Connect with us

Actual

Accident mortal de muncă în Constanța. Un bărbat a căzut de la înălțime

Publicat

la

În cursul zilei de ieri, 13 septembrie, în municipiul Constanța a avut loc un accident de muncă în urma căruia un bărbat și-a pierdut viața. Este vorba despre Vasile P., în vârstă de 48 de ani, care era angajat la SC Delta Prest Construct SRL în funcția de muncitor necalificat.

Bărbatul efectua lucrări, împreună cu alți colegi, într-un imobil de locuințe  situat pe strada Aurel Vlaicu, nr. 325.

La ora 15.15, bărbatul făcea lucrări de decofrare și s-a urcat pe un panou DOKA, care era desprins din cârligele de fixare. În acel moment, panoul s-a desprins de pe stâlp și  l-a tras după el și pe muncitorul Vasile P., care a căzut în casa scării de la înălțimea de 5,5 metri.

Imediat a fost apelat serviciul 112, iar un echipaj SMURD a sosit rapid la fața locului. Au fost demarate procedurile de resuscitare, însă după o oră de manevre fără succes a fost declarat decesul bărbatului.

Potrivit inspectorului șef adjunct al ITM Constanța, Marian Becheanu, a fost desemnat un inspector de muncă pentru efectuarea cercetărilor.

Foto: Ilustrativ

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă
Apasă pentru a comenta

Trebuie să te autentifici pentru a scrie un comentariu Login

Lasă un răspuns

Actual

Tânăr ARESTAT pentru trafic de droguri în stațiunea Neptun

Publicat

la data de

Scris de

Tânărul reținut pentru trafic de droguri în stațiunea Neptun – Olimp a fost arestat.

Reamintim că, în noaptea de 18 spre 19 septembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul Antidrog au depistat, în stațiunea Neptun – Olimp, în zona în care se desfăşura un festival de muzică electronică, un bărbat, de 24 de ani, care avea asupra sa 157 de grame de substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive și 6 grame de amfetamină, în amestec cu ketamină.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse, știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cursul zilei de ieri, 19 septembrie, Tribunalul Constanța a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a bărbatului, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Informații despre întreaga cantitate de droguri care a fost descoperită la locuința tânărului găsiți în textul  de mai jos:

Trafic de droguri în stațiunea Neptun. Un tânăr de 22 de ani a fost reținut

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Incendiu la o navă în Portul Constanța

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 20 septembrie, militarii ISU Constanța au fost solicitați să intervină în portul Constanța, la dana 52,  unde a izbucnit un incendiu.

Din primele informații, incendiul s-a produs la o nava plină de containere, care este remorcată către cheu, în aceste momente.

Se pare că fumul iese din sala motoare.

La fața locului s-au deplasat pentru intervenție patru autospeciale de stingere, o autoscară, autospeciala de transport personal și victime multiple, un cbrn, patru echipaje smurd și o autospecială de la Oil Terminal.

Știre în curs de actualizare.

Foto: Arhivă

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

La Mangalia a fost efectuată prima livrare de gaz natural lichefiat din țara noastră

Publicat

la data de

Scris de

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a efectuat prima livrare de gaz natural lichefiat (GNL) către Damen Shipyards Mangalia, cel mai mare șantier maritim din sud-estul Europei. Produsul a fost utilizat pentru alimentarea unei nave cu motoare care utilizează GNL. Este prima navă de acest tip construită în România, la Șantierul Naval Damen, din Mangalia.

Radu Căprău, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea Downstream Oil: „Sectorul transporturilor, care are un rol esențial pentru mobilitatea bunurilor și a oamenilor, este și unul dintre sectoarele în care sunt necesare măsuri eficiente și cuprinzătoare de reducere a emisiilor. OMV Petrom este și va continua să fie parte din soluție, cu un portofoliu mixt de produse care să răspundă nevoilor de mobilitate din țara noastră. Prima livrare de GNL din România este încă un pas pe care îl facem in extinderea ofertei de produse pentru transport cu emisii scăzute.”

Franck Neel, membru al directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea Downstream Gas: „În contextul tranziției energetice, utilizarea GNL-ului în transport și industrie poate duce la o reducere semnificativă a emisiilor de carbon și a celor poluante. România are un potențial semnificativ de gaze naturale, iar valorificarea acestuia, inclusiv prin lichefiere, deschide noi orizonturi pentru economia românească și contribuie la obiectivele agendei climatice.”

Florin Spătaru, membru al Directoratului Damen Shipyards Mangalia: „Ne bucură colaborarea dintre doi lideri ai industriei din România și nu numai, care au făcut posibilă o premieră: este pentru prima dată când o astfel de navă este construită în România, iar acest lucru demonstrează că industria navală românească este capabilă să implementeze proiecte foarte complexe și inovatoare cu un înalt nivel tehnologic”.

Prima livrare de GNL din România, efectuată de OMV Petrom, a presupus coordonarea și gestionarea în premieră a unui proces complex în care au fost implicate mai multe companii partenere, în condițiile respectării tuturor măsurilor de siguranță. Acesta s-a concretizat în două transporturi separate a câte două autocisterne, care au alimentat rezervorul primei nave din România care funcționează pe bază de GNL.

Prin răcirea gazelor naturale la o temperatură de -160°C și prin lichefiere, acestea își reduc volumul de aproximativ 600 de ori comparativ cu volumul în stare gazoasă. Astfel, pot fi stocate și transportate în siguranță pe distanțe foarte lungi, cu un grad crescut de eficiență economică și energetică. Gazele naturale lichefiate reprezintă o alternativă de tranziție pentru un transport mai curat, în special pentru segmentele de transport ce pot fi mai greu decarbonate, precum transportul rutier greu de marfă și transportul naval. Prin utilizarea de GNL în transporturi, emisiile de CO2 scad cu 15%, cele de oxid de azot scad cu 50%, iar emisiile de particule grele scad cu 99%.

De asemenea, GNL nu generează emisii de sulf, respectând astfel cerințele stricte privind emisiile de sulf ale Organizației Maritime Internaționale.

***

Precizăm că în anul 2019, Damen anunța că va construi două feriboturi RoRo hibride GNL pentru Seaspan la Șantierul Naval Damen  Mangalia. Fiecare dintre cele două nave inovatoare are o lungime de 149 de metri lungime, dar au fost proiectate de așa natură încât să permită încărcarea și transportul – pe culoare – cu o lungime totală de 1034 metri.

Feriboturile vor fi dotate cu baterii de 2 megawați, dar vor permite inclusiv stocarea a peste 200 de metri cubi de GPL. Cele două nave vor intra în serviciul Seaspan Ferries ca parte a programului de înlocuire a flotei companiei. Navele vor fi clasificate de Bureau Veritas și vor intra în exploatare în 2021, construcția acestora începând la Santierul Naval Damen Mangalia încă de anul acesta.

Cele două feriboturi, se vor alătura Seaspan Swift și Seaspan Reliant, primele feriboturi hibride ale companiei, comandate acum mai bine de doi ani. De la momentul în care a început exploatarea noilor nave, Seaspan Ferries a reușit să reducă în mod semnificativ emisiile de gaze cu efect de seră, menținând în același timp un nivel ridicat de performanță și fiabilitate pentru serviciul său de tractare între terminalele sale continentale și insula Vancouver.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: