremur al nopții a avut loc la ora 00.43, în același loc, la adâncimea de 5 km. Acesta a avut intensitatea de 2,6 grade pe scara Richter.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: