Connect with us

Actual

Aeroportul Tuzla va avea un birou vamal. Guvernul ia decizia

Tatian Iorga

Publicat

la

Guvernul va adopta o hotărâre privind deschiderea unui punct de trecere a frontierei și a unui biroul vamal pe Aeroportul ”Alexandru Podgoreanu” Tuzla, administrat de societatea Regional Air Services. Reprezentanții aeroportului au declarat pentru Ordinea că demersurile pentru înființarea unui birou vamal la Tuzla sunt făcute încă de acum opt ani, însă, din cauza numeroaselor schimbări de guverne și miniștri nu s-au întrunit condițiile până acum pentru adoptarea proiectului. În principal, Aeroportul este folosit de către avioanele de mici dimensiuni, iar prin înființarea acestui birou vamal la Tuzla nu va mai fi nevoie ca aparatele de zbor să aterizeze la Mihail Kogălniceanu. Reprezentanții Aeroportului Tuzla spun că birourile vamale sunt amenajate încă de acum câțiva ani.

„HOTĂRÂRE

pentru aprobarea deschiderii punctului de trecere a frontierei de stat şi a biroului vamal de frontieră pe Aeroportul  Tuzla și pentru completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a României, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 445/2002

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 9 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a României, aprobată cu modificări prin Legea nr. 243/2002, cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 7 alin. (2) din Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal al României, cu modificările şi completările ulterioare,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Art. 1. – (1) Se aprobă deschiderea punctului de trecere a frontierei de stat și a biroului vamal de frontieră pe Aeroportul Tuzla.

Art. 2. – (1) Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române, Ministerul Sănătății prin Direcția de sănătate publică a județului Constanța, structurile teritoriale ale Ministerului Finanțelor Publice, și ale Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, asigură personalul necesar pentru efectuarea controlului la trecerea frontierei de stat, în condițiile legii.

(2) Ministerul Sănătății, în calitate de autoritate competentă în domeniul materialelor și obiectelor care vin în contact cu alimentele, asigură, prin personalul împuternicit din cadrul direcțiilor de sănătate publică teritoriale, controlul oficial al materialelor și obiectelor care vin în contact cu alimentele, inclusiv în punctele de trecere a frontierei, conform legislației în vigoare.

(3) Spațiile și utilitățile necesare pentru desfășurarea activităților de control la trecerea frontierei de stat, pentru activitatea vamală și pentru desfășurarea activităților de control sanitar-uman și fitosanitar se asigură, cu titlu gratuit, de către  S.C. Regional Air Services S.R.L. în calitate de administrator al Aeroportului Tuzla, în conformitate cu prevederile Anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr.791/2009 privind condițiile pentru certificarea aeroporturilor civile internaționale sau deschise traficului aerian internațional.

(4) Personalul, spațiile, dotările și utilitățile necesare desfășurării activităților specifice Poliției de Frontieră Română în punctul de trecere a frontierei de stat sunt prevăzute în Anexa nr. 1 la prezenta hotărâre.

(5) Personalul, spațiile și dotările necesare biroului vamal de frontieră pentru punctul vamal de trecere a frontierei de stat pe aeroportul Tuzla, județul Constanța sunt prevăzute în Anexa nr. 2 la prezenta hotărâre.

Art. 3. – Programul de funcționare al punctului de trecere a frontierei de stat şi al biroului vamal de frontieră este același cu cel al Aeroportului Tuzla, de luni până vineri între orele 08:00-16:00.

Art. 4. – În punctul de trecere a frontierei de stat şi în biroul vamal de frontieră, deschise potrivit art.1, se asigură controalele specifice pentru toți pasagerii și mărfurile fiecărui zbor internațional.

Art.5. – Pentru Poliția de Frontieră Română, posturile necesare efectuării controlului pentru frontiera de stat vor fi asigurate prin suplimentarea numărului de posturi aprobat Poliției de Frontieră Române din numărul total de posturi aprobat Ministerului Afacerilor Interne.

Art. 6. – Cheltuielile de personal, pentru dotări și alte amenajări specifice se suportă de fiecare ordonator principal de credite pentru instituțiile care desfășoară activități în punctul de trecere a frontierei de stat, cu încadrarea în prevederile bugetare anuale, potrivit legii.

Art.7. – (1) Prezenta hotărâre a Guvernului intră în vigoare la 90 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României. (2) La data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, punctul VI din anexa nr. 1 la Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a României, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 445/2002, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I nr. 346 din 24 mai 2002, cu modificările și completările ulterioare, se completează cu un nou subpunct, subpunctul 17, cu următorul cuprins: „17. Aeroport Tuzla, județul Constanța – aeroportuar.”

(3) Anexele nr.1 și nr. 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

PRIM-MINISTRU

LUDOVIC ORBAN“

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă
Apasă pentru a comenta

Trebuie să te autentifici pentru a scrie un comentariu Login

Lasă un răspuns

Actual

COVID-19: 1.952 de persoane, confirmate pozitiv. 33 sunt în stare gravă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Începând de ieri, 29 martie, odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 4, circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în exteriorul locuinței/gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11.00-13.00, dacă aceasta se face pentru rezolvarea problemelor de natură medicală, precum tratamentele oncologice planificate, dializă etc.

Pentru verificarea motivului deplasării, persoanele cu vârsta peste 65 de ani prezintă o declarație pe propria răspundere completată în prealabil.

Totodată, circulația persoanelor peste 65 de ani în afara locuinței/gospodăriei, este permisă și în intervalul orar 20.00 – 21.00, pentru a asigura nevoile animalelor de companie/domestice doar în proximitatea locuinței/gospodăriei, fără a fi necesară completarea unei  declarații.

De asemenea, începând de ieri, 29 martie, persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităților competente, vor fi sancționate contravențional conform și vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea lor. Persoanele care nu respectă condițiile izolării la domiciliu și sunt identificate în afara spațiului de izolare, vor fi sancționate contravențional și vor fi obligate să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea lor.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 981 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 30 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Până astăzi, 30 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.952 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.952 de persoane confirmate pozitiv, 180 au fost declarate vindecate și externate (55 la Timișoara, 85 la București, 19 la Iași, 7 la Craiova, 11 la Constanța și 3 la Cluj).

Totodată, până acum, 44 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timișoara, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Ialomița și Satu Mare, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 192 noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 1 și 90 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 53 de pacienți, dintre care 33 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 9.464 de persoane. Alte 124.235 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 23.103 de teste, din care peste 1.500 în unități medicale private.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.009 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 3.912 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite 12 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

COVID-19: A fost înregistrat un nou deces

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu câteva minute, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat înregistrarea decesului cu numărul 44.

Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 74 de ani, din judeţul Satu Mare.

“În data de 27.03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul  Clinic Municipal Oradea. Rezultatul testării din data de 28.03.2020 a fost  pozitiv.

Data deces: 29.03.2020  – Spital Boli Infecțioase Satu Mare.

Patologie preexistentă: Hipertensiune arteriala. Diabet zaharat tip II insulino -dependent.”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Foto) La Spitalul militar mobil Constanţa vor fi şi paturi de Terapie Intensivă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Sistemul Medical Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT) care se instalează în aceste zile la Constanța, este cumpărat de Direcţia medicală a Ministerului Apărării Naţionale, prin S.C. Unifarm S.A. din Olanda și va funcționa pe Stadionul Portul, ca o secție extinsă a Spitalului Militar de Urgență “Dr. Alexandru Gafencu” din Constanța.

Militarii din forțele navale și terestre sunt cei care se ocupă de montarea unității medicale, care va fi destinată tratării cazurilor moderate de pacienți infectați cu COVID-19. Secția modulară medicală COVID-19 de la Constanța va fi coordonată de lt.col. Cătălin Boca, medic militar.

Potrivit Biroului de presă al Forţelor Navale Române, formaţiunea medicală va avea o capacitate de 55 de paturi, din care​ patru paturi sunt​ de tip Terapie Intensivă, “având în vedere faptul că rolul acestei formatiuni este pentru cazuri ușoare și medii, ca să decongestioneaze alte unitati medicale, spitale​ din zonă. În plus, SMMIT ROL2 Constanța va avea o zonă de triaj și de izolare, unde vor fi amplasate 150 de paturi.”

Lucrările de montare ale secției de tratament (cu 55 paturi) sunt în curs de desfășurare, urmând să fie finalizate în zilele următoare. Ulterior, se continuă și lucrările la zona de izolare și triaj (150 paturi), care urmează să fie aplasată în jurul aceastei formaţiuni medicale. După terminarea activităților de montare, va urma etapa operaționalizării SMMIT Constanța și dotarea cu aparatură medicală și cu infrastructura logistică necesară.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: