Conecteaza-te cu noi

Administratie

Activitatea ADD Constanța, în analiza consilierilor județeni. Vezi ce măsuri au fost aprobate

Published

on

sedinta cjc

Patru proiecte de hotărâre înscrise pe ordinea de zi a Consiliului Județean Constanța au vizat activitatea Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța. Dintre acestea, doar două proiecte au fost aprobate de aleșii locali. Mai exact, proiectul cu nr. 48/14.02.2024 privind revocarea mandatului acordat Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța (ADDJC) prin Hotărârea Consiliului Județean Constanta nr. 315/22.11.2022 și proiectul cu nr. 49/14.02.2024 privind revocarea mandatului acordat ADDJC prin Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr. 316/22.11.2022.

„Menționăm faptul că decizia de încetare a celor două mandate acordate Asociației a fost în strânsă legătură cu modul de îndeplinire a sarcinilor încredințate de Consiliul Județean Constanța în noiembrie 2022. Perioada de timp scursă între data acordării acestor mandate și până în prezent a demonstrat faptul că îndeplinirea de către ADDJC a activităților ce fac obiectul mandatelor, a fost de natură a întârzia major atingerea obiectivelor pe care autoritatea publică județeană și le-a propus.

Primul proiect vizează obiectivele de investiție “Modernizare DJ 391, tronsonul Tuzla-Biruința” și „Modernizare DJ 393, tronsonul Techirghiol-Arsa”. Pentru acestea, Asociației i-a fost acordat un mandat în vederea efectuării tuturor demersurilor pentru punerea la dispoziția CJC a documentațiilor tehnico-economice aferente cererilor de finanțare depuse de UAT Județul Constanța prin PNI Anghel Saligny. Deficiențele constatate în conținutul documentațiilor depuse la CJC, dar și necesitatea stringentă de a intra în posesia documentației complete, pentru a putea demara procedurile de achiziție pentru proiectare și lucrări de execuție, au condus la supunerea acestui proiect, dezbaterii și votului aleșilor locali. Proiectul a fost aprobat cu un număr de 29 de voturi pentru, cu asumarea amendamentului de a înlocui, în titlul și cuprinsul hotărârii, termenul de “revocare” cu  termenul de “încetare”.

Ce de-al doilea proiect aprobat, vizează încetarea mandatului acordat ADDJC pentru  efectuarea tuturor demersurilor necesare elaborării documentațiilor tehnico-economice pentru amplasamentele incluse în cadrul proiectului „Puncte de debarcare la Marea Neagră și la Dunăre” și elaborarea costurilor și a oportunității modernizării și extinderii obiectivului “Obor General Scărișoreanu”. Până la acest moment nu a fost predat Consiliului Județean Constanța, niciun document care să releve stadiul acestei investiții. Proiectul a fost aprobat cu un număr de 35 de voturi pentru, cu asumarea de către inițiator a două amendamente, ce prevăd, pe de o parte, înlocuirea, în titlul și cuprinsul hotărârii, a termenului de “revocare” cu  termenul de “încetare” și pe de altă parte, asumarea răspunderii conducerii CJC ca până la sfârșitul lunii decembrie a acestui an, să fie realizat și prezentat un studiu complet DALI pentru acest obiectiv de investiție.“, spun cei de la CJC.

Advertisement

Pe de altă parte, proiectul cu privind revocarea dreptului de folosință gratuită constituit în favoarea Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța,  în baza Hotărârii Consiliului Judetean Constanța nr. 36/17.02.2021, și repartizarea unor spații în cadrul imobilului Bloc L4, precum și proiectul privind revocarea mandatului acordat ADDJC prin Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr. 317/22.11.2022 nu au întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobate.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions