Connect with us

Actual

Accident rutier în municipiul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul acestei după amiezi, în municipiul Constanța a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un microbuz de transport persoane și un autoturism. Evenimentul a avut loc la sensul giratoriu de la Doraly, pe șoseaua Mangaliei.

În urma accidentului a rezultat o victimă conștientă. La fața locului se află echipaje ale Serviciului de Ambulanță și ale Poliției Rutiere.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă
Apasă pentru a comenta

Trebuie să te autentifici pentru a scrie un comentariu Login

Lasă un răspuns

Actual

Azi, două cutremure în România. Unul de 3, altul de 4,1 grade pe scara Richter

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 7 martie, în țara noastră au fost înregistrate două cutremure, unul slab și unul mediu.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, ambele cutremure au avut loc în zona seismică Vrancea.

Primul dintre ele s-a produs la ora 9:22:55 (ora locală a României), în județul Vrancea și a avut intensitatea de 3 grade pe scara Richter. Acesta s-a produs la adâncimea de 82 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 87 km S de Bacău, 88 km E de Brașov, 109 km NE de Ploiești, 110 km V de Galați, 114 km NV de Brăila, 159 km N de București, 166 km SV de Iași, 179 km NE de Pitești, 200 km E de Sibiu, 212 km SV de Chișinău.

Două ore mai târziu, la ora 11:52:29 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Vrancea, județul Buzău un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.0, la adâncimea de 140km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 63 km E de Brașov, 82 km NE de Ploiești, 110 km S de Bacău, 128 km V de Galați, 128 km V de Brăila, 136 km N de București, 150 km NE de Pitești, 178 km E de Sibiu, 192 km SV de Iași, 201 km N de Ruse.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Video+foto) Intervenție a pompierilor în zona Casa de Cultură Constanța pentru o butelie care scăpa gaze

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, în jurul orei 10.30, militarii Inspectoratului pentru Situații de Urgență au fost solicitați, prin apel 112, să intervină în zona Casa de Cultură din Constanța.

Pompierii s-au deplasat de urgență la fața locului pentru a asigura măsuri PSI la o butelie care scăpa gaze într-un apartament situat la etajul 3 al blocului L14 BIS, de pe Aleea Violetelor.

Potrivit Biroului de presă al ISU Constanța, au intervenit 9 subofițeri cu o autospecială de stingere și 0 autospecială SMURD.

Intervenția s-a finalizat cu bine.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

A ieși la pensie la 45 de ani este imoral. Noi toți purtăm pe umeri această minoritate tot mai întinsă și mai imorală

Claudiu Vuță

Publicat

la data de

Scris de

Într-un articol de opinie publicat pe platforma Project-E, profesorul Ciprian Mihali subliniază că ieșirea la pensie la 45 de ani este, în primul rând, un act profund imoral.

Mai jos aveți textul integral:

“Nu vorbesc aici despre lipsa oricărei moralități a celor care au putut, direct interesați și egoiști, să imagineze o lege care să îngăduie colegilor lor să se pensioneze după 20 de ani de muncă. Vorbesc doar de aceia care cred că, după ce statul le-a finanțat educația, doisprezece ani de liceu, încă patru sau cinci de facultate, iar ei au lucrat în folosul societății două decenii, aceeași societate ar avea obligația să-i întrețină pentru încă treizeci sau patruzeci, de ce nu încă cincizeci de ani.

Trebuie să ne imaginăm atunci că serviciile făcute celorlalți au fost atât de valoroase, de vitale, în scurta carieră publică, încât noi toți trebuie să o răsplătim cu munca și cu banii noștri timp de aproape șaizeci de ani. Noi toți purtăm pe umeri această minoritate tot mai întinsă și mai imorală, care nu are nicio remușcare să pretindă semenilor să o întrețină.

Solidaritatea socială e un act de reciprocitate și de echilibru. Nu poți pretinde celorlalți să fie solidari cu tine timp de șase decenii dacă tu ai fost solidar,prin munca ta, doar două decenii cu ceilalți.

De aceea, indiferent cât de mult ar funcționa justificarea formală că legea permite și încurajează pensionarea precoce, găsesc că orice pensionare la o vârstă la care pentru mulți viața adevărată abia atunci începe, este o decizie individuală profund imorală.

Las deoparte aici pentru o clipă argumentul contributivității și mă refer doar la modul în care ne raportăm la restul vieții atunci când avem 42 sau 45 de ani, adică atunci când suntem de fapt la jumătatea vieții, când unii aduc pe lume un copil, când se gândesc să-și construiască o casă ori chiar să-și întemeieze o familie. Abia intrați efectiv în tumultul vieții, în deplinătatea puterilor noastre fizice și psihice, decidem brusc că nu mai avem chef să lucrăm pentru ceilalți și le cerem să ne finanțeze cealaltă jumătate a vieții”.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: