Connect with us

Actual

Administrația Porturilor Maritime vrea să amenajeze parcuri fotovoltaice. Vezi de ce

Published

on

Recent, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA (CNAPM) a lansat o licitație pentru a achiziționa un studiu de fezabilitate privind oportunitatea construirii unui parc fotovoltaic în incinta Portului Constanța.

Durata de realizare a studiului este de 6 luni de la data semnării contractului, iar valoarea estimată este de 150.000 de lei.

Studiul reprezintă o documentație tehnico-economică care prevede o amplă analiză – tehnică, comercială, de management etc. – și va trebui să analizeze posibilitatea amplasării a cinci parcuri fotovoltaice, respectiv la rampa ecologică de la poarta 7 și pe mai multe parcele din zona porților 5, 6 ,7 , 8 și 9.

Termenul de depunere a ofertelor este 5 noiembrie 2021.

Prin construirea unui parc fotovoltaic în incinta portului, APMC dorește să reducă costurile cu energia electrică. Și asta pentru că este operator de distribuție pentru toate firmele care activează pe raza portului.

Precizăm că CNAPM Constanța cumpără energie electrică de la compania Getica 95, catalogată drept cel mai important furnizor de energie de pe piața concurențială, cu o cotă de piață în luna ianuarie de 12,5%. Însă, pe data de 15 iunie a.c., această companie și-a cerut insolvența invocând probleme majore de lichiditate.

Potrivit Ziarului Financiar, printre cei mai mari cumpărători de energie de la Getica 95 se numără, pe lângă CNAPMC, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naționale, Metrorex, STS.

Foto: Ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!