Connect with us

Actual

Accident rutier între Cobadin și Ciocârlia! Patru persoane au fost rănite

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul acestei dimineți, la ora 7.00 a avut loc un eveniment rutier între Cobadin și Ciocârlia.

Potrivit IPJ Constanța,  un bărbat a condus un autoturism pe DN 3, din direcția Cobadin către Ciocârlia și, la kilometrul 225+700 m, nu a adaptat viteza la condițiile de drum (zăpadă), a ieșit în afara părții carosabile, unde s-a răsturnat.

In urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unui bărbat de 40 de ani și a trei femei, cu vârste cuprinse între 34 și 50 de ani, pasageri în autoturism.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Administrația Porturilor Maritime Constanța, parte a unui proiect pentru promovarea transportului pe Dunăre

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța face parte dintr-un consorțiu alcătuit din 26 de parteneri din România, Austria, Slovenia, Ungaria, Croația, Bulgaria, Serbia, Ucraina și Moldova, pentru promovarea transportului pe Dunăre. În această idee, miercuri, 1 iulie, a demarat proiectul DIONYSUS, finanțat din fonduri europene în cadrul Programului Transnațional Dunărea. Proiectul are un buget de 3,6 milioane euro (din care 347.378 de euro – bugetul aferent CN Administrației Porturilor Maritime SĂ Constanța), cu o durată de implementare de 30 de luni. Proiectul DIONYSUS se bazează pe rezultatele proiectului DAPhNE, finalizat în decembrie 2018, din care CN APM SA a făcut parte și dezvoltă, în continuare, rezultatele acestuia. Obiectivul principal al DIONYSUS este de a transforma porturile dunărene în huburi performante, mai bine conectate și integrate, care să facă parte din lanțurile de transport mulți și intermodale relevante și care să devină locații preferate pentru dezvoltarea investițiilor în industrie.

CN APM SA Constanța va contribui la realizarea majorității activităților prevăzute în proiect pentru atingerea obiectivelor, cea mai relevantă implicare fiind participarea la realizarea unor studii în domeniul transportului de containere, digitalizării. Totodată, va coordona și realizarea unui Master Plan de infrastructura pentru industria de croaziere fluviale cu scopul facilitării creșterii durabile a acestui sector.

Proiectul va genera un set de planuri de dezvoltare portuară de-a lungul Dunării, care vor constitui fundamentul pentru pregătirea proiectelor de investiții în vederea accesării finanțării europene în următoarea perioadă de programare 2021-2027, având astfel un impact semnificativ asupra dezvoltării economice regionale și transformând DIONYSUS într-un instrument cheie pentru atingerea obiectivelor specifice transporturilor și multimodalitatii EUSDR.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

AVERTISMENT pentru agenții economici din Mamaia: deșeurile se ridică DOAR noaptea

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța atenționează persoanele juridice din stațiunea Mamaia că de la 1 iulie 2020 deșeurile vor fi colectate DOAR în timpul nopții. Astfel, reprezentanții administrației locale fac apel la agenții economici care desfășoară activități comerciale în stațiunea Mamaia să depoziteze deșeurile adunate în timpul zilei în incinta magazinului/restaurantului/hotelului și să le scoată pentru a fi ridicate doar în cursul nopții.

„În acest fel, turiștii sau persoanele care tranzitează stațiunea vor putea admira marea și se vor putea bucura de ceea ce le oferă stațiunea, fără să fie „bombardați“ de mirosul îngrozitor al deșeurilor și de priveliștea dezolantă a unor gunoaie expuse sau aruncate pe domeniul public. Reprezentanții societăților comerciale trebuie să știe și că, dacă vor scoate deșeurile în afara orelor menționate în graficul de ridicare ce le va fi comunicat, riscă amenzi cuprinse între 500 și 1.000 lei, conform prevederilor Hotărârii Consiliului Local nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța.“, spun cei de la Primărie.

Pe de altă parte, Polaris M Holding informează că angajații societății continuă activitatea zilnică de salubrizare și igienizare a orașului.

„În paralel cu activitatea de salubrizare zilnică, angajații Polaris au desfășurat, pe parcursul zilei de ieri, și acțiuni de: colectare și transport deșeuri vegetale în cadrul unei ample acțiuni de salubrizare desfășurată pe str. Vârful cu Dor. Pentru a colecta și transporta cantitățile mari de deșeuri din această zonă, angajații Polaris au intervenit cu încărcătoare frontale și multifuncționale cu bene; cosit, colectare și transport deșeuri vegetale în zona bd Aurel Vlaicu; colectare deșeuri vegetale pe strada Munții Tatra; salubrizarea zonei verzi de lângă plaja Modern (lângă restaurant Zorile); colectarea manuală a deșeurilor aruncate la întâmplare pe spațiul verde, trotuare, străduțe și parcuri etc. Conform graficului de lucru, ieri, 1 iulie, s-a intervenit cu acțiunile de dezinfecție în următoarele zone: aleile de acces în parcul Casa de Cultură, străzile I.L. Caragiale, Dezrobirii, Baba Novac, Bogdan Petriceicu Hașdeu, Eliberării, Soveja și b-dul Alexandru Lăpușneanu; operațiuni de dezinfecție au loc zilnic și pe aleile de acces în Spitalul Clinic Județean de Urgență, Spitalul Militar de Urgență, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Spitalul de Pneumoftiziologie și Serviciul de Ambulanță Constanța. Detergentul utilizat pentru igienizarea spațiilor exterioare are proprietăți de degresare puternică, este ecologic, biodegradabil și nu are un impact negativ asupra mediului înconjurător, spun cei de la Polaris. Produsul are o biodegradabilitate de 90%.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Aplicația CT BUS de planificare a călătoriei a fost actualizată!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Cu ajutorul sugestiilor și observațiilor primite de la utilizatori, compania de transport CT BUS informează că pune la dispoziția constănțenilor și turiștilor aplicația CT BUS, cu un design intuitiv și un meniu reconfigurat pentru o accesare mai rapidă: „aveți la dispoziție timpii reali de sosire în stație a vehiculelor, o hartă a punctelor de vânzare a biletelor și abonamentelor, hărți cu toate stațiile din imediata apropiere, instrucțiuni de călătorie pas cu pas, dar și notificări despre situațiile neprevăzute apărute în trafic.“

Bogdan Niță – directorul CT BUS: “Aplicația CT BUS este disponibilă pentru toate tipurile de telefoane mobile. Are funcțiuni suplimentare față de prima variantă și este foarte ușor de utilizat. Cu ajutorul aplicației CT BUS puteți achiziționa bilete și abonamente atât cu cardul cât și prin sms, aveți timpul real de așteptare și puteți urmări parcursul autobuzelor care sunt monitorizate prin sistemul GPS. Puteți vedea de asemenea, toate stațiile aflate în apropiere și primiți indicații pas cu pas, legate de obiectivul pe care vreți să îl atingeți. Pentru turiști este un instrument foarte facil de a se deplasa în Constanța și în stațiunea Mamaia. Pot cumpăra ușor bilete și abonamente și pot găsi toate obiectivele pe care le caută. Prin folosirea acestei aplicații, se pot primi inclusiv informații legate de distanțele pe care le poți parcurge pe jos sau cu bicicleta până la stația de autobuz.”

Cu ajutorul aplicației CT BUS puteți vizualiza:

– primii 3 timpi reali de sosire în stație a vehiculelor de pe fiecare linie;

– timpii estimați de sosire în fiecare stație a tuturor liniilor de transport, pe parcursul întregii zile;

– un istoric al destinațiilor căutate, pentru a putea accesa rutele preferate direct din selecția de stații și a le putea căuta în lista dedicată;

– o hartă a punctelor de vânzare a biletelor și abonamentelor din municipiul Constanta. Aceasta cuprinde punctele de vânzare proprii, ale distribuitorilor autorizați, cât și programul de lucru al acestora;

– toate stațiile din imediata apropiere, printr-un sistem interactiv de hărți ce detectează locația utilizatorului, cele mai apropiate stații de autobuz și toate autobuzele ce trec prin fiecare stație;

– instrucțiuni de călătorie pas cu pas, cu îndrumare în timp real, din punctul A în punctul B;

– cele mai recente notificări: schimbare de direcție, traseu închis sau dificultăți în trafic, rute alternative;

De asemenea, prin intermediul aplicației, pe care o puteți seta să ruleze în și în limba engleză, aveți posibilitatea să achiziționați bilete de transport public prin SMS. Aplicația CT BUS este disponibilă pentru Android și IOS, cât și în versiunea web.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: