Connect with us

Societate

Aeroportul “Mihail Kogălniceanu” ar putea primi un ajutor de investiţii în valoare de 58,5 milioane lei

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Ministerul Transporturilor ar urma să aprobe acordarea unui ajutor de investiţii de 58,5 milioane lei, exceptat de la obligaţia notificării, societăţii naţionale „Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu” din Constanţa, pentru anii 2018-2020. Informațiile sunt parte dintr-un proiect de Ordin al ministrului transporturilor, publicat în dezbatere pe site-ul ministerului.

Bugetul total estimat al măsurii de ajutor de stat este de 58,5 milioane lei, defalcat astfel: 14,7 milioane lei în acest an, 21,86 milioane lei anul viitor şi alte 21,98 milioane lei în 2020.

“Valoarea ajutorului pentru investiţii nu va depăşi deficitul de finanţare a costurilor de investiţii”, se arată în proiectul de act normativ conform news.ro.

Pentru a beneficia de măsura de ajutor de stat, Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe condiţii. Astfel, traficul mediu anual de pasageri trebuie să fie mai mic de 200.000 de pasageri pe parcursul a două exerciţii financiare anterioare anului în care ajutorul de stat este acordat sau, în cazul în care depăşeşte 200.000 de pasageri, aeroportul să asigure cel puţin 25% din cheltuielile cu investiţiile.

De asemenea, conform aceleiași surse, traficul mediu anual de mărfuri trebuie să fie sub 200.000 de tone în cursul ultimelor două exerciţii financiare dinaintea celui în care sunt acordate efectiv ajutoarele. În plus, aeroportul din Constanţa trebuie să îşi fi îndeplinit obligaţiile de plată a impozitelor, taxelor şi contribuţiilor de asigurări sociale către bugetele componente ale bugetului general consolidat şi către bugetul local.

Sumele necesare pentru acoperirea costurilor de investiţii ale aeroportului se alocă anual de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Documentul poate fi studiat aici :

Comments

comments

Societate

Investiții de peste UN MILION DE EURO la Planetariul din Constanța. Vor fi organizate și tabere de astronomie

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, a anunțat pe pagina sa de Facebook care sunt investițiile ce urmează a fi realizate la Planetariul din Constanța, secție a CMSN. În acest sens, doctorul Bîlbă informează că au fost făcuți primii pași pentru implementarea unui proiect european tranfrontalier care privește modernizarea Planetariului. Astfel, aici urmează să fie achiziționate echipamente de ultimă generație în valoare de peste un milion de euro. Potrivit directorului Adrian Bîlbă, la Planetariu urmează să fie organizate tabere de atronomie și de istorie a Dobrogei.

“Primii pași în noul proiect european transfrontalier de modernizare a planetariului prin achiziția unor echipamente de ultimă generație în valoare de peste un milion de euro.
La acest proiect suntem onorați de a-i avea ca parteneri Academia Navală Mircea cel Bătrân, Colegiul Național Mircea cel Bătrân, precum și muzeul Kavarna.
Vom face tabere de astronomie, dar și de istorie a Dobrogei”, a scris doctorul Adrian Bîlbă pe pagina sa de Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Atenție, constănțeni! Primăria începe ridicarea mașinilor care staționează sau sunt oprite neregulamentar

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Atenție, constănțeni! Mașinile care staționează sau sunt oprite neregulamentar vor fi ridicate începând cu jumătatea lunii martie a acestui an.

Primăria Municipiului Constanța, prin S.C. Confort Urban, a început deja înlocuirea indicatoarelor rutiere în acest sens, iar lucrările se vor derula și în perioada următoare, informează Biroul de presă al Primăriei municipiului Constanța printr-un comunicat remis redacției.

“Polițiștii rutieri dar și cei locali sunt cei care dispun măsura ridicării autovehiculelor. Vă reamintim câteva situații în care se poate dispune măsura ridicării: sunt pe carosabil unde staționarea este interzisă prin lege, pe trotuare fără respectarea prevederilor legale, pe spații verzi, în parcuri, în locurile unde sunt montate pavele, în parcările amenajate, fără a avea achitată contravaloarea taxei privind parcarea sau pe locurile de parcare amenajate și semnalizate corespunzător, destinate persoanelor cu handicap, etc”, se arată în documentul de presă.

Constănțenii își pot recupera mașinile doar după ce au achitat taxele prevăzute prin HCLM 399/ 2018 și numai în prezența unui polițist local: tarif ridicare mașini: 450 de lei, tarif transport mașini: 120 de lei, tarif depozitare mașini/ zi: 60 de lei. Programul de restituire este non-stop.

Mașinile vor fi depozitate în parcul auto situat pe strada Caraiman, nr.1 .

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

80 de autobuze noi circulă deja prin municipiul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Regia Autonomă Transport în Comun Constanța anunță publicul călător că introduce în circulație cel de al patrulea lot de autobuze Isuzu.

Astfel, numărul autobuzelor noi introduse în trafic, se ridică la 80.
Noua bază de transport în comun creează toate condiţiile necesare deplasării constănţenilor în condiţii de siguranţă, confort şi timp bine definit între staţii.
Autobuzele beneficiază de următoarele dotări de ultimă generație:
• Acces facil prin sistemul cu podea coborâtă;
• Rampe pentru persoanele cu dizabilități;
• Sisteme de climatizare și dispersie odorizant;
• 8 camere de luat vederi-6 la interior și 2 la exterior;
• Sistem 3D cu camere video pentru numărarea pasagerilor;
• Sistem audio-video pentru informarea pasagerilor: panouri cu led exterioare față/ lateral/ spate/, panou interior, 2 monitoare de 21.5;
• Sistem destinat încărcării dispozitivelor mobile USB Charge 5V-1A;
• Capabilitate Fleet Management.

Foto: Arhivă

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: