Connect with us

Actual

Accident rutier între Lumina și Năvodari

Maria Ionescu

Publicat

la

În urmă cu puțină vreme, între Năvodari și Lumina a avut loc un eveniment rutier în care au fost implicate două autoturisme. Una dintre mașini a picat în șanțul aflat în imediata vecinătate a străzii.

La fața locului s-a deplasat de urgență echipajul Saj B2 pentru a acorda primele îngrijiri medicale victimelor. Din fericire, nu au fost probleme.

Potrivit martorilor acestui eveniment, pe porțiunea respectivă de drum și ziua este necesară atenția maximă pentru a nu pica în șanț.

Foto: Costel Aurelian Dumitrașcu

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Constanța se întoarce la viață. Cursuri școlare, examene auto, trafic intens

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

După ce am depăşit starea de urgenţă şi cea de alertă, care au paralizat întreaga ţară, lucrurile intră în normalitate. Constanţa pare a fremăta de viaţă. Încă de la primele ore ale dimineţii, străzile s-au umplut de maşini, iar oamenii se îndreaptă grăbiţi, care încotro.

De ieri, 1 iunie, se poate circula între localităţi fără a mai completa o declaraţie pe propria răspundere. Aşa că, toţi cei care au treabă în Constanţa, au dat năvală încă de dimineaţă.

Pe de altă parte, au reînceput examenele pentru obţinerea permiselor auto, iar elevii claselor terminale au început cursurile de pregătire pentru examenele naţionale.

Începând de azi, de la ora 9.40, peste 11.500 de elevi erau aşteptaţi în şcolile din judeţul Constanţa şi, în prealabil, au fost făcute toate pregătirile pentru primirea lor în condiţii de siguranţă.

Mai multe detalii despre acestea, puteţi citi într-un articol apărut în ziarul ordinea.ro în cursul zilei de ieri, 1 iunie.

(VIDEO) Școlile din judeţ, pregătite să primească elevii în condiții de siguranță

Pe de altă parte, au fost reluate examenele pentru obţinerea permiselor auto.

Este important de subliniat faptul că se menține măsura suspendării probei teoretice, până cel puțin la data de 14 iunie a.c., urmând ca reluarea acestei activități să fie comunicată în timp util.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a activității de examinare la proba practică vor fi respectate, cu strictețe, mai multe măsuri de protecție în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus. Atât candidaţii, cât şi examinatorii vor fi obligaţi să  folosească măşti de protecţie.  De asemenea, este necesar să se respecte distanțarea persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, de cel puțin 1,5 m.

În plus, nu va mai fi ca altădată, când la examenele auto candidaţii veneau însoţiţi de către familie sau prieteni. Accesul va fi permis doar candidatului și instructorului auto.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Update: Trafic intens pe Autostrada A2 Bucureşti-Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (17:00), pe autostrada A2 Bucureşti – Constanța valorile de trafic sunt crescute, iar la km 92 (localitatea Dragoș Vodă, judet Călărași) către București, se circulă în coloană aproximativ 1 kilometru.

Tot pe autostrada A2 București – Constanța, traficul rutier se desfășoară în coloană, aproximativ 700 de metri, pe sensul către capitală, în zona kilometrului 33 (localitatea Fundulea).

“Îi sfătuim pe conducătorii auto să mărească distanţa în mers, iar în cazul în care încheie coloanele să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp.”, precizează centrul Infotrafic.

Precizăm că, pe Autostrada  A2 București – Constanța, circulația se desfășoară restricționat, pe câte o bandă pentru fiecare sens, pentru efectuarea de lucrări la carosabil, după cum urmează:

– km 27 – 36, Cernica, IF – Fundulea, CL;

– km 84+120 m – 91+750 m, Drajna Nouă, CL.

Update: La această oră  plouă torențial pe tronsonul kilometric 105 (Drajna) – 64 (Lehliu) al autostrăzii A2 București – Constanța, carosabilul este acoperit cu apă şi există pericol de acvaplanare. Mai mult decât atât, vizibilitatea este redusă, pe alocuri, sub 50 de metri.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu foarte mare atenţie şi cu viteză deosebit de redusă, să folosească luminile de întâlnire şi fiecare manevră să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru a putea evita producerea de accidente rutiere.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

De Ziua Copilului, inițiatorii platformei ”Împreună, Constanța va răsări” aduc bucurii copiilor bolnavi de HIV de la “Casa Speranța”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

De Ziua Copilului, acțiunile caritabile ale platformei ”Împreună, Constanța va răsări” continuă și la centrul de copii bolnavi de HIV – Casa Speranța.

Astăzi, de Ziua Copilului, unul dintre inițiatorii platformei Împreună, Constanța va răsări, Ionuț Rusu, împreună cu președintele asociației ”Sofya Tomitana”, Adriana Câmpeanu, au fost alături de cei mici din Centrul de copii ”Casa Speranța” Constanța. In acțiunea de astăzi au fost implicați consilierii locali Adriana Arghirescu si Florin Gavrilă. De Ziua Copilului, micuții de la „Casa Speranța” au primit cadouri și au petrecut timp alături de musafirii ce au dorit să le ofere un 1 iunie cu bucurii și surprize.

”Platforma Împreună, Constanța va răsări a fost dezvoltată cu scopul de a oferi suport comunitar. Sprijinirea persoanelor vulnerabile a fost de la bun început unul dintre obiectivele noastre. Astfel, acțiunea de astăzi vine să completeze eforturile noastre din ultimele două luni. Încă de la debutul epidemiei care ne-a perturbat viețile, am fost alături de constănțeni, fie că vorbim de medicii de familie, fie că vorbim de personalul medical din spitale, sau de persoanele vulnerabile. Am privit implicarea în comunitate ca pe o datorie. Mulțumesc celor care au venit în sprijinul nostru, căci astfel, am transformat donațiile în bucurii. Am pregătit pachete cu dulciuri și cu produse de igienă pentru persoanele aflate în grija fundației Casa Speranța. Ziua Copilului a devenit un prilej prin care, la fel ca și alte zile cu o însemnătate aparte, putem să fim lângă cei care au nevoie de alinare, de sprijin, de o mână de ajutor. Mi-ar plăcea să avem alături cât mai mulți constănțeni pentru că solidaritatea este panaceu pentru toate problemele societății. Atunci când ne bazăm pe aproapele nostru, nimeni nu rămâne singur.”, a declarat Ionuț Rusu, unul dintre inițiatorii platformei Împreună, Constanța va răsări.

Casa Speranța a fost prima fundație din România care a oferit o alternativă la îngrijirea instituționalizată a copiilor infestați cu HIV.

”Ziua Copilului este și despre cei care zâmbesc și despre cei care plâng, este și despre cei care sunt sănătoși, dar și despre cei care suferă. Ce au reușit să facă de-a lungul anilor persoanele implicate în acest proiect este un exemplu pentru noi toți și acesta este unul din motivele pentru care am ales să oferim un mic sprijin persoanelor aflate în îngrijirea acestui centru minunat. În România de mâine, fiecare copil va trebui să aibă șansa la o dezvoltare normală și speranța că talentul și creativitatea sa vor fi apreciate și răsplătite. Acțiunile noastre comune vor veni și în alte proiecte de susținere comunitară, pentru că o societate este mai puternică și mai frumoasă și mai primitoare când fiecare membru este apreciat”, a declarat Adriana Câmpeanu, președinte al asociației ”Sofya Tomitana” și susținător al platformei ”Împreună, Constanța va răsări”.

Demersul de astăzi a fost posibil si cu sprijinul lui Bogdan Huțucă, unul dintre fondatorii platformei de suport comunitar Împreună, Constanța va răsări

Acțiunile caritabile ale platformei Împreună, Constanța va răsări pot fi susținute prin donații, direct de pe pagina noastră: www.impreunaconstanta.ro.  Viitorul unei comunități responsabile este clădit și susținut de oameni implicați. Implică-te, susține, donează!

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: