Connect with us

Actual

Accidentul mortal de muncă din Mamaia a fost cauzat de … VÂNT! Spune ITM Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În cursul zilei de ieri, în Mamaia Nord a avut loc un accident mortal de muncă. Din primele informații am aflat că un bărbat de 39 de ani care lucra la un bloc în construcție a căzut de la etajul V și nu a mai putut fi salvat.

Pe site-ul Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța au fost postate detalii rezultate din ancheta efectuată de inspectorii de muncă la fața locului. Iată ce spun aceștia:

În data de 21.11.2018 ora 11 la SC M.C.I. AUR CONSTRUCT SRL – ȘANTIER CONSTRUCȚII CIVILE NĂVODARI a avut loc un eveniment soldat cu decesul unui angajat. Este vorba despre B. Lucian, în vârstă de 39 de ani, angajat ca dulgher.

Angajatul se afla pe planșeul cofrat deasupra etajului 6, manevrând o placă de material cofrant. Datorită vântului puternic, acesta a fost împins de curenții puternici, s-a dezechilibrat și a căzut de la înălțime.

Ca urmare a evenimentului, victima a fost transportată la Spitalul Județean Constanța, unde a fost constatat decesul.

”Evenimentul se cercetează de către ITM Constanța, fiind desemnat un inspector de muncă pentru efectuarea cercetărilor.”, se precizează pe site-ul ITM.

Doar că ITM Constanța nu spune dacă bărbatul avea sau nu echipament de protecție pentru lucrul la înălțime, dacă era asigurat sau nu în centuri de siguranță adecvate.

Firma MCI Aur Construct SRL figurează ca fiind înființată în Târgu Trotuș, județul Bacău.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Constanța: Femeie de 74 de ani, accidentată pe trecerea de pietoni

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În  cursul zilei de azi, în municipiul Constanța a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane.

Potrivit IPJ Constanța, un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din Constanța, a condus un autoturism pe strada Eliberării, dinspre strada IL Caragiale către strada Dezrobirii.

În momentul în care a ajuns la marcajul pietonal din dreptul unei case de pariuri sportive a surprins și accidentat ușor o femeie, în vârstă de 74 de ani, care se angajase în traversarea străzii pe marcajul pietonal. A fost întocmit dosar penal.

Femeia accidentată a fost preluată de către un echipaj al SAJ și transportată la spital cu o ambulanță Smurd C.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Video): Accident grav între Tulcea și Agighiol! Trei persoane au avut nevoie de descarcerare

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, în județul Tulcea – între localitățile Tulcea și Agighiol – a avut loc un grav accident în care au fost implicate două autoturisme.

Detașamentul de pompieri Tulcea a intervenit pentru descarcerarea și acordarea primului ajutor calificat victimelor acestui eveniment rutier produs pe DJ 222 între localitățile Tulcea și Agighiol. Se intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de descarcerare grea și 14 subofițeri.

În accident au fost implicate 2 autoturisme în care erau 4 și, respectiv,  o persoană.

Potrivit ISU Delta Tulcea, trei dintre persoane au avut nevoie de descarcerare. Victimele au fost predate serviciului de Ambulanță Județean.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Se anunță proteste în Federația ”Solidaritatea Sanitară”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Consiliul de Coordonare al Federației ”Solidaritatea Sanitară”, întrunit în perioada 14-15 decembrie, a decis mobilizarea pentru proteste în situația în care Guvernul va adopta o Ordonanță de Urgență prin care veniturile salariale ar fi înghețate la nivelul lunii decembrie 2018, respectiv dacă salariații nu vor beneficia de creșterea salarială la care au dreptul legal pentru anul 2019 începând cu luna ianuarie 2019.

Protestele vor viza un răspuns proporțional din partea salariaților: dacă se ajunge la situația promovării unui act normativ de înghețare a salariilor în perioada sărbătorilor măsurile de protest pot fi declanșate în aceeași perioadă, amploarea protestelor și formele de manifestare fiind corelate cu nivelul de afectare a intereselor angajaților.

”În situația în care creșterea salariilor începând de la 1 ianuarie 2019 nu va fi stabilită prin legea bugetului de stat, solicităm Guvernului adoptarea unui act normativ în regim de urgență care să asigure acordarea acestui drept salariaților.
Reamintim că la ora actuală sistemul public de sănătate este marcat de puternice convulsii sociale generate de introducerea unor ritmuri diferite de creștere a salariilor de bază între diferitele categorii de personal.”, precizează Consiliul de Coordonare al Federației. 

Această măsură a fost adoptată de Parlament prin legea 153/2017 la inițiativa Guvernului, împotriva solicitărilor consecvente ale Federației ”Solidaritatea Sanitară” ca creșterile salariale să se aplice tuturor categoriilor de salariați simultan, ea afectând în mod negativ buna funcționare a sistemului sanitar.

”Având în vedere că suntem în perioada negocierii Contractului colectiv de muncă la nivel de sector sanitar și multe dintre drepturile salariaților fac parte din solicitările pe care Federația „Solidaritatea Sanitară” le are în cadrul acestei negocieri, în cazul neonorării așteptărilor firești ale salariaților, create de angajamentele Guvernului, protestele vor merge până la greva generală.”, precizează  Consiliul de Coordonare.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: