Administratie
Administratorul județului Constanța: “Am terminat 8 clase pe bune”

Administratie
Chițac premiază seniorii Constanței. Vârstnicii vor primi banii la domiciliu

Primăria Constanța anunță că seniorii constănțeni sunt, în continuare, premiați la domiciliu! Cu această ocazie, bătrânii primesc și măști de protecție. Măștile distribuite fac parte din cele donate municipalității de Primăria orașului taiwanez Kaohsiung.
„Zilele acestea, reprezentanții Primăriei vor ajunge la persoanele care au împlinit 80 de ani și au depus documentele până pe 31 decembrie 2020. Seniorii Constanței primesc din partea municipalității 300 de lei pentru împlinirea vârstei de 80 de ani și pentru aniversarea a 50 de ani de căsătorie și 500 de lei pentru împlinirea vârstei de 90 de ani.
Pentru a intra în posesia sumelor, beneficiarii trebuie să trimită pe adresa de mail primarie@primaria-constanta.ro următoarele documente: cerere tip, copie conform cu originalul a certificatului de naștere, copie conform cu originalul a cărții de identitate și copie conform cu originalul a certificatului de căsătorie- pentru cei care aniversează 50 de ani de căsătorie. În situațiile în care doriți să depuneți la ghișeu documentele, o puteți face la Centrul de Informare pentru Cetățeni, situat în bulevardul Alexandru Lăpușneanu, nr.116 C (incinta City Park Mall, etajul I, aripa nouă), în zilele de luni, marți, miercuri, vineri intre orele 08.30-16.30, iar în zilele de joi între orele 08.30-18.30. Pentru relații suplimentare, Centrul de Informare Cetățeni va fi apelat la nr. de tel 0241/485.533. Atenție ! Cererile nu se primesc înainte de data aniversării, iar pentru cupluri este necesar ca ambii soți să fie în viață.“, notează Primăria.
Comments
Administratie
Un nou pas către digitalizarea Primăriei Năvodari! Viceprimarul Dumitrașcu: „Comunicarea rapidă și transparentă este vitală“

Viceprimarul orașului Năvodari, Costel Aurelian Dumitrașcu, spune că administrația locală a mai făcut Un nou pas către digitalizarea Primăriei Năvodari. Dumitrașcu a precizat pentru Ordinea.ro că pregătește o soluție de e-guvernare sustenabilă, o soluție durabilă pentru Năvodari 2030, care să asigure îmbunătățirea relația instituției cu năvodărenii care vor avea posibilitatea să depună documente, cereri și sesizări fără a se mai deplasa fizic la Primărie.
„Asta pentru că trăim vremuri în care comunicarea rapidă și transparentă este vitală.“, a punctat viceprimarul orașului Năvodari.
Digitalizarea serviciilor Primăriei Năvodari a fost una din temele de campanie ale lui Costel Dumitrașcu, care a candidat la funcția de primar al orașului. Acesta a punctat că prin digitalizarea serviciilor publice se urmărește, printre altele, monitorizarea în timp real a locurilor de parcare disponibile pe raza localității, dar și inventarierea în regim de urgență a locurilor de parcare închiriate din oraș, acest demers având ca scop monitorizarea și luarea măsurilor ce se impun în cazul celor care ocupă în mod abuziv un loc de parcare.
“Într-un oraș cu așa mare potențial precum Năvodari, străzile, aleile și trotuarele sunt sufocate de mașinile parcate haotic. Nu se mai poate, ca entitate administrativă, să ignori complet această priveliște deplorabilă. În viitorul mandat de primar, îmi propun să demonstrez că o reorganizare a spațiilor de parcare este posibilă. Digitalizarea serviciilor publice – așa cum o înțelegem noi și cum ar trebui să fie – va permite o monitorizare în timp real a locurilor de parcare disponibile. Totodată, inventarierea în regim de urgență a locurilor de parcare închiriate din oraș ne va arăta clar câte locuri sunt folosite abuziv și vom reuși astfel să mai onorăm din solicitările neacoperite, iar restul cererilor neonorate vor servi drept fundament în proiectarea parcărilor supraetajate acolo unde ne permite spațiul și a parcărilor inteligente în spatele blocurilor”, spunea Costel Dumitrașcu în campania electorală.
Comments
Administratie
Primăria Constanța a înființat o comisie pentru evaluarea clădirilor cu risc seismic. Viceprimarul Rusu, numit președinte

Primăria Constanța anunță că, astăzi, a avut loc prima ședință a Comisiei pentru reducerea riscului seismic la imobilele existente și construcțiile vulnerabile care prezintă pericol public în municipiul Constanța. Scopul acestei comisii este identificarea celor mai bune instrumente și soluții pentru punerea în siguranță a patrimoniului natural și construit de pe teritoriul municipiului Constanța pentru protejarea cetățenilor, creșterea calității vieții și pentru prevenirea, gestionarea și reducerea riscurilor generatoare de situații de urgență specifice, respectiv seism, alunecări de teren și eșecul rețelelor de utilități publice, notează sursa citată.
„Era absolut necesar ca la nivelul Primăriei să existe o astfel de comisie. Trebuie să avem toate detaliile bine stabilite. Nu vrem ca următorul cutremur mare să se transforme într-o catastrofă pentru că nu ne-am pregătit. Noi trebuie să acționăm primii. Să identificăm clădirile, să le consolidăm pe cele care se află în patrimoniul municipalității, să îi notificăm pe proprietari de obligațiile ce le revin și să îi sprijinim cât de mult putem.”, a declarat viceprimarul Ionuț Rusu, care este și președintele Comisiei pentru reducere a riscului seismic.
În perioada următoare vor fi identificate, inventariate și monitorizate imobilele și construcțiile care prezintă risc seismic și pot genera pericol public din patrimoniul municipalității. Va avea loc, de asemenea, și identificarea, inventarierea și monitorizarea construcțiilor cu destinația de unități sau instituții de învățământ în care se desfășoară activități didactice care se află în patrimoniul autorității publice și care au fost construite înainte de anul 1978. Totodată, vor fi inventariate și proprietățile private din municipiul Constanța care prezintă risc seismic, punctează Primăria.
„În cel mai scurt timp, va avea loc o și prioritizare a intervențiilor asupra imobilelor identificate cu vulnerabilitate sau risc seismic și formularea unei liste de priorități utilizând criteriile prevăzute în O.G. nr.20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcțiilor existente cu modificările și completările ulterioare. Comisia pentru reducerea riscului seismic se va întruni săptămânal. În afară de membrii desemnați din cadrul departamentelor autorității publice locale și din cadrul instituțiilor subordonate, la ședințe vor participa și specialiști de la universități și asociații profesionale de profil sau de la instituții publice cu atribuții în domeniul construcțiilor, gestionării riscurilor asociate acestora etc.“, mai notează Primăria.
Comments
-
Actual4 zile ago
(VIDEO) Acțiune de amploare în mediul rural. Vezi câte amenzi au fost date
-
Exclusiv3 săptămâni ago
Ce se întâmplă cu Alternativa Techirghiol – drumul expres care va decongestiona Eforiile
-
Actual4 săptămâni ago
Curtea de Apel București: obligativitatea purtării măștii în spatii deschise, ILEGALĂ!
-
Actual3 săptămâni ago
Campania de vaccinare în România, etapa a doua: președintele și parlamentarii, printre cei imunizați anti – covid. Vezi lista completă
-
Actual3 săptămâni ago
Un medic din Constanța a murit într-un tragic accident, pe Autostrada A2
-
Actual4 săptămâni ago
Constanța. RAEDPP se alătură campaniei de informare privind vaccinarea împotriva COVID-19
-
Administratie4 săptămâni ago
Primăria Constanța vine cu precizări privind campania de vaccinare în municipiu împotriva COVID-19
-
Societateo săptămână ago
Campanie de vaccinare. MApN pregătește imunizarea personalului eligibil pentru etapa a II-a