Connect with us

Actual

Acțiunile platformei Împreună, Constanța va răsări, vin în sprijinul cetățenilor

Claudiu Vuță

Publicat

la

De la declanșarea crizei coronavirusului, gesturile umanitare au fost cele ce au adus și au dat speranță oamenilor. Fie că vorbim de susținerea medicilor de familie, de donarea de echipamente medicale sau de donarea de alimente, inițiativele platformei „Împreună, Constanța va răsări” au venit în sprijinul cetățenilor orașului și județului Constanța.

De la lansarea inițiativei „Împreună, Constanța va răsări”, în urmă cursul lunii martie, platforma a donat tuturor celor 400 de medici de familie, echipamente de protecție.

De asemenea, spitalul clinic de pneumofiziologie și spitalul de urgență Sfântul Andrei, au fost dotate cu tunele de dezinfectare, ca urmare a donațiilor efectuate de platformă.

A fost o mobilizare uriașă – vorbim de voluntari, de achiziții, deloc ușoare în această perioadă în care cererea de echipamente de protecție crește exponențial, de oameni care s-au oferit să  facă parte din echipa call center-ului „Împreună, Constanța va răsări”, de specialiști care sunt la dispoziția constănțenilor.

„Împreună, Constanța va răsări” a donat pachete celor în nevoie, oameni care nu aveau ce să pună pe masa de Paște, și pachete cu dulciuri copiilor aflați în spital în timpul sărbătorilor.

Toate aceste acțiuni au în spate eforturile unei echipe unite și decise șă rămână în linia întâi. Datorită lor, platforma „Împreună, Constanța va răsări”,  a înregistrat rezultate notabile, ce au venit în sprijinul comunității, într-o perioadă scurtă de timp.

Astfel, au fost donate 20.000 de măști, 40.000 de perechi de mânuși, 1200 de vizete, 1000 de litri de alcool sanitar, 1200 de perechi de ochelari de protecție, 10.000 botoși, 10.000 de capeline, 2 tuneluri de dezinfectare, peste 25 de batrâni care au primit pachete de Paște.

La acțiunile platformei iau parte 20 de specialiști și peste 30 de voluntari care demonstrează zi de zi constănțenilor că nimeni nu rămâne singur. Tot mai mulți oameni se alătură, în fiecare zi, inițiativelor ce vin în sprijinul cetățenilor.

Acțiunile platformei, în sprijinul comunității, vor continua. Inițiativele platformei pot fi urmărite și pe pagina de Facebook dedicată: https://www.facebook.com/ImpreunaConstanta/

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Mesaj nou de vreme severă valabil în sud estul țării. Va ninge și în Dobrogea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru mâine, 30 noiembrie, a fost emisă o atenționare meteorologică valabilă în intervalul orar 5.00 – 20.00.

Mai multe județe din sud-estul țării se află sub cod galben ca urmare a fenomenelor vizate, respectiv ninsori moderate cantitativ și  strat de zăpadă.

În intervalul menționat, în sudul și estul Munteniei și în cea mai mare parte a Dobrogei treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor depăși, pe arii restrânse 15…20 l/mp. Spre seară aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea, unde temporar vântul va avea unele intensificări, cu viteze de 40…45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

Notă: Precipitații slabe, sub formă de ninsoare se vor semnala în sud-estul Olteniei, sudul Moldovei și în restul Munteniei. Pe litoral vor fi precipitații mixte, iar în noaptea de luni spre marți vor predomina ninsorile.

Vremea se va menține deosebit de rece în prima parte a săptămânii, mai ales pe parcursul nopților și dimineților.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Atenție! Este ceață densă pe Autostrăzile A2 și A4

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 100 de metri pe autostrada A2 București – Constanța, pe tronsonul kilometric 143 – 212, între localitățile Fetești, jud. Ialomița, și municipiul Constanța.

De asemenea, se circulă îngreunat din cauza ceții și pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A4 Ovidiu-Agigea.

Ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător.

Nu trebuie uitat că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea. Aceasta cu atât mai mult cu cât cei ce depăşesc pot fi surprinşi de apariţia bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcţiune doar luminile de poziţie.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

ÎPS Teodosie, OPRIT DE POLIȚIE în drum spre Ion Corvin

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Autoturismul cu care se deplasa ÎPS Teodosie spre Mănăstirea Sf Apostol Andrei de la Ion Corvin a fost oprit, în această dimineață, de un echipaj de poliție.

Arhiepiscopul Tomisului mergea la Ion Corvin pentru a oficia slujba, iar mașina în care se afla acesta a fost oprită pe chiar în intersecția DN 3 cu drumul care duce către mănăstire. Arhiepiscopul și șoferul său au fost verificați.

“Să vină cu inimă bună, să-și mângâie sufletul și sper că toate organele de ordine ne vor ajuta să fim în pace și în armonie”, le-a spus ÎPS Teodosie.

De altfel, mașinile care se îndreptau spre mănăstire au fost întoarse de filtrele de poliție, dacă ocupanții nu aveau domiciliul în comuna Ion Corvin.

Amintim că în 30 noiembrie este Praznicul Sf. Apostol Andrei, iar la Peştera şi Mânăstirea Sfântul Apostol Andrei de la Ion Corvin era organizate, în alți ani, pelerinaje la care participau mii de oameni.

Anul acest, autoritățile au interzis pelerinajele și nu face excepție nici cel de la Ion Corvin, deși Arhiepiscopul Tomisului a cerut lămuriri Prefecturii în instanță pentru decizia de a anula pelerinajul. De altfel, Silviu Coșa, prefectul județului Constanța a și refuzat invitația ÎPS Teodosie de a participa la slijba de la Sf. Andrei.

Facem mențiunea că multe localități din județul Constanța sunt în carantină din cauza numărului mare de infectări cu SARS COV2.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: