Connect with us

Administratie

Administratorul județului Constanța: “Am terminat 8 clase pe bune”

Publicat

la

Scandal uriaș cu acuzații și multe vorbe grele citim zilele acestea între liderul USR Constanța, Remus Negoi, și Mirela Matichescu, administratorul județului Constanța. În mediul online, cei doi s-au acuzat că își folosesc funcțiile publice în interes personal. În speță, Negoi de la USR Constanța susține că Matichescu “stă degeaba” la Consiliul Județean și că situația este total opusă în cazul afacerilor personale. În replică, administratorul județului Constanța îi transmite, într-o gramatică critică, faptul că a terminat 8 clase “pe bune”. De la ce s-au luat?! Remus Negoi a scris pe contul său de Facebook faptul că Mirela Matichescu s-a supărat pe USR Constanța după ce aceștia au criticat amendamentul fostului ministru al Finanțelor Orlando Teodorovici prin care “apără beach-barurile construite ilegal”.

Toate acuzațiile le puteți analiza aici:

Pesediștii nu stau degeaba nici în pandemie. Pentru buzunarele lor, bineînțeles…

După apariția supărării doamnei administrator de județ din Consiliul Județean Constanța, Mirela Matichescu, am înțeles de ce. Această doamnă era supărată că noi, USR Constanța, am criticat amendamentul discotecarului Orlando Teodorovici prin care apăra beach-barurile construite ilegal.

Respectiva doamnă nu stă degeaba. Bine, nu e vorba de Consiliul Județean, acolo stă. E vorba de propriile afaceri.

– Din 24 iunie 2020, Mirela Matichescu devine asociat unic într-o societate comercială. Foarte lăudabil până aici.
– Firma Mirelei Matichescu are nu mai puțin de 6 sectoare de plajă închiriate sau preluate prin asociere în participațiune, pe câte 5 sau 10 ani.
– Doamna și-a construit și beach-baruri pe aceste sectoare de plajă.
– Doamna e supărată că legea ar impune demolarea / desființarea beach-barurilor construite ilegal.
– Doamna aceasta e peste tot, muncește cam 48 de ore din 24, pentru că a fost ori mai este: Membru în Consiliul de Administraţie al Portului Constanţa, Membru în Consiliul de Administraţie al Aeroportului Mihail Kogălniceanu, Vicepreşedinte al Asociaţiei Litoral Delta Dunării, Membru în Consiliul Director al ADI ITI Delta Dunării, Director adjunct al ADI Dobrogea, Membru ATOP, Administrator al Centrului Cultural Theodor T. Burada, Preşedinte al CA Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, şefă de cabinet a preşedintelui ANPC, şefa Autorităţii Naţionale de Turism, Șefa de cabinet a preşedintelui CJ Constanţa şi Administratorul public al judeţului Constanţa.

Îmi cer scuze că nu știam ce capacitate genială are Consiliul Județean în persoana Mirelei Matichescu.

Serios acum, ce activitate are domnița respectivă în Consiliul Județean, dacă trebuie să administreze și o afacere? Ce spune preș. Consiliului Județean Constanța despre subordonata lui și cum îi evaluează activitatea? Cum e posibil ca o persoană să dețină atâtea funcții și funcțioare, să fie asociat unic în propria firmă și să dețină unul dintre cele mai importante posturi din Consiliul Județean?

Ce descurcăreți sunt pesediștii ăștia. Și ce supărați sunt ei când legea le bate la ușă și le bate obrazul.

Din 27 septembrie readucem legea pe făgaș normal. #USRPLUS

“Am devenit slăbiciunea și punctul de interes al liderului USR Constanța”

Nici Mirela Matichescu nu se lasă și vine cu “dovezi jurnalistice” pentru a arăta că a devenit “punctul de interes” al liderului USR Constanța, se declară bucuroasă că scoate la iveală cele mai “războinice sentimente din conducerea USR Constanța” și nu evită să afirme că pentru Remus Negoi se potrivește motto-ul “Fără penibili în funcții publice”.

“Nu ar fi deloc rău dacă, în afară de mânie(mârlanie) proletară, ar presăra prin postările lui și niște fapte exacte și puțină decență. Dar, probabil, fiind om nou în politică, nu are de unde să știe cu decența și exactitatea”, scrie, printre altele administratorul județului Constanța și scoate în evidență și că a terminat 8 clase “pe bune”.

Iată mesajul pe care îl trimite către liderul USR Constanța prin intermediul contului său de Facebook:

S-a găsit tupeu la usereu. Se așteaptă decența și inteligența. Unde minte #RemusNegoi (DOVEZI)

Constat, cu lipsă de plăcere, că, de ceva vreme încoace, am devenit slăbiciunea și punctul de interes al liderului #USR Constanța.
Trec, cu eleganță și demnitate, peste mârlănismele sexiste pe care le împroașcă acest individ cu fiecare ieșire în spațiul public la adresa mea, încercând doar un vag sentiment de rușine față de mama acestui personaj, dacă ar fi să mă gândesc cum se simte o mamă de băiat când vede modul în care alege să se exprime dl președinte de filială județeană.

Altfel, mă bucur să constat că scot cele mai războinice sentimente la iveală din conducerea USR #Constanța. Nu ar fi deloc rău dacă, în afară de mânie(mârlanie) proletară, ar presăra prin postările lui și niște fapte exacte și puțină decență. Dar, probabil, fiind om nou în politică, nu are de unde să știe cu decența și exactitatea.

Oricum, cert este că dacă ei nu se opresc să spună minciuni despre mine, nu mă voi opri nici eu să spun adevăruri despre ei. Cum ar fi că sunt niște ageamii diletanți, care vor să se califice la locul de muncă în administrația publică și care vor să joace la ruletă viața constănțenilor.

Dar să revenim, că despre asta o să tot aveți timp să vă convingeți în perioada care vine.

Iată 3 lucuri în care minte unul dintre cei mai frustrați bărbați din politică pe care i-am văzut vreodată, aflat în fruntea unei organizații de oameni noi în politică, cu ambiții și orgolii pe care nici inteligența, nici experiența nu le pot gira:

– Am un singur loc de muncă cu normă întreagă: la Consiliul Județean Constanța, în calitate de administrator public al județului.
Am doar jumătate de normă la ADI Dobrogea.
– Nu fac parte din mai multe CA-uri. Fac parte dintr-un singur Consiliu de Administrație: cel al Aeroportului Mihail Kogălniceanu.
(Apropos, când o să învețe stimatul frustrat despre administrarea societății, atunci o să cred că poate merită să înceapă ucenicia de undeva, altfel, o să cred doar că este lacom după bani).
– Societatea comercială în care am devenit asociat în urmă cu doar câteva zile nu administrează 6 sectoare de plajă, ci unul singur.
Firma a avut mai multe puncte de lucru, în diferite locuri ale acestui sector, care au fost închise și redeschise de-a lungul ultimilor 5 ani. De asta spuneam că cel mai agitat politician din Constanța trebuie să învețe puțin despre administrarea unei societăți, măcar cât să știe să citească un tabel pe care tot el îl publică pe Facebook.

Altfel, ca să mai corectez puțin informațiile publicate de către acest domn care se crede “lumina și speranța” oamenilor noi în politica județului precizez urmatoarele:

– Localitatea Predeal nu este în Constanța.
Aici nu mai pun link, că eu chiar am terminat 8 clase pe bune. Mai mult, punctul de lucru de la Predeal este închis.

– Președintele ANPC este un liberal: https://evz.ro/eduardt-cozminschi-liberalul-din-botosani-ca…

– Autoritatea Națională pentru Turism este condusă de un bărbat: https://www.anat.ro/despre-anat/conducere/

– Am părăsit activitatea de administare a Centrului Cultural “Teodor T. Burada” de mulți ani, de când USR însemna Nicușor Dan, nu #teamBarna:
https://www.ziuaconstanta.ro/…/mirela-matichescu-paraseste-…

– Nu mai sunt Vicepreședinte de doi ani de zile al Asociației Litoralul Delta Dunării și nici nu cred că respectiva Asociație mai este functională!

– Nu sunt președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Județean Constanța, informație care până și un copil de 7 ani o poate găsi la o simplă căutare pe internet.
De ce nu poate să afle acest lucru un individ care are pretenția să conducă județul, depășește puterea mea de înțelegere.
Dar se pare că tot mai depășit este liderul USR Constanța. Și tot insistă să facă paradă cu frustarea sau incapacitatea lui.

– Din moment ce sunt administrator public al județului, nu am cum să fiu șefa de cabinet a Președintelui CJ.

În concluzie, stimate dle Negoi, aștept să vă cereți scuze public pentru că ați mințit în legătură cu mine, tot public, pe Facebook.

Altfel, o să vă dau în judecată pentru defăimare și nu o să cer bani drept daune, ci o să rog instanța să vă oblige să purtați, în public, un tricou cu mesajul: „USR Constanța – condusă de un om care minte și manipulează, dar care vrea să conducă județul”, că tot vă plac tricourile cu mesaje de campanie.
Pot înțelege că ați preferat să puneți pe Facebook un tabel pe care nu l-ați înțeles, ca să vă feriți de rușinea de a pune un tabel comparativ între pregătirea mea și a dumneavoastră.

Pe această notă, închei cu un îndemn, care chiar se potrivește cu dl Negoi: Fără penibili în funcții publice!

#InsistpentruRomania

Povestea din spatele acuzațiilor

În exclusivitate, jurnaliștii de la Info Sud-Est au prezentat modul prin care Eugen Teodorovici, fostul ministru al Finanțelor din guvernarea PSD, vrea să salveze de la demolare toate terasele construite ilegal pe litoralul Mării Negre. “Asociatul său în afaceri e administratorul unui beach bar fără autorizație deținut de o PSD-istă de frunte la Constanța”, prezentau pe 24 iunie jurnaliștii de la Info Sud-Est.

Fostul ministru al Finanțelor a depus în Comisia de buget din Senat un amendament la legea de aprobare a OUG 75/2020, ordonanță care se referă la salariile polițiștilor și nu are nici o legătură cu terasele. Amendamentul lui Teodorovici introduce două modificări majore la Legea 50/1991 privind autorizarea construcțiilor, modificări prin care introduce practic în legalitate construcțiile ridicate fără autorizație pe litoral până la 1 ianuarie 2020.

Amendamentul a fost votat deja de Senat și așteaptă votul decisiv din Camera Deputaților și vine în plină campanie de demolare a teraselor fără autorizație din Constanța, Mamaia, Năvodari și celelalte stațiuni de la mare.

De ce acum, care sunt legăturile fostului ministru PSD cu terasele de pe litoralul românesc și tot ce presupune proiectul, citiți într-un articol semnat de jurnaliștii Info Sud – Est.

INFO! Mirela Matichescu este cunoscută ca o apropiată a foștilor lideri politici și administrativi ai municipiului și județului Constanța, Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, Radu Mazăre fiind și cel care a numit-o potrivită pentru funcția de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, în anul 2012. În Consiliul Județean Constanța deține funcția de administrator al județului la propunerea lui Horia Marius Țuțuianu, actualul președinte al CJ Constanța.

Mirela Matichescu a deținut sau deține următoarele funcții: membru în Consiliul de Administrație al Portului Constanța, membru în Consiliul de Administrație al Aeroportului Mihail Kogălniceanu, vicepreședinte al Asociației Litoral Delta Dunării, membru în Consiliul Director al ADI ITI Delta Dunării, director adjunct al ADI Dobrogea, membru ATOP, administrator al Centrului Cultural Theodor T. Burada, președinte al CA Spitalul Județean de Urgență Constanța, șefă de cabinet a președintelui ANPC, șefa Autorității Naționale de Turism, șefa de cabinet a președintelui CJ Constanța și administratorul public al județului Constanța.

 

Comments

comments

Administratie

Chițac revine cu propunerea de a crește prețul gigacaloriei de la 598 de lei la 1.034,78 de lei

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, revine în Consiliul Local cu propunerea de a majora prețul gigacaloriei. În ședința ordinară de joi, 30 septembrie, primarul Chițac va propune un proiect de hotărâre privind aprobarea prețului local al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL în municipiul Constanța SRL începând cu data de 01.09.2021. Practic, Chițac propune creșterea prețului gigacaloriei de la 598 de lei la 1.034,78 de lei. Primăria spune că „prețul crește influențat de costul materiei prime și al pierderilor și că acesta trebuie să acopere costurile reale ale serviciilor prestate.“ Față de ședința precedentă, de această dată, conducerea Primăriei nu vine cu niciun proiect privind prețul gigacaloriei pe care îl va plăti populația.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Noi promisiuni de la Chițac: 125 de stații și 41 de autobuze electrice noi

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a anunțat pe Facebook că Primăria a demarat procedura de achiziție și montaj a 125 de stații de autobuz și că autoritatea locală va cumpăra 41 de autobuze electrice noi.

„Dragii mei, vreau să vă dau o veste bună. Am demarat procedura în sistemul electronic de achizitii publice pentru licitația de achiziție și montaj a 125 de stații de autobuz. Ofertele pot fi depuse până pe 2 noiembrie, dată la care va avea loc deschiderea lor. Este pentru prima dată în istoria orașului când se demarează un asemenea proiect. Ca să vă faceți o idee despre ce vorbim, trebuie să știți că până acum orașul nostru nu a deținut stațiile pentru transportul public. Știu că este greu de crezut, dar Constanța a depins de operatorul privat de publicitate care deținea monopolul și care și-a ridicat toate cele 31 de stații din teren. Pentru că așa au înțeles administrațiile trecute să poarte de grijă orașului în ultimii 30 de ani. Odată cu acest proiect și cu achiziționarea a 41 de autobuze electrice, ne mai depărtăm puțin de practicile păguboase și de interesele din trecut și facem încă un pas spre normalitate.

Vă anunț că noile stații vor fi construite din materiale de cea mai înaltă calitate, în conformitate cu legislația, reglementările și standardele de calitate ale Uniunii Europene. Acestea vor fi dotate cu panouri de afișaj moderne și cu bănci cu spătar și șezut din lemn, sigure și rezistente în timp. De asemenea, din punct de vedere estetic, acestea se vor integra climatului și peisajului urban al orașului nostru. Durata contractului va fi de maximum 12 luni de la data semnării acestuia de ambele părți, furnizorul având obligația de a livra și monta cel puțin 20 de stații în primele 60 de zile.

Dragi prieteni, sistemul de transport public trebuie modernizat în întregime astfel încât să devină eficient, iar mobilitatea și confortul călătorilor să se ridice la cele mai înalte exigențe. În acest fel, vom încuraja din ce în ce mai multă lume să folosească autobuzul în detrimentul mașinii. Vă reamintesc că am contractat și o flotă de 41 de autobuze electrice (20 de autobuze cu o lungime de 12 metri și 21 de autobuze de 10 m), Constanța făcând astfel primii pași spre un transport public prietenos cu mediul. Primul autobuz electric va ajunge în Constanța în luna decembrie pentru a fi testat pe traseu.

Cu astfel de pași mărunți reparăm Constanța. Situații de genul acesteia cu stațiile de autobuz care nu au aparținut orașului și care frizează orice urmă de logică și de bun simț încă întâlnim la tot pasul. Este moștenirea cu care trebuie să ne luptăm și pe care o îndreptăm muncind cu perseverență, pricepere și cu bună-credință.“, a scris Chițac pe Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. O arteră importantă din cartierul KM 4-5 intră de săptămâna viitoare în reabilitare

Publicat

la data de

Scris de

Pe strada Liliacului, continuă procesul de modernizare a tramei stradale pe tronsonul delimitat de strada Progresului și strada Pandurului. Se reabilitează infrastructura trotuarelor prin montare de borduri moderne iar de săptămâna viitoare se va interveni și asupra zonei carosabile. Luni, 27 septembrie, marți, 28 septembrie și miercuri, 29 septembrie se va decoperta asfaltul existent, motiv pentru care traficul rutier va fi restricționat parțial, în intervalul orar 08:00-16:00. După finalizarea lucrărilor de frezare, carosabilul va fi îmbrăcat în asfalt.

„Conducătorii auto care locuiesc sau tranzitează zona respectivă sunt rugați să nu parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil pentru a evita ridicarea autovehiculelor. De asemenea, participanţii la trafic sunt rugați să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenţie sporită în zona în care se reabilitează trama stradală.“, notează Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: