Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

Acțiune a polițiștilor constănțeni. Au aplicat sancțiuni în valoare de 70.000 de lei

Published

on

politie

La data de 24 spre 25 iunie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au desfășurat o acțiune pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială și creșterea gradului de siguranță rutieră.

Astfel, au fost legitimate aproximativ 200 de persoane, au fost verificate  peste 80 de vehicule, 14 locații publice, 6 agenți de pază și 4 sisteme de securitate.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 35 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 70.000 de lei, dintre care 21 la Legea 61/1991, 5 la Legea 333/2003, 4 la O.U.G. 195/2002, iar restul pentru alte abateri.

politie

Totodată, a fost ridicată în vederea confiscării suma de aproximativ 13.000 de lei.

De asemenea, a fost constatată o infracțiune la regimul circulației rutiere și au fost reținute în vederea suspendării 2 permise de conducere, pentru conducere sub influența alcoolului.

Totodată, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

Exemple:

La data de 24 iunie a.c., în jurul orei 21.45, polițiști din cadrul Poliției     municipiului Constanța – Biroul Rutier au identificat un bărbat, de 37 de ani, care a condus un autoturism, pe aleea Pelicanului, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

politie

politie

Ulterior, acesta a fost condus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Societate de pe plaja 3 Papuci, verificată de polițiști

La data de 25 iunie a.c., în jurul orei 01.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța au procedat la verificarea unei societăți comerciale de pe plaja 3 Papuci, ocazie cu care s-a constatat că agentul economic în cauză nu respectă prevederile Legii 333/2003 și H.G. 301/202.

Totodată, s-a constatat că cei 4 agenți de pază ai societății comerciale, aflați în serviciu, nu sunt dotați și echipați conform prevederilor legale în vigoare.

Astfel, societatea comercială a fost sancționată contravențional, în baza H.G. 301/2012, cu amenzi în valoare de 15.000 de lei.

Totodată, agenții de pază au fost sancționați contravențional, în baza Legii 333/2003, cu amenzi în valoare de 1.200 de lei.

De asemenea, s-a constatat că un angajat al societății comerciale în cauză vindea băuturi alcoolice minorilor.

Acesta a fost sancționat contravențional, conform Legii 61/1991, cu amendă în valoare de 100 de lei.

”Totodată, societatea comercială a fost sancționată, conform Legii 61/1991, cu amendă în valoare de 500 de lei, pentru permiterea comercializării de băuturi alcoolice minorilor, iar, ca măsură suplimentară, s-a dispus suspendarea activității acesteia.

De asemenea, societatea comercială în cauză a fost sancționată contravențional, în baza Legii 61/1991, cu amendă în valoare de 500 de lei, pentru tulburarea liniștii publice prin folosire de instrumente muzicale la intensitate mare.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ”Tomis” Constanța.

politie

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions