Conecteaza-te cu noi

Actual

Acuzat că ar fi făcut sex cu minore, Dan Diaconescu, plasat în arest la DOMICILIU

Published

on

Dan Diaconescu

Judecătorii constănțeni au decis ca Dan Diaconescu, fostul patron OTV, să fie arestat la domiciliu, după ce a fost acuzat de act sexual cu un minor. Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a anunţat, vineri seară, că a contestat decizia Judecătoriei Constanţa ca Dan Diaconescu să fie cercetat în arest la domiciliu.

Potrivit Biroului de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, la data de 15 martie 2023,  organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile.

Astfel, cu ocazia efectuării unei percheziţii informatice asupra unui telefon mobil, într-o altă cauză penală, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de furt calificat, au fost extrase mai multe fişiere audio-video din conţinutul cărora au rezultat indicii cu privire la comiterea unor alte infracţiuni.

În urma probatoriului administrat în noua cauză a reieşit că în perioada septembrie-noiembrie 2020 şi în luna septembrie 2021 inculpatul Dan Diaconescu, în vârstă de 55 de ani, a întreţinut raporturi sexuale şi acte sexuale orale, în mod consimţit şi repetat, contra unor sume de 300-400 de lei, cu două persoane vătămate minore, surori gemene, în vârstă de 15 ani, ce au împlinit vârsta de 16 ani în luna iulie 2021. Faptele au fost comise pe raza localităţilor Olimp, Constanţa şi Bucureşti, iar probele au relevat că inculpatul cunoştea vârsta persoanelor vătămate.

Advertisement

În ziua de 6 aprilie a.c., la locuinţa inculpatului din municipiul Bucureşti şi la un alt imobil deţinut de acesta, situat în municipiul Constanţa, au fost efectuate două pecheziţii domiciliare. Cu ocazia percheziţiei efectuate la locuinţa din municipiul Bucureşti au fost ridicate mijloace de stocare a unor date informatice, respectiv telefoane mobile, laptopuri, hard diskuri externe şi stickuri de memorie.

Dan Diaconescu nu a recunoscut comiterea faptelor imputate

În seara de 6 aprilie, Diaconescu a fost ascultat, în calitate de suspect, pentru comiterea, în stare de recidivă postexecutorie, a două infracţiuni de act sexual cu un minor, în formă continuată, şi a cinci infracţiuni de folosirea prostituţiei infantile, în formă continuată. Cu această ocazie el nu a recunoscut comiterea faptelor imputate.

După ascultare, la data de 7 aprilie,  ora 00:10, organul de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa – Biroul de Investigaţii Criminale a dispus faţă de suspect luarea măsurii preventive a reţinerii, pe o durată de 24 de ore. El a fost încarcerat în Centrul de reţinere şi arest preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Persoana în cauză a formulat plângere împotriva măsurii reţinerii la ora 00:25. Plângerea a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa în dimineaţa de 7 aprilie, iar ulterior, la aceeaşi dată, ora 8:57, a fost respinsă de procurorul de caz, ca fiind neîntemeiată.

Advertisement

Prin ordonanţa procurorului din data de 7 aprilie s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului Dan Diaconescu pentru săvârşirea, în stare de recidivă postexecutorie, a două infracţiuni de act sexual cu un minor, în formă continuată, şi a două infracţiuni de folosirea prostituţiei infantile, în formă continuată.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de act sexual cu un minor, în forma reţinută în cauză, este închisoarea de la 3 la 10 ani, iar cea pentru infracţiunea de folosirea prostituţiei infantile este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda, cu menţiunea că în cazul recidivei postexecutorii limitele speciale ale pedepselor prevăzute pentru noile infracţiuni se majorează cu jumătate.

În continuare în cauză se efectuază cercetări de către organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa – Biroul de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions