Connect with us

Actual

Agitație mare pentru angajare la ARSVOM Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Agenția pentru Salvarea Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) a traversat o perioadă extrem de dificilă din cauza salariilor foarte mici pe care le primeau în fiecare lună  angajații. Între timp lucrurile s-au normalizat, oamenilor le-au crescut salariile și, mai nou, se fac și angajări. În cursul zilei de azi, pe pagina ARSVOM Constanța au fost publicate rezultatele probei scrise – care s-a desfășurat în data de 12 aprilie – pentru ocuparea pozițiilor de ofițer punte secund, marinar și motoriost pentru Grupul de nave. Pentru aceste posturi s-au înscris 14 persoane, trei dintre ele pentru prima poziție, 6 pentru cea de-a doua și 5 persoane pentru cea de-a treia poziție.

Urmare a corectării lucrărilor scrise, pentru poziția de ofițer punte secund au rămas în competiție două persoane care au obținut nota peste 7. (Cea de-a traia nu s-a prezentat examen.) Una dintre ale a obținut o notă mare, de 9,28 puncte, iar cea de-a doua a avut 7,36 puncte.

Pentru funcția de marinar s-au înscris 6 persoane însă numai 3 au fost admise. Doi dintre cei înscriși au fost respinși, iar unul a absentat.

Pentru poziția de motorist s-au înscris 5 persoane și au participat la concurs toate. Însă numai două au obținut nota peste 7, ceea ce înseamnă că trei dintre cei înscriși au fost respinși.

Din păcate, și în acest caz s-a dovedit interesul pentru studiu al candidaților. Cu toate că nota minimă pentru a putea accede în următoarea fază a concursului, respectiv interviul, era de 7, unii dintre cei respinși au obținut chiar și note sub 5.

Cei care se simt nedreptățiți pot depune contestații până mâine la ora 12.00. Interviul va avea loc pe data de 18 aprilie la ora 9.00. Proba practică se va desfășura în cursul aceleiași zile, cu începere de la ora 12.00.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Cutremur de 3,3 grade pe scara Richer, în județul Vrancea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, la ora 12.52, în Zona seismică Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudinea 3,3 pe scara Richter, la adâncimea de 106 km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Odobești (29km), Panciu (34km), Focșani (43km), Mărășești (47km), Onești (47km).

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un TIR răsturnat a blocat circulația pe Autostrada A2

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, un autotren care circula pe calea 2 a Autostrăzii A2 s-a răsturnat la km 56 din cauze deocamdată necunoscute.

Pentru a se putea ridica mașina răsturnată, s-a luat măsura închiderii circulației rutiere pe A2, între Lehliu și Fundulea.

Știre în curs de actualizare.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Șofer prins beat la volan pe Centura Constanța – Ovidiu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, în jurul orei 08.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au efectuat mai multe controale în traficul din Constanța.

Pe DN 3C, adică pe centura care face legătura între Constanța și Ovidiu, au depistat un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din orașul Ovidiu, care a condus un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice, având concentrația de 0,54 mg/alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul în cauză a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge. În cauză, polițiștii constănțeni au întocmit dosar penal.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: