Connect with us

Actual

Aeroportul Tuzla va avea un birou vamal. Guvernul ia decizia

Tatian Iorga

Publicat

la

Guvernul va adopta o hotărâre privind deschiderea unui punct de trecere a frontierei și a unui biroul vamal pe Aeroportul ”Alexandru Podgoreanu” Tuzla, administrat de societatea Regional Air Services. Reprezentanții aeroportului au declarat pentru Ordinea că demersurile pentru înființarea unui birou vamal la Tuzla sunt făcute încă de acum opt ani, însă, din cauza numeroaselor schimbări de guverne și miniștri nu s-au întrunit condițiile până acum pentru adoptarea proiectului. În principal, Aeroportul este folosit de către avioanele de mici dimensiuni, iar prin înființarea acestui birou vamal la Tuzla nu va mai fi nevoie ca aparatele de zbor să aterizeze la Mihail Kogălniceanu. Reprezentanții Aeroportului Tuzla spun că birourile vamale sunt amenajate încă de acum câțiva ani.

„HOTĂRÂRE

pentru aprobarea deschiderii punctului de trecere a frontierei de stat şi a biroului vamal de frontieră pe Aeroportul  Tuzla și pentru completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a României, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 445/2002

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 9 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a României, aprobată cu modificări prin Legea nr. 243/2002, cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 7 alin. (2) din Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal al României, cu modificările şi completările ulterioare,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Art. 1. – (1) Se aprobă deschiderea punctului de trecere a frontierei de stat și a biroului vamal de frontieră pe Aeroportul Tuzla.

Art. 2. – (1) Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române, Ministerul Sănătății prin Direcția de sănătate publică a județului Constanța, structurile teritoriale ale Ministerului Finanțelor Publice, și ale Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, asigură personalul necesar pentru efectuarea controlului la trecerea frontierei de stat, în condițiile legii.

(2) Ministerul Sănătății, în calitate de autoritate competentă în domeniul materialelor și obiectelor care vin în contact cu alimentele, asigură, prin personalul împuternicit din cadrul direcțiilor de sănătate publică teritoriale, controlul oficial al materialelor și obiectelor care vin în contact cu alimentele, inclusiv în punctele de trecere a frontierei, conform legislației în vigoare.

(3) Spațiile și utilitățile necesare pentru desfășurarea activităților de control la trecerea frontierei de stat, pentru activitatea vamală și pentru desfășurarea activităților de control sanitar-uman și fitosanitar se asigură, cu titlu gratuit, de către  S.C. Regional Air Services S.R.L. în calitate de administrator al Aeroportului Tuzla, în conformitate cu prevederile Anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr.791/2009 privind condițiile pentru certificarea aeroporturilor civile internaționale sau deschise traficului aerian internațional.

(4) Personalul, spațiile, dotările și utilitățile necesare desfășurării activităților specifice Poliției de Frontieră Română în punctul de trecere a frontierei de stat sunt prevăzute în Anexa nr. 1 la prezenta hotărâre.

(5) Personalul, spațiile și dotările necesare biroului vamal de frontieră pentru punctul vamal de trecere a frontierei de stat pe aeroportul Tuzla, județul Constanța sunt prevăzute în Anexa nr. 2 la prezenta hotărâre.

Art. 3. – Programul de funcționare al punctului de trecere a frontierei de stat şi al biroului vamal de frontieră este același cu cel al Aeroportului Tuzla, de luni până vineri între orele 08:00-16:00.

Art. 4. – În punctul de trecere a frontierei de stat şi în biroul vamal de frontieră, deschise potrivit art.1, se asigură controalele specifice pentru toți pasagerii și mărfurile fiecărui zbor internațional.

Art.5. – Pentru Poliția de Frontieră Română, posturile necesare efectuării controlului pentru frontiera de stat vor fi asigurate prin suplimentarea numărului de posturi aprobat Poliției de Frontieră Române din numărul total de posturi aprobat Ministerului Afacerilor Interne.

Art. 6. – Cheltuielile de personal, pentru dotări și alte amenajări specifice se suportă de fiecare ordonator principal de credite pentru instituțiile care desfășoară activități în punctul de trecere a frontierei de stat, cu încadrarea în prevederile bugetare anuale, potrivit legii.

Art.7. – (1) Prezenta hotărâre a Guvernului intră în vigoare la 90 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României. (2) La data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, punctul VI din anexa nr. 1 la Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a României, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 445/2002, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I nr. 346 din 24 mai 2002, cu modificările și completările ulterioare, se completează cu un nou subpunct, subpunctul 17, cu următorul cuprins: „17. Aeroport Tuzla, județul Constanța – aeroportuar.”

(3) Anexele nr.1 și nr. 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

PRIM-MINISTRU

LUDOVIC ORBAN“

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Accident rutier în județul Tulcea. Două persoane au rămas blocate într-un autoturism

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Detașamentul de pompieri Tulcea a fost solicitat să intervină pentru descarcerarea și acordarea primului ajutor medical victimelor unui accident rutier produs pe DN 22, între localitățile Tulcea și Mihail Kogălniceanu.
Accidentul a fost anunțat în jurul orei 15:50.

11 pompieri au răspuns solicitării cu o autospecială de descarcerare grea, un echipaj SMURD și o autospecială de stingere cu apă și spumă.

În accident au fost implicate 2 autoturisme. În primul se afla doar conducătorul auto, iar în cel de-al doilea erau 3 persoane, respectiv conducătorul auto și două femei.

Toate cele patru victime erau conștiente, iar forțele de intervenție au acționat pentru extragerea a două victime blocate într-un autoturism.
După acordarea primului ajutor medical la fața locului, acestea au fost transportate la UPU Tulcea.

Iată ce spun reprezentanții Biroului de presă al IPJ Tulcea despre acest eveniment rutier:

La data de 22 septembrie a.c., polițiștii tulceni au fost sesizati cu privire la producerea unui accident rutier pe DN22-E87.
Din primele verificări a rezultat faptul ca un bărbat de 29 de ani, din Mihail Kogălniceanu, județul Tulcea, în timp ce conducea un auto pe DN 22-E87 ( în apropierea Aeroportului Mihail Kogălniceanu) a pierdut controlul asupra direcției de mers, auto a pătruns pe sensul opus, intrând în coliziune cu un auto condus de un bărbat de 37 de ani, din comuna Nufăru.

”În urma accidentului a rezultat rănirea celor doi conducatori și a doi pasageri din primul auto.
Ambii conducători posedau permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.
Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului.”, precizează Biroul de presă al IPJ Tulcea.

Foto: ISU Delta Tulcea

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Bătaie într-un bar din satul Runcu. Doi tineri au fost arestați

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, doi tineri au fost arestați pentru lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, urmare a cercetărilor într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, polițiști din cadrul Secției 7 Rurală Crucea au identificat doi bărbați, de 20, respectiv 28 de ani, bănuiți de comiterea faptelor.

În cursul serii de 19 septembrie, pe fondul consumului de alcool, cele două persoane s-au bătut cu patru bărbați, în timp ce se aflau în incinta unui bar din satul Runcu, comuna Pantelimon.

În urma administrării probatoriului în cauză, cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri au fost prezentați Judecătoriei Hârșova care a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, fiind introduși în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Negru Vodă. Cetățean libian, depistat la frontieră cu ajutorul aparaturii cu termoviziune

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat cu ajutorul aparaturii de observare pe timp de noapte cu termoviziune, în apropierea frontierei de stat, un cetățean libian care a încercat să intre ilegal în România din R. Bulgaria, pe jos, pe la frontiera „verde”.

În data de 22.09.2020, în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă, județul Constanța, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observat, cu aparatura de observare pe timp de noapte cu termoviziune, o persoană de sex masculin care se deplasa pe jos, dinspre frontiera cu Bulgaria spre interiorul țării, pe direcţia localității Darabani.

Poliţiştii de frontieră au acționat imediat și au reținut persoana în cauză, care a fost condusă la sediul PF pentru cercetări.

În cadrul primelor verificări, s-a stabilit că bărbatul este un cetățean libian, în vârstă de 43 ani. Acesta a declarat că intenţiona să intre ilegal în ţară cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

”În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetăţeanul libian urmând să fie predat, conform acordului de readmisie româno-bulgar, Poliţiei de Frontiera din statul vecin, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.”, au precizat reprezetanții Compartimentului Purtător de cuvânt.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: