Connect with us

Administratie

Administratorul județului Constanța: “Am terminat 8 clase pe bune”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Scandal uriaș cu acuzații și multe vorbe grele citim zilele acestea între liderul USR Constanța, Remus Negoi, și Mirela Matichescu, administratorul județului Constanța. În mediul online, cei doi s-au acuzat că își folosesc funcțiile publice în interes personal. În speță, Negoi de la USR Constanța susține că Matichescu “stă degeaba” la Consiliul Județean și că situația este total opusă în cazul afacerilor personale. În replică, administratorul județului Constanța îi transmite, într-o gramatică critică, faptul că a terminat 8 clase “pe bune”. De la ce s-au luat?! Remus Negoi a scris pe contul său de Facebook faptul că Mirela Matichescu s-a supărat pe USR Constanța după ce aceștia au criticat amendamentul fostului ministru al Finanțelor Orlando Teodorovici prin care “apără beach-barurile construite ilegal”.

Toate acuzațiile le puteți analiza aici:

Pesediștii nu stau degeaba nici în pandemie. Pentru buzunarele lor, bineînțeles…

După apariția supărării doamnei administrator de județ din Consiliul Județean Constanța, Mirela Matichescu, am înțeles de ce. Această doamnă era supărată că noi, USR Constanța, am criticat amendamentul discotecarului Orlando Teodorovici prin care apăra beach-barurile construite ilegal.

Respectiva doamnă nu stă degeaba. Bine, nu e vorba de Consiliul Județean, acolo stă. E vorba de propriile afaceri.

– Din 24 iunie 2020, Mirela Matichescu devine asociat unic într-o societate comercială. Foarte lăudabil până aici.
– Firma Mirelei Matichescu are nu mai puțin de 6 sectoare de plajă închiriate sau preluate prin asociere în participațiune, pe câte 5 sau 10 ani.
– Doamna și-a construit și beach-baruri pe aceste sectoare de plajă.
– Doamna e supărată că legea ar impune demolarea / desființarea beach-barurilor construite ilegal.
– Doamna aceasta e peste tot, muncește cam 48 de ore din 24, pentru că a fost ori mai este: Membru în Consiliul de Administraţie al Portului Constanţa, Membru în Consiliul de Administraţie al Aeroportului Mihail Kogălniceanu, Vicepreşedinte al Asociaţiei Litoral Delta Dunării, Membru în Consiliul Director al ADI ITI Delta Dunării, Director adjunct al ADI Dobrogea, Membru ATOP, Administrator al Centrului Cultural Theodor T. Burada, Preşedinte al CA Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, şefă de cabinet a preşedintelui ANPC, şefa Autorităţii Naţionale de Turism, Șefa de cabinet a preşedintelui CJ Constanţa şi Administratorul public al judeţului Constanţa.

Îmi cer scuze că nu știam ce capacitate genială are Consiliul Județean în persoana Mirelei Matichescu.

Serios acum, ce activitate are domnița respectivă în Consiliul Județean, dacă trebuie să administreze și o afacere? Ce spune preș. Consiliului Județean Constanța despre subordonata lui și cum îi evaluează activitatea? Cum e posibil ca o persoană să dețină atâtea funcții și funcțioare, să fie asociat unic în propria firmă și să dețină unul dintre cele mai importante posturi din Consiliul Județean?

Ce descurcăreți sunt pesediștii ăștia. Și ce supărați sunt ei când legea le bate la ușă și le bate obrazul.

Din 27 septembrie readucem legea pe făgaș normal. #USRPLUS

“Am devenit slăbiciunea și punctul de interes al liderului USR Constanța”

Nici Mirela Matichescu nu se lasă și vine cu “dovezi jurnalistice” pentru a arăta că a devenit “punctul de interes” al liderului USR Constanța, se declară bucuroasă că scoate la iveală cele mai “războinice sentimente din conducerea USR Constanța” și nu evită să afirme că pentru Remus Negoi se potrivește motto-ul “Fără penibili în funcții publice”.

“Nu ar fi deloc rău dacă, în afară de mânie(mârlanie) proletară, ar presăra prin postările lui și niște fapte exacte și puțină decență. Dar, probabil, fiind om nou în politică, nu are de unde să știe cu decența și exactitatea”, scrie, printre altele administratorul județului Constanța și scoate în evidență și că a terminat 8 clase “pe bune”.

Iată mesajul pe care îl trimite către liderul USR Constanța prin intermediul contului său de Facebook:

S-a găsit tupeu la usereu. Se așteaptă decența și inteligența. Unde minte #RemusNegoi (DOVEZI)

Constat, cu lipsă de plăcere, că, de ceva vreme încoace, am devenit slăbiciunea și punctul de interes al liderului #USR Constanța.
Trec, cu eleganță și demnitate, peste mârlănismele sexiste pe care le împroașcă acest individ cu fiecare ieșire în spațiul public la adresa mea, încercând doar un vag sentiment de rușine față de mama acestui personaj, dacă ar fi să mă gândesc cum se simte o mamă de băiat când vede modul în care alege să se exprime dl președinte de filială județeană.

Altfel, mă bucur să constat că scot cele mai războinice sentimente la iveală din conducerea USR #Constanța. Nu ar fi deloc rău dacă, în afară de mânie(mârlanie) proletară, ar presăra prin postările lui și niște fapte exacte și puțină decență. Dar, probabil, fiind om nou în politică, nu are de unde să știe cu decența și exactitatea.

Oricum, cert este că dacă ei nu se opresc să spună minciuni despre mine, nu mă voi opri nici eu să spun adevăruri despre ei. Cum ar fi că sunt niște ageamii diletanți, care vor să se califice la locul de muncă în administrația publică și care vor să joace la ruletă viața constănțenilor.

Dar să revenim, că despre asta o să tot aveți timp să vă convingeți în perioada care vine.

Iată 3 lucuri în care minte unul dintre cei mai frustrați bărbați din politică pe care i-am văzut vreodată, aflat în fruntea unei organizații de oameni noi în politică, cu ambiții și orgolii pe care nici inteligența, nici experiența nu le pot gira:

– Am un singur loc de muncă cu normă întreagă: la Consiliul Județean Constanța, în calitate de administrator public al județului.
Am doar jumătate de normă la ADI Dobrogea.
– Nu fac parte din mai multe CA-uri. Fac parte dintr-un singur Consiliu de Administrație: cel al Aeroportului Mihail Kogălniceanu.
(Apropos, când o să învețe stimatul frustrat despre administrarea societății, atunci o să cred că poate merită să înceapă ucenicia de undeva, altfel, o să cred doar că este lacom după bani).
– Societatea comercială în care am devenit asociat în urmă cu doar câteva zile nu administrează 6 sectoare de plajă, ci unul singur.
Firma a avut mai multe puncte de lucru, în diferite locuri ale acestui sector, care au fost închise și redeschise de-a lungul ultimilor 5 ani. De asta spuneam că cel mai agitat politician din Constanța trebuie să învețe puțin despre administrarea unei societăți, măcar cât să știe să citească un tabel pe care tot el îl publică pe Facebook.

Altfel, ca să mai corectez puțin informațiile publicate de către acest domn care se crede “lumina și speranța” oamenilor noi în politica județului precizez urmatoarele:

– Localitatea Predeal nu este în Constanța.
Aici nu mai pun link, că eu chiar am terminat 8 clase pe bune. Mai mult, punctul de lucru de la Predeal este închis.

– Președintele ANPC este un liberal: https://evz.ro/eduardt-cozminschi-liberalul-din-botosani-ca…

– Autoritatea Națională pentru Turism este condusă de un bărbat: https://www.anat.ro/despre-anat/conducere/

– Am părăsit activitatea de administare a Centrului Cultural “Teodor T. Burada” de mulți ani, de când USR însemna Nicușor Dan, nu #teamBarna:
https://www.ziuaconstanta.ro/…/mirela-matichescu-paraseste-…

– Nu mai sunt Vicepreședinte de doi ani de zile al Asociației Litoralul Delta Dunării și nici nu cred că respectiva Asociație mai este functională!

– Nu sunt președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Județean Constanța, informație care până și un copil de 7 ani o poate găsi la o simplă căutare pe internet.
De ce nu poate să afle acest lucru un individ care are pretenția să conducă județul, depășește puterea mea de înțelegere.
Dar se pare că tot mai depășit este liderul USR Constanța. Și tot insistă să facă paradă cu frustarea sau incapacitatea lui.

– Din moment ce sunt administrator public al județului, nu am cum să fiu șefa de cabinet a Președintelui CJ.

În concluzie, stimate dle Negoi, aștept să vă cereți scuze public pentru că ați mințit în legătură cu mine, tot public, pe Facebook.

Altfel, o să vă dau în judecată pentru defăimare și nu o să cer bani drept daune, ci o să rog instanța să vă oblige să purtați, în public, un tricou cu mesajul: „USR Constanța – condusă de un om care minte și manipulează, dar care vrea să conducă județul”, că tot vă plac tricourile cu mesaje de campanie.
Pot înțelege că ați preferat să puneți pe Facebook un tabel pe care nu l-ați înțeles, ca să vă feriți de rușinea de a pune un tabel comparativ între pregătirea mea și a dumneavoastră.

Pe această notă, închei cu un îndemn, care chiar se potrivește cu dl Negoi: Fără penibili în funcții publice!

#InsistpentruRomania

Povestea din spatele acuzațiilor

În exclusivitate, jurnaliștii de la Info Sud-Est au prezentat modul prin care Eugen Teodorovici, fostul ministru al Finanțelor din guvernarea PSD, vrea să salveze de la demolare toate terasele construite ilegal pe litoralul Mării Negre. “Asociatul său în afaceri e administratorul unui beach bar fără autorizație deținut de o PSD-istă de frunte la Constanța”, prezentau pe 24 iunie jurnaliștii de la Info Sud-Est.

Fostul ministru al Finanțelor a depus în Comisia de buget din Senat un amendament la legea de aprobare a OUG 75/2020, ordonanță care se referă la salariile polițiștilor și nu are nici o legătură cu terasele. Amendamentul lui Teodorovici introduce două modificări majore la Legea 50/1991 privind autorizarea construcțiilor, modificări prin care introduce practic în legalitate construcțiile ridicate fără autorizație pe litoral până la 1 ianuarie 2020.

Amendamentul a fost votat deja de Senat și așteaptă votul decisiv din Camera Deputaților și vine în plină campanie de demolare a teraselor fără autorizație din Constanța, Mamaia, Năvodari și celelalte stațiuni de la mare.

De ce acum, care sunt legăturile fostului ministru PSD cu terasele de pe litoralul românesc și tot ce presupune proiectul, citiți într-un articol semnat de jurnaliștii Info Sud – Est.

INFO! Mirela Matichescu este cunoscută ca o apropiată a foștilor lideri politici și administrativi ai municipiului și județului Constanța, Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, Radu Mazăre fiind și cel care a numit-o potrivită pentru funcția de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, în anul 2012. În Consiliul Județean Constanța deține funcția de administrator al județului la propunerea lui Horia Marius Țuțuianu, actualul președinte al CJ Constanța.

Mirela Matichescu a deținut sau deține următoarele funcții: membru în Consiliul de Administrație al Portului Constanța, membru în Consiliul de Administrație al Aeroportului Mihail Kogălniceanu, vicepreședinte al Asociației Litoral Delta Dunării, membru în Consiliul Director al ADI ITI Delta Dunării, director adjunct al ADI Dobrogea, membru ATOP, administrator al Centrului Cultural Theodor T. Burada, președinte al CA Spitalul Județean de Urgență Constanța, șefă de cabinet a președintelui ANPC, șefa Autorității Naționale de Turism, șefa de cabinet a președintelui CJ Constanța și administratorul public al județului Constanța.

 

Comments

comments

Administratie

Chițac premiază seniorii Constanței. Vârstnicii vor primi banii la domiciliu

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că seniorii constănțeni sunt, în continuare, premiați la domiciliu! Cu această ocazie, bătrânii primesc și măști de protecție. Măștile distribuite fac parte din cele donate municipalității de Primăria orașului taiwanez Kaohsiung.

„Zilele acestea, reprezentanții Primăriei vor ajunge la persoanele care au împlinit 80 de ani și au depus documentele până pe 31 decembrie 2020. Seniorii Constanței primesc din partea municipalității 300 de lei pentru împlinirea vârstei de 80 de ani și pentru aniversarea a 50 de ani de căsătorie și 500 de lei pentru împlinirea vârstei de 90 de ani.

Pentru a intra în posesia sumelor, beneficiarii trebuie să trimită pe adresa de mail primarie@primaria-constanta.ro următoarele documente: cerere tip, copie conform cu originalul a certificatului de naștere, copie conform cu originalul a cărții de identitate și copie conform cu originalul a certificatului de căsătorie- pentru cei care aniversează 50 de ani de căsătorie. În situațiile în care doriți să depuneți la ghișeu documentele, o puteți face la Centrul de Informare pentru Cetățeni, situat în bulevardul Alexandru Lăpușneanu, nr.116 C (incinta City Park Mall, etajul I, aripa nouă), în zilele de luni, marți, miercuri, vineri intre orele 08.30-16.30, iar în zilele de joi între orele 08.30-18.30. Pentru relații suplimentare, Centrul de Informare Cetățeni va fi apelat la nr. de tel 0241/485.533. Atenție ! Cererile nu se primesc înainte de data aniversării, iar pentru cupluri este necesar ca ambii soți să fie în viață.“, notează Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Un nou pas către digitalizarea Primăriei Năvodari! Viceprimarul Dumitrașcu: „Comunicarea rapidă și transparentă este vitală“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Viceprimarul orașului Năvodari, Costel Aurelian Dumitrașcu, spune că administrația locală a mai făcut Un nou pas către digitalizarea Primăriei Năvodari. Dumitrașcu a precizat pentru Ordinea.ro că pregătește o soluție de e-guvernare sustenabilă, o soluție durabilă pentru Năvodari 2030, care să asigure îmbunătățirea relația instituției cu năvodărenii care vor avea posibilitatea să depună documente, cereri și sesizări fără a se mai deplasa fizic la Primărie.

„Asta pentru că trăim vremuri în care comunicarea rapidă și transparentă este vitală.“, a punctat viceprimarul orașului Năvodari.

Digitalizarea serviciilor Primăriei Năvodari a fost una din temele de campanie ale lui Costel Dumitrașcu, care a candidat la funcția de primar al orașului. Acesta a punctat că prin digitalizarea serviciilor publice se urmărește, printre altele, monitorizarea în timp real a locurilor de parcare disponibile pe raza localității, dar și inventarierea în regim de urgență a locurilor de parcare închiriate din oraș, acest demers având ca scop monitorizarea și luarea măsurilor ce se impun în cazul celor care ocupă în mod abuziv un loc de parcare.

“Într-un oraș cu așa mare potențial precum Năvodari, străzile, aleile și trotuarele sunt sufocate de mașinile parcate haotic. Nu se mai poate, ca entitate administrativă, să ignori complet această priveliște deplorabilă. În viitorul mandat de primar, îmi propun să demonstrez că o reorganizare a spațiilor de parcare este posibilă. Digitalizarea serviciilor publice – așa cum o înțelegem noi și cum ar trebui să fie – va permite o monitorizare în timp real a locurilor de parcare disponibile. Totodată, inventarierea în regim de urgență a locurilor de parcare închiriate din oraș ne va arăta clar câte locuri sunt folosite abuziv și vom reuși astfel să mai onorăm din solicitările neacoperite, iar restul cererilor neonorate vor servi drept fundament în proiectarea parcărilor supraetajate acolo unde ne permite spațiul și a parcărilor inteligente în spatele blocurilor”, spunea Costel Dumitrașcu în campania electorală.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța a înființat o comisie pentru evaluarea clădirilor cu risc seismic. Viceprimarul Rusu, numit președinte

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că, astăzi, a avut loc prima ședință a Comisiei pentru reducerea riscului seismic la imobilele existente și construcțiile vulnerabile care prezintă pericol public în municipiul Constanța. Scopul acestei comisii este identificarea celor mai bune instrumente și soluții pentru punerea în siguranță a patrimoniului natural și construit de pe teritoriul municipiului Constanța pentru protejarea cetățenilor, creșterea calității vieții și pentru prevenirea, gestionarea și reducerea riscurilor generatoare de situații de urgență specifice, respectiv seism, alunecări de teren și eșecul rețelelor de utilități publice, notează sursa citată.

„Era absolut necesar ca la nivelul Primăriei să existe o astfel de comisie. Trebuie să avem toate detaliile bine stabilite. Nu vrem ca următorul cutremur mare să se transforme într-o catastrofă pentru că nu ne-am pregătit. Noi trebuie să acționăm primii. Să identificăm clădirile, să le consolidăm pe cele care se află în patrimoniul municipalității, să îi notificăm pe proprietari de obligațiile ce le revin și să îi sprijinim cât de mult putem.”, a declarat viceprimarul Ionuț Rusu, care este și președintele Comisiei pentru reducere a riscului seismic.

În perioada următoare vor fi identificate, inventariate și monitorizate imobilele și construcțiile care prezintă risc seismic și pot genera pericol public din patrimoniul municipalității. Va avea loc, de asemenea, și identificarea, inventarierea și monitorizarea construcțiilor cu destinația de unități sau instituții de învățământ în care se desfășoară activități didactice care se află în patrimoniul autorității publice și care au fost construite înainte de anul 1978. Totodată, vor fi inventariate și proprietățile private din municipiul Constanța care prezintă risc seismic, punctează Primăria.

„În cel mai scurt timp, va avea loc o și prioritizare a intervențiilor asupra imobilelor identificate cu vulnerabilitate sau risc seismic și formularea unei liste de priorități utilizând criteriile prevăzute în O.G. nr.20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcțiilor existente cu modificările și completările ulterioare. Comisia pentru reducerea riscului seismic se va întruni săptămânal. În afară de membrii desemnați din cadrul departamentelor autorității publice locale și din cadrul instituțiilor subordonate, la ședințe vor participa și specialiști de la universități și asociații profesionale de profil sau de la instituții publice cu atribuții în domeniul construcțiilor, gestionării riscurilor asociate acestora etc.“, mai notează Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: