Connect with us

Actual

Administratorul special al Regiei de Drumuri va fi schimbat. Conducerea CJC persistă cu planul de salvare al RAJDP

Maria Ionescu

Publicat

la

În urmă cu mai bine de o săptămână, conducerea CJC a făcut vizite inopinate la Regia Autonomă de Drumuri și Poduri Constanța (RAJDP), iar apoi au urmat controale fulger la secțiile Agigea și Topraisar ale aceleiași regii. Unitatea se află sub autorizatea Consiliului Județean Constanța și a intrat în insolvență în decembrie 2015. Cererea a fost acceptată de Tribunalul Constanța, în ședința din 29 decembrie. Administrator special a fost numit Virgil Stan la începutul lui 2016, în urma unei hotărâri de Consiliu Județean. Cu toate că regia merge foarte prost și se află în insolvență, nimic nu pare a se fi schimbat după nominalizarea administrorului special. În urma vizitei efectuate la regie, am aflat că: „Maşinile erau plecate în cursă cu foile de parcurs în alb, fără a se cunoaște destinația lor, iar gestionara nu ştia să scoată situaţia cu stocul de piatră şi nici unde să îl identifice în calculator. Este incredibil ce descoperim în fiecare vizită dar și ce ni se comunică la fața locului de către angajații regiei.“, a declarat, în cursul săptămânii trecute preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Marius Ţuţuianu. Nici la staţia RAJDP Topraisar lucrurile nu au fost mai roz. Șeful de secţie în timpul orelor de muncă nu era la serviciu, ci… acasă. În urma convorbirii telefonice pe care vicepeşedintele CJC, Claudiu Iorga-Palaz, a purtat-o cu angajatul regiei, şeful de secţie a transmis că este învoit „din motive personale“. Seful secției nu a putut însă, să justifice de la care superior a primit învoire. „Şi la această secţie maşinile erau pe traseu, fără documentele prevăzute de lege. În plus, un utilaj de estetică rutieră era nefolosit de câteva zile, din cauza unei defecţiuni. Ne propunem să continuăm controalele, tocmai pentru a identifica situaţia reală din fiecare secţie a RAJDP.  Ne dorim să o salvăm, însă trebuie să ştim care este realitatea. Neregulile trebuie să ia sfârşit!“, au punctat oficialii Consiliului Judeţean Constanţa.

Va fi desemnat un alt administrator special

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă susținută de către președintele Horia Țuțuianu, împreună cu vicepreședintele Claudiu Palaz s-a pus, din nou, problema RAJDP. Țuțuianu a declarat că este o problemă foarte delicată și că au găsit ceva soluții. “Am identificat foarte multe probleme. Am avut o întâlnire mai lungă cu administratorul judiciar și ne-a promis că ne va pune la dispoziție o serie de documente . Avem posibilitatea de a salva această regie, de a o reorganiza. I-am cerut un plan de reorganizare și cred că regia se poate salva din surse proprii”, a declarat Horia Țuțuianu. Tot el a spus că desemnarea administratorului special, Virgil Stan, nu a dat rezultatele scontate. “Vom desemna o altă persoană. Cu acceptul administratorului special am cerut toate contractile și întreaga modalitate de lucru. Trebuie schimbată conducerea. Acolo este o echipă care nu dă randamentul pe care noi l-am scontat. Dar regia poate ajunge chiar să meargă pe profit. S-au mai redus costurile”, a spus Țuțuianu. Vicepreședintele Claudiu Palaz a ținut să-l completeze și a declarat că a văzut în mass—media zvonurile legate de datoriile regiei. “Este adevărat că pierderile sunt foarte mari. Am descoperit furturi de combustibil, furturi din cariere etc. Noi chiar încercăm să găsim variante. Nici lichidarea nu este o soluție pentru că dă posibilitatea unor rechini să cumpere la prețuri de nimic bunurile regiei. Se puteau face reduceri de cheltuieli dacă prezența la muncă ar fi fost reală. Săptămâna aceasta ne întâlnim cu administratorul judiciar și vom continua discuțiile. Regia are și sume de bani de recuperat de la primării, dar aceste sume nu sunt suficiente. Noi ne dorim să o facem rentabilă”, a completat Claudiu Palaz.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Alegerile locale din județul Constanța s-au lăsat cu dosare penale

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ieri, 27 septembrie, la nivelul I.P.J. Constanța s-au primit aproximativ 40 de sesizări referitoare la posibile contravenții sau infracțiuni electorale, majoritatea fiind confirmate în urma verificărilor.

Astfel, au fost aplicate peste 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 25.000 de lei.

Au fost întocmite 17 dosare de cercetare penală, respectiv: 5 sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot, 1 pentru fraudă la vot și fals în declarații, 1 pentru amenințare, 4 pentru coruperea alegătorilor, 1 pentru sustragerea sau distrugerea de înscrisuri,1 tentativă la infracțiunea de fraudă la vot, 2 pentru furt, 1 pentru amenințare și distrugere și 1 dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vot multiplu.

”Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective, pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Vergil Chițac, după câștigarea alegerilor locale de duminică: “PSD e istorie! Împreună construim Constanța Puternică”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

La scurt timp după oficializarea rezultatului votului pentru funcția de primar al municipiului Constanța, Vergil Chițac le mulțumește constănțenilor pentru vot și încredere și afirmă că PSD “este istorie în orașul Constanța”.

Iată mesajul:

“Dragii mei, ați avut încredere, iar pentru asta vă mulțumesc din suflet. Începând de astăzi, PSD e istorie în orașul nostru. Felicitări tuturor constănțenilor care au ieșit la vot și au transmis un mesaj cât se poate de clar întregii clase politice. Acest rezultat ne arată limpede direcția în care trebuie să mergem și vă asigur că voi face tot ce ține de mine pentru a ne ține tinerii acasă și a readuce acest oraș acolo unde îi este locul. Primul pas a fost făcut, iar acum îi chem alături pe toți cei care și-au dorit schimbarea, indiferent de convingerile politice. Începând de astăzi, împreună construim Constanța Puternică!”

Citiți și:

Rezultate finale la alegerile locale: Vergil Chițac este primarul municipiului Constanța

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Rezultate finale la alegerile locale: Vergil Chițac este primarul municipiului Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Rezultate finale la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Vergil Chițac este noul primar al municipiului Constanța.

Candidatul susținut de PNL a obținut 28,49% din totalul voturilor valabil exprimate, Stelian Ion de la USR – PLUS a primit 24,31%. Primarul PSD al municipiului Constanța s-a situat abia pe locul al treilea la aceste alegeri și a obținut 24,19% din încrederea constănțenilor. Horia Constantinescu, candidatul PPUSL a obținut 5,04% din numărul de voturi valabil exprimate.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: