Connect with us

Administratie

Administrația Chițac ar putea concesiona piețele Tomis III, Tomis Nord și Unirii

Publicat

la

Consilierii locali din Constanța vor trebui să își dea votul în cadrul ședinței Consiliului Local din această săptămână asupra proiectului de hotărâre, inițiat de primarul Vergil Chițac, privind aprobarea studiului de oportunitate pentru administrarea eficientă a bunurilor aflate în administrarea/proprietatea R.A.E.D.P.P. Constanța. Potrivit directorului RAEDPP, Stere Hira, studiul de oportunitate relevă, printre altele, posibilitatea concesionării a trei piețe constănțene. Este vorba de Piața Tomis III, Piața Tomis Nord și Piața Unirii. Hira a declarat că studiul a indicat că cea mai bună formă de administrare și dezvoltare este concesionarea acestor piețe către societăți private.

„Important este de precizat că această concesiune se poate face numai de către Primăria Constanța, reprezentată de către primar, care poate propune Consiliului Local concesionarea. RAEDPP nu are nicio implicare în această concesiune, deoarece are numai dreptul de administrare.“, a declarat Stere Hira.

El a precizat că normele de concesiune a unei proprietăți publice sunt prevăzute în Codul Administrativ, Secțiunea a 3-a.

„SECŢIUNEA a 3-a

Concesionarea bunurilor proprietate publică

ARTICOLUL 302

Obiectul dreptului de concesiune

Doctrină (1)

Bunurile care sunt prevăzute prin lege sau care prin natura lor pot fi exploatate în vederea culegerii de fructe naturale, civile sau industriale şi producte pot face obiectul concesiunii.

ARTICOLUL 303

Titularii dreptului de concesiune

Jurisprudenţă

(1) Bunurile proprietate publică pot fi concesionate de către stat sau de către unităţile administrativ-teritoriale în baza unui contract de concesiune de bunuri proprietate publică.

(2) Contractul de concesiune de bunuri proprietate publică este acel contract încheiat în formă scrisă prin care o autoritate publică, denumită concedent, transmite, pe o perioadă determinată, unei persoane, denumite concesionar, care acţionează pe riscul şi răspunderea sa, dreptul şi obligaţia de exploatare a unui bun proprietate publică, în schimbul unei redevenţe.

Jurisprudenţă

(3) Statul are calitatea de concedent pentru bunurile proprietate publică a statului, fiind reprezentat, în acest sens, de ministere sau alte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale.

(4) Judeţul are calitatea de concedent pentru bunurile proprietate publică a judeţului, fiind reprezentat, în acest sens, de către preşedintele consiliului judeţean.

(5) Comuna, oraşul sau municipiul, după caz, are calitatea de concedent pentru bunurile proprietate publică a comunei, oraşului sau municipiului, fiind reprezentat, în acest sens, de către primarul comunei, al oraşului sau al municipiului, respectiv de către primarul general al municipiului Bucureşti.“, se arată în Codul Administrativ.

Directorul RAEDPP a mai spus că, în privința celorlalte piețe, se va propune fie demolarea și reconstrucția, ori numai modernizarea. Hira a spus că Piața Grivița va fi demolată și reconstruită, Piața Pescăruș va fi reconstruită, iar IL Caragiale și Brotăcei vor fi modernizate.

Comments

comments

Administratie

(FOTO) Parcul din zona Marvimex începe să prindă contur. Consilierul Costin Avătavului: „Se lucrează la proiectul tehnic“

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul local al PNL Costin Avătavului, anunță că proiectul său de suflet – parcul de la Marvimex, începe să prindă contur.

„M-am întâlnit cu voi luni și mi-ați semnalat că este nevoie de igienizarea terenului care este năpădit de buruieni. În calitate de consilier local, am semnalat acest lucru persoanelor abilitate din cadrul Primăriei Constanța și ieri, o echipă de la Compartimentul Spații verzi a igienizat tot terenul. Parcul de la Marvimex este o prioritate pentru mine și știu că și pentru voi și, de aceea, o să vă țin la curent cu evoluția lui până în momentul în care îl vom vedea finalizat. Dacă mandatul trecut am bătut la uși închise pentru ca acest teren neîngrijit să fie reabilitat si sa devina primul parc al cartierului Inel 2, în ultimul an s-au făcut pași importanți pentru regenerarea acestei zone. S-a soluționat litigiul asupra terenului, iar acesta va rămâne in proprietatea primăriei cu destinația de spațiu verde. A urmat cadastrarea si intabularea lui, iar acum se lucrează la proiectul tehnic al parcului. Mai mult decât atât, cu ajutorul dumneavoastră, celor ce locuiți in zonă, am identificat si alte terenuri unde vom încerca să facem spații verzi amenajate si câteva parcări.“, a declarat Costin Avătavului.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Lumina. Cursuri pentru finalizarea studiilor minime sau obținerea unei diplome de calificare

Publicat

la data de

Scris de

Primăria comunei Lumina îi anunță pe cetățenii interesați că joi, de la ora 8.30, în sala de la Unitatea Militară va avea loc o întâlnire în cadrul căreia pot afla detalii despre modul cum se pot înscrie la cursuri de finalizare a studiilor minime sau pot obține o diploma de calificare. Sunt vizate persoanele din comuna Lumina cu vârsta între 16 și 30 de ani.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța spune că derulează operațiuni de dezinsecție și deratizare în toate cartierele orașului

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că parcurile, scuarurile, spațiile verzi dintre blocuri, străzile, trotuarele și promenadele din Constanța sunt stropite în permanență împotriva insectelor care creează disconfort populației, precum şi pentru eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli. Substanţa utilizată este Solfac Trio și este avizată de Ministerul Sănătăţii.

„Produsul are o acțiune insecticidă rapidă și poate persista până la câteva săptămâni, în funcție de suprafața tratată. Substanța oferă, de asemenea, un efect puternic de „flush-out”, de „extragere” a dăunătorilor din ascunzișuri, este recomandat atât pentru controlul insectelor zburatoare, cât și târâtoare. Datorită compoziției speciale, are și un efect repelent, îndepărtând și ținând departe insectele de zonele tratate. În paralel, echipe specializate continuă amplasarea în toate zonele orașului a  momelilor toxice pentru combaterea rozătoarelor în locuri inaccesibile populației pentru protejarea sănătății constănțenilor, conservării şi protecţiei mediului înconjurător. Momelile conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile și sunt protejate în stații de intoxicare marcate și inscripționate corespunzător. Rugăm constănțenii să conștientizeze importanța acțiunilor de deratizare și să respecte în totalitate inscripțiile existente pe stațiile de intoxicare dacă le reperează în parcuri sau zone verzi. Pentru a asigura eficiența maximă a acțiunilor, aceste tratamente trebuie efectuate simultan atât pe domeniul public cât şi pe cel privat, de aceea, recomandăm tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Constanța să efectueze tratamente de dezinsecţie și deratizare în spațiile pe care le dețin, în paralel cu acțiunile municipalității.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: