Connect with us

Actual

Acvariul și Delfinariul din Constanța au fost luate cu asalt de vizitatori, la sfârșitul săptămânii trecute

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Delfinariul și Acvariul din Constanța au fost luate cu asalt de sutele de vizitatori care au ales să-și petreacă sfârșitul de săptămână la spectacolele oferite de delfinii din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța și să vadă speciile de pești pe care conducerea CMSNC le îngrijește în cadrul Acvariului. Astfel, la Acvariu au fost sâmbătă 267 de persoane adulte, 93 de copii, au beneficiat de gratuitate 3 adulți și 76 de copii. Duminică, tot la Acvariu au fost 335 de adulți, 87 de copii și au beneficiat de gratuitățile Complexului 7 adulți și 117 copii.

La Delfinariu au fost sâmbătă 785 de persoane adulte, 171 de copii și au beneficiat de gratuitate un număr de 23 de persoane. În total, 979 de vizitatori la spectacolele de la Delfinariu doar sâmbătă. Duminică, au vizitat Delfinariul un număr de 1.291 de persoane, respectiv 1.042 de adulți, 234 de copii și gratuit au participat la spectacole 15 persoane.

Potrivit informațiilor oferite de către conducerea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, la activitățile oferite la sfârșitul săptămânii trecute, atunci când temperaturile de afară au fost mai mult de primăvară decât de plină iarnă, au fost vizitatori și din Tulcea, Galați și chiar București. De altfel, doctorul Adrian Bîlbă, directorul CMSNC, a spus că au fost vizitatori veniți pe motociclete din București.

Comments

comments

Actual

Constanţa e tot sub cod galben de vânt. Manevrele în porturi au fost oprite

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, în judeţul Constanţa, din cauza vântului puternic, au fost oprite manevrele în porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud-Agigea, Mangalia şi Midia.

Vântul bate din direcţia E-NE, cu forţa de 5-7 grade la ţărm şi 5-8 în largul mării.

Potrivit ANMH, Dobrogea se află sub cod galben de vânt puternic încă de ieri şi este valabil cel puţin până la ora 11.00 în zona de litoral a judeţelor Constanţa şi Tulcea.

Se vor semnala intensificări locale ale vântului, cu rafale de 55 – 65 km/h.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

La un pas de tragedie în Constanţa. Copac căzut peste o maşină în care era un copil

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puţină vreme, echipaje ale ISU Constanţa au fost solicitate să intervină pe strada Dispensarului din Constanţa, unde un copac a căzut peste un autoturism şi peste carosabil.

La faţa locului au intervenit pompierii de la detașamentul Port cu o autospecială cu mijloace specifice pentru degajarea copacului de pe carosabil și eliberarea autoturismului și cu autoscara.

Proprietarii autoturismului au precizat că în momentul în care a căzut copacul peste mașină în aceasta era un copil, în vârstă de 2 ani și 8 luni, care a fost evacuat de părinți, fără sa aibă nevoie de îngrijiri medicale sau de transport la spital.

Probabil copacul a căzut din cauza vântului foarte puternic. Precizăm că ANMH a prelungit codul galben de vânt puternic până la ora 23.00.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

CFR Marfă are un nou director general interimar

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Consiliul de Administrație al CFR Marfă l-a numit joi în funcția de director general interimar al companiei pe Traian Preoteasa, fost director general adjunct al CFR SA.

Preoteasa îl înlocuieşte pe Marinică Voicu, care a demisionat pe data de 18 noiembrie din motive personale. Voicu a deţinut această poziţie din data de 6 septembrie 2017.

Potrivit Clubferoviar.ro, Preoteasa a avut mai multe funcții de conducere în societățile de cale ferată, respectiv director CFR Călători (2001-2005), director general adjunct CFR Călători în 2005, director general CFR SA, 2005-2006, consilier la CFR SA (2006-2017), consilier al ministrului Transporturilor (2017-2018).

Clubferoviar.ro a precizat că, în urmă cu puțin timp Preoteasa a informat într-o emisiune TV că a solicitat “personal” insolvența companiei CFR Marfă. El a mărturisit că gestionarul infrastructurii feroviare, CFR SA, a solicitat insolvența companiei CFR Marfă. ”Noi am solicitat, eu personal am solicitat insolvența”, a spus directorul general adjunct. Trebuie spus însă că pe rolul instanțelor nu s-a aflat un proces în care CFR SA să aibă calitatea de creditor și în care să ceară insolvența transportatorului feroviar de mărfuri.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: