Actual

Agitație mare pentru angajare la ARSVOM Constanța

apr. 16, 2018 Maria Ionescu

Agenția pentru Salvarea Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) a traversat o perioadă extrem de dificilă din cauza salariilor foarte mici pe care le primeau în fiecare lună  angajații. Între timp lucrurile s-au normalizat, oamenilor le-au crescut salariile și, mai nou, se fac și angajări. În cursul zilei de azi, pe pagina ARSVOM Constanța au fost publicate rezultatele probei scrise – care s-a desfășurat în data de 12 aprilie – pentru ocuparea pozițiilor de ofițer punte secund, marinar și motoriost pentru Grupul de nave. Pentru aceste posturi s-au înscris 14 persoane, trei dintre ele pentru prima poziție, 6 pentru cea de-a doua și 5 persoane pentru cea de-a treia poziție.

Urmare a corectării lucrărilor scrise, pentru poziția de ofițer punte secund au rămas în competiție două persoane care au obținut nota peste 7. (Cea de-a traia nu s-a prezentat examen.) Una dintre ale a obținut o notă mare, de 9,28 puncte, iar cea de-a doua a avut 7,36 puncte.

Pentru funcția de marinar s-au înscris 6 persoane însă numai 3 au fost admise. Doi dintre cei înscriși au fost respinși, iar unul a absentat.

Pentru poziția de motorist s-au înscris 5 persoane și au participat la concurs toate. Însă numai două au obținut nota peste 7, ceea ce înseamnă că trei dintre cei înscriși au fost respinși.

Din păcate, și în acest caz s-a dovedit interesul pentru studiu al candidaților. Cu toate că nota minimă pentru a putea accede în următoarea fază a concursului, respectiv interviul, era de 7, unii dintre cei respinși au obținut chiar și note sub 5.

Cei care se simt nedreptățiți pot depune contestații până mâine la ora 12.00. Interviul va avea loc pe data de 18 aprilie la ora 9.00. Proba practică se va desfășura în cursul aceleiași zile, cu începere de la ora 12.00.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!