Conecteaza-te cu noi

Administratie

Administrația Chițac, în disoluție? Încă o demisie importantă

Published

on

dorin popescu

Primarul Constanței, Vergil Chițac, pierde unul dintre cei mai importanți colaboratori. Este vorba de Dorin Popescu, expert în geopolitică şi fost diplomat în Rusia, Ucraina şi Balcani, consilier personal al primarului Chițac pentru relații internaționale și cultură. Într-o postare pe Facebook, Dorin Popescu trece în revistă câteva dintre realizările, dar nu explică și motivele pentru care a luat decizia de a renunța la funcția de consilier al primarului.

Potrivit surselor, acesta urmează să se întoarcă în diplomație pe un post în cadrul Ministerul Afacerilor Externe.

„Ia sfârșit în aceste zile, din perspectiva schimbării domeniului profesional, frumoasa, intensa și onoranta activitate de consilier personal (pentru relații internaționale și cultură) al primarului municipiului Constanța, domnul Vergil Chițac. O poziție profesională pe care am ocupat-o urmare a generoasei propuneri a domnului Vergil Chițac, căruia îi mulțumesc (și) public pentru calitatea cooperării în toată această perioadă (noiembrie 2020 – aprilie 2022).

Un scurt bilanț al activității mele de consilier personal include în mod obligatoriu prima Strategie culturală a Constanței, „Strategia Culturală a municipiului Constanța pentru perioada 2021-2031” (al cărei coordonator am avut onoarea de a fi), precum și reînființarea „Revistei Tomis”. Alte proiecte ambițioase (spre exemplu “Casa lui Ovidiu”), precum și gestionarea celor actuale, rămân în atenția prioritară a succesorilor mei, în care am deplină încredere.

Advertisement

În domeniul relațiilor internaționale, s-a reușit, în această perioadă, alături de colegii din Primărie, stabilirea primelor relații permanente și oficiale de colaborare și parteneriat cu un municipiu din Republica Moldova (Cahul), premieră importantă în plan strategic, mai ales din perspectiva substanțializării contribuției noastre locale la politica externă a Statului Român. Au fost gestionate numeroase proiecte și activități privind sprijinirea orașului-partener Odesa și a refugiaților ucraineni din Constanța în contextul crizelor multiple generate de războiul de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei. Prioritatea absolută și permanentă a reprezentat-o importul de bune practici (prioritar europene) din mediul extern; tot în premieră s-a elaborat și o viziune integrată de dezvoltare a relațiilor internaționale ale municipiului Constanța, bazată pe 3 priorități de cooperare instituțională (cu parteneri din regiunea Mării Negre, din spațiul euroatlantic și din țările care au cu România relații strategice).

Am beneficiat, în această perioadă, de sprijinul fără rezerve al primarului municipiului Constanța și al echipei sale, de colaborări foarte bune cu întregul aparat de lucru al Primăriei municipiului Constanța, de cooperări onorante cu partenerii instituționali, interni și externi, ai Primăriei, de largul suport al comunității culturale locale, precum și de înțelegerea și sprijinul comunității locale în sensul larg al termenului. Tuturor acestora le adresez calde mulțumiri pentru colaborare și sprijin.

Lista neîmplinirilor este, probabil, mai lungă; îmi asum deopotrivă și ce nu am realizat din așteptările uriașe și firești ale comunității culturale locale. Toate neîmplinirile mi se datorează fără echivoc; succesele aparțin întregii echipe.

Oriunde mă vor duce pașii, în Țară și în lume, Constanța va respira întotdeauna puternic în inima mea!“, “ scrie Dorin Popescu.

Amintim că, recent, un alt colaborator important al primarului Chițac a părăsit corabia. Este vorba de Felicia Ovanesian, care și-a dat demsia din funcția de city manager.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions