Connect with us

Actual

Accidentul mortal de muncă din Mamaia a fost cauzat de … VÂNT! Spune ITM Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În cursul zilei de ieri, în Mamaia Nord a avut loc un accident mortal de muncă. Din primele informații am aflat că un bărbat de 39 de ani care lucra la un bloc în construcție a căzut de la etajul V și nu a mai putut fi salvat.

Pe site-ul Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța au fost postate detalii rezultate din ancheta efectuată de inspectorii de muncă la fața locului. Iată ce spun aceștia:

În data de 21.11.2018 ora 11 la SC M.C.I. AUR CONSTRUCT SRL – ȘANTIER CONSTRUCȚII CIVILE NĂVODARI a avut loc un eveniment soldat cu decesul unui angajat. Este vorba despre B. Lucian, în vârstă de 39 de ani, angajat ca dulgher.

Angajatul se afla pe planșeul cofrat deasupra etajului 6, manevrând o placă de material cofrant. Datorită vântului puternic, acesta a fost împins de curenții puternici, s-a dezechilibrat și a căzut de la înălțime.

Ca urmare a evenimentului, victima a fost transportată la Spitalul Județean Constanța, unde a fost constatat decesul.

”Evenimentul se cercetează de către ITM Constanța, fiind desemnat un inspector de muncă pentru efectuarea cercetărilor.”, se precizează pe site-ul ITM.

Doar că ITM Constanța nu spune dacă bărbatul avea sau nu echipament de protecție pentru lucrul la înălțime, dacă era asigurat sau nu în centuri de siguranță adecvate.

Firma MCI Aur Construct SRL figurează ca fiind înființată în Târgu Trotuș, județul Bacău.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Este cod portocaliu de vânt puternic în Dobrogea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Începând cu ora 21.00, Dobrogea a intrat sub cod portocaliu de vânt puternic.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, se vor semnala intensificări susținute ale vântului, cu rafale în jurul a 90 km/h.  Fenomene asociate  – ninsoare slabă.

Iată pentru ce zone este emis codul portocaliu:  În zona de litoral a județelor Constanța și Tulcea. De asemenea, în județul Tulcea este valabil și în localitățile: Murighiol, Mahmudia, Beștepe, Crișan, Maliuc.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Vântul a ridicat tabla de pe acoperișul unui bloc din Constanța! Intervin pompierii

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în urmă cu puțină vreme vântul puternic a creat mari probleme locuitorilor unui bloc situat pe b-dul Al. Lăpușneanu nr. 76 din Constanța. Tabla de pe acoperiș s-a desprins iar pentru degajarea ei de pe acoperișul blocului de 8 etaje intervin pompierii Detașamentului de pompieri Fripis.

S-au deplasat cu autoscara dar vântul puternic nu le-a permis să o ridice, astfel că aceaștia au fost nevoiți să urce pe bloc pe scara interioară.

Din fericire, au reușit să îndepărteze bucata fără probleme.

Alte apeluri la numărul de urgență 112 de efecte negative produse de vântul puternic nu sunt până la acestă oră.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța, sub atenționare COD GALBEN de vreme rea. Unde puteți semnala problemele

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Constanța se află în continuare sub atenționare cod galben de vreme rea! Conform infomațiilor transmise de Centrul Meteorologic Regional Dobrogea, în următoarele ore vor cădea precipitaţii care se vor transforma în lapoviță și ninsoare, iar spre dimineață se poate produce polei. Vântul se va intensifica treptat și va depăşi la rafală 55 – 70 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de –5 grade.

În funcție de evoluția vremii, 9 sărărițe sunt pregătite să împrăștie material antiderapant pe străzile principale și secundare din municipiul Constanța.

Având în vedere faptul că vântul va sufla cu putere, Primăria Municipiului Constanța face apel către cetățeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
Conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe, și să circule cu atenție sporită prin dreptul panourilor publicitare.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205, sau pe WhatsApp, la numărul 0799606142

Dispecerat Serviciul Protecţie Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă şi Situaţii de Urgenţă – 0737552271.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: