Connect with us

Actual

Acțiune a polițiștilor rutieri în județul Constanța. Au reținut 9 permise de conducere

Published

on

Pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, ieri a avut loc o amplă acțiune a polițiștilor constănțeni. Au aplicat zeci de sancțiuni contravenționale și au reținut 9 permise de conducere.

La data de 18 martie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier și al formațiunilor rutiere au desfășurat o acțiune pe DN2A, DN39, DN 22C și DN3, în municipiile Constanța, Mangalia, Medgidia și în orașele Cernavodă și Năvodari, în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea accidentelor de circulație, prin depistarea și sancționarea conducătorilor auto care se află sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002, în valoare totală de aproximativ 30.000 de lei.

Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării, 9 permise de conducere, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare și a fost constatată o infracțiune la regimul circulației rutiere.

Exemplu: La data de 18 martie a.c., în jurul orei 15.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat care a condus un autoturism, pe strada Bărăganului din satul Potârnichea, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice pentru perioada în curs și fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Foto: Ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!