Connect with us

Politica

Adrian Năstase dă zero șanse României de a mai intra în Schengen odată cu Bulgaria

Published

on

Adrian Năstase, fost premier și președinte al PSD, vine cu profeții sumbre privind șansele României de a fi primită în Schengen odată cu Bulgaria. Năstase spune că mișcările politice externe de la început de an duc spre o singură concluzie, Bulgaria face demersuri să se decupleze de România!

“Am intrat într-un nou an, inevitabil cu speranța ca vom avea vremuri mai liniștite. Nu cred însă ca va fi așa. Nici in plan intern si nici in plan extern. Vizita președintelui Bulgariei la Viena, pentru a participa, împreună cu cancelarul Austriei la Concertul de Anul Nou sau anunțată vizita a lui Nehammer in Bulgaria, pe 23 ianuarie, au distrus și ultimele iluzii în legătură cu funcționarea „tandemului” romano-bulgar in strategia intrării în Spațiul Shengen. În timp ce la noi se discuta de imoralitatea unei abordări separate, iată ca Bulgaria nu are probleme de conștiința în a-și promova, individual, interesele. Așa cum a făcut și în prima faza Schengen, atunci când a obținut eliminarea vizelor pentru cetățenii săi de la 1 ianuarie 2001, cu un an înaintea României. Este o lecție dura pentru conducătorii romantici ai României.

Nu-mi place sa va aduc aminte nici felul în care, în perioada interbelica, Polonia a încheiat, separat, un Pact de ne-agresiune cu URSS, deși se angajase să nu semneze un astfel de document decât simultan cu unul încheiat de România. Concluzia pe care o putem trage de aici este că va trebui, în perioada următoare, să ne amintim că țările nu au prieteni eterni ci doar interese permânente“, scrie fostul premier pe blogul său.

Sursa: stiripesurse.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta