Connect with us

Actual

Accident rutier foarte grav între Tuzla și Costinești! Elicopterul a plecat în zonă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În urmă cu puțină vreme, la ieșirea din localitatea Tuzla spre Costinești a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme.

Potrivit Serviciului de Ambulanță, în urma evenimentului au fost rănite patru persoane. O victimă este încarcerată, un copil e rănit, o altă victimă este conștientă iar o persoană pare a fi decedată.

La fața loculului a plecat elicopterul, un echipaj Smurd B, un echipaj Saj C2 și un echipaj B2.

De asemenea, IPJ Constanța precizează că accidentul a avut loc în jurul orei 14.00, pe DN 39, la ieșirea din localitatea Tuzla, spre localitatea Costinești. Din primele cercetări se pare că ar fi vorba de o pătrundere pe contrasens a unui autoturism.

Știre în curs de actualizare.

Update:  Polițiștii sunt prezenți la fața locului pentru fluidizarea traficului pe DN 39.

În acest accident au fost implicate două autoturisme, respectiv un Logan condus de un tânăr în vârstă de 27 de ani, care a intrat pe contrasens, și un autoturism Kia.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, circulaţia rutieră este oprită în ambele sensuri pe DN 39 Constanţa – Mangalia, în urma unui accident produs între localităţile Tuzla şi Costineşti, judeţul Constanţa. În urma coliziunii dintre două autovehicule, au rezultat patru persoane rănite. Se efectuează cercetare la faţa locului pentru stabilirea împrejurărilor producerii evenimentului rutier.

Update2: Potrivit Serviciului de Ambulanță, în urma acestui accident rutier au fost rănite trei persoane, respectiv o femeie în vârstă de  40 ani, care are traumatism abdominal și coloana cervicala, un copil de 5 ani, cu traumatism cranio cerebral și un bărbat, care are traumatism toracic. Toți trei sunt conștienți și au fost transportrați la spital.

Din fericire, informația că o persoană și-ar fi pierdut viața în urma acestui accident nu se confirmă.

Update3: Iată cum a avut loc acest eveniment rutier, potrivit Inspectoraului Județean de Poliție Constanța: La data de 6 octombrie a.c., ora 14.06, un bărbat în vârstă de 27 de ani din localitatea Neptun a condus un autoturism Dacia pe DN 39, iar la km 24+600 metri, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un autoturism marca KIA care circula dinspre Tuzla către Costinești. In urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a șoferului din autoturismul Dacia și vătămarea corporală ușoară a celor pasageri din autoturismul KIA, un bărbat de 45 de ani (șofer), o femeie de 40 de ani și un copil de 5 ani. Cei trei pasageri din KIA formează o familie.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Constanța: Șoferul unui autobuz a fost lovit de mai mulți tineri

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, conducătorul autobuzului CT-10-EXD de pe linia 2-43 a fost lovit de un grup de tineri pe bulevardul 1 Mai colț, cu strada Plopilor.

Bărbatul, care se afla în timpul serviciului, și-a pierdut cunoștința și a fost transportat de urgență la spital, precizează Biroul de presă al Primăriei Constanța.

”Facem un apel către toți cei care au informații ce pot ajuta la identificarea agresorilor să sune de îndată la numărul de telefon 0241/694.960.”, a postat de pagina de Facebook aceeași sursă.

La fața locului a ajuns și un echipaj de poliție care a deschis o anchetă pentru prinderea făptașilor.
Potrivit IPJ Constanța, po
lițiștii din cadrul Secției 5 au fost sesizați, în jurul orei 17.30, cu privire la faptul ca un bărbat, în vârstă de 51 de ani, șoferul unui autobuz de transport persoane, a fost agresat în stația de autobuz Faleză sud (bd 1 Mai vechi).

Patrula de siguranță publică deplasată la fața locului a stabilit faptul că, în timp ce se afla în stație, un grup de tineri, cu vârste de aproximativ 15 ani, a decuplat butonul de urgență al ușii din spate al autobuzului, iar când conducătorul auto s-a dus la aceștia, a fost lovit cu pumnul în zona feței.

Poliția a precizat că persoana vătămată nu a fost transportată la spital și că bărbatul în cauză nu a depus plângere.

Polițiștii Secției 5 efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

RATC: Constănțeni păcăliți cu o aplicație falsă!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Atenție la aplicațiile false pe care le puteți descărca pe telefonul mobil. O astfel de metodă de a păcăli controlorii din autobuzele Regiei Autonome de Transport în Comun a fost descoperită în cursul zilei de astăzi. Doi tineri au prezentat echipei care verifica biletele un cod generat de un telefon mobil cu sistem android. Numai că, în momentul în care codul a fost scanat cu aparatura aflată în dotarea controlorilor, s-a descoperit că totul este un fals.

Conducerea RATC face precizarea că nici o altă aplicație în afară de cea disponibilă la numărul de telefon 7475 nu este valabilă, în niciun sistem de operare al telefoanelor mobile. Puteți obține biletul electronic care generează un cod, doar dacă trimiteți un SMS la numărul de telefon 7475. Veți primi imediat un cod de confirmare, precum și ora până la care este valabil biletul de călătorie.

O călătorie costă 1,5 lei, în timp ce amenda poate ajunge până la 500 de lei.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Protest în portul Constanța: ”Opriți dumpingul social și exploatarea salariilor.”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în portul Constanța s-a desfășurat un miting care vine să anunțe demonstrația care va avea loc pe data de 27 martie a.c. la Bruxelles vizavi de probleme generale și sectoriale din transportul maritim. Au avut reprezentanți organizații sindicale afiliate la ITF/ETF din sectorul maritim/portuar.

Potrivit inspectorului ITF Adrian Mihalcioiu, pe data de 27 martie se va desfășura la Bruxelles o mare demonstrație a lucrătorilor din ramura transporturilor europene.

Obiectivul fundamental al sindicatelor navigatorilor europeni este de a contribui la o industrie europeană de transport maritim puternică, la care să participe un număr tot mai mare de tineri și femei din Uniunea Europeană.

Transportul menține Europa în mișcare. Toți depindem de serviciile de transport pentru călătorii și comert, iar milioane de europeni lucrează în acest sector.
Din păcate, transportul european este în pericol. Concurența necorespunzătoare și practicile comerciale nedorite dăunează serviciilor de calitate, subminează drepturile lucrătorilor și sporesc riscurile privind siguranța pentru toată lumea.

Dumpingul social afectează lucrătorii din transporturi din întreaga Europa:
• Lucrătorii timiși în alte țări sunt deseori plătiți mai puțin decât angajații locali.
• Depășirea orelor de muncă, deoarece angajatorii și guvernele ignoră regulile privind timpul de odihnă.
• Locuri de muncă distruse de concurența neloială pe baza costurilor, nu a calității.
• Companiile internaționale adoptă cele mai ieftine contracte, lăsând lucrătorii fără acces clar la asistență medicală și securitate socială.
• Lucrătorii obligați să încheie contracte precare și pe termen scurt .
• Subcontractarea constantă și falşii angajatori duc la ruperea legăturii dintre angajați și angajatori.

In ultimele decenii, politicienii de la nivel european și national au impus un sector de transport mai liber, mai integrat și mai competitiv. Cu toate acestea, nu au stabilit niciodată norme internaționale corespunzătoare pentru a proteja lucrătorii, intreprinderile și cetățenii.
Companiile expuse concurenței excesive reacționează cu dumpingul social. Ei evită sau abuzează de reglementările sociale în numele profiturilor pe termen scurt.
Acest dumping social împinge în jos salariile și condițiile de muncă pentru sectorul transporturilor din întreaga Europa, adâncind diferențele între persoane din diferite grupuri naționale și profesionale. Acest lucru nu este nu este doar o amenințare la adresa locurilor de muncă în transporturi – este un pericol real pentru coeziunea socială și credința oamenilor într-o societate europeană deschisă.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: