Connect with us

Administratie

Administrația Chițac a pierdut în instanță două procese cu o firmă de publicitate

Published

on

Administrația Chițac a pierdut, astăzi, definitiv, două procese intentate de compania de publicitate Seaview Media, deținută de omul de afaceri Ionuț Barbu, pentru amenzilor privind afișajul stradal. În primul proces, SC SEAVIEW MEDIA SRL a chemat în instanță primarul municipiului Constanta – Direcția Generală Poliția Locală – Serviciul Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal, iar Tribunalul Constanța a respins apelul făcut de autorități împotriva hotărârii Judecătoriei Constanța prin care fusese admisă plângerea Seaview Media.

În cel de-al doilea proces, instanța de judecată a anunțat, de asemenea, anularea procesului verbal de contravenție emis de Poliția Locală.

„Complet: APCA7

Tip solutie: Schimbat total

Solutia pe scurt: DEC: Admite apelul. Schimbă în tot sentinţa apelată, în sensul că: Admite plângerea. Anulează procesul verbal de contravenţie seria DGPL nr.PV-50/1308 întocmit la data de 17.02.2021 de organul constatator. Definitivă. Pronunţată, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, 23.02.2022. Document: Hotarâre 23.02.2022“, se arată în minuta instanței.

Amintim că, în urmă cu mai bine de un an Primăria Constanța a dispus demolarea panourilor publicitare ale SC SEAVIEW MEDIA SRL, Chițac explicând atunci, prin intermediul unui comunicat de presă, decizia care a stat la baza demontării panourilor publicitare din oraș. Autoritatea locală spunea că în lipsa unor contracte valabile pentru activitatea de afișaj, reclamă și publicitate pe domeniul public între Primăria Constanța și societatea Seaview Media SRL, a demarat acțiunea de demontare a mijloacelor publicitare. Pe lângă lipsa contractului amintit, pentru multe dintre panouri nu există nici autorizație de construire conform Legii 50/1991, nota Primăria.

Surse: ziuaconstanta.ro, portal.just.ro

Comments

comments