Conecteaza-te cu noi

Actual

Acțiunea ”Blocada” în municipiul Constanța. Polițiștii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale

Published

on

acțiune blocada constanta

La data de 29 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secțiile 4 și 5 Poliție, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța, au desășurat activități, în cadrul acțiunii ”Blocada”, pentru asigurarea climatului optim de siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea consumului de droguri.

Astfel, au fost legitimate aproximativ 80 de persoane și au fost verificate 12 vehicule.

De asemenea, au fost efectuate activități de control la 3 agenți de pază.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, dintre care 9 la O.U.G. 195/2002, 4 la Legea 61/1991 și 1 la Legea 132/2017, în valoare totală de aproximativ 13.000 de lei.

Advertisement

Totodată, a fost constatată o infracțiune la regimul circulației rutiere.

Astfel, la data de 29 septembrie a.c., în jurul orei 20.35, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 5 Poliție au identificat un bărbat, de 42 de ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul Aurel Vlaicu, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma testării cu aparatul drugtest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Advertisement

În cadrul acțiunilor derulate, polițiștii le-au adus la cunoștință, conducătorilor auto, prevederile Legii 213/2023, care a intrat în vigoare la data de 13 iulie a.c. Potrivit acesteia, nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul persoanelor care nu dețin permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule sau sunt sub influența alcoolului ori a drogurilor și provoacă accidente din care rezultă decesul unor persoane.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions