Connect with us

Politica

Ajutoare financiare pentru facturile la apă caldă, gaze și lumină pentru românii cu venituri mici

Published

on

Ajutoare financiare pentru facturi! Senatul a adoptat, astăzi, în calitate de prim for sesizat, proiectul de lege privind consumatorul vulnerabil de energie iniţiat de Guvern. Astfel, au fost înregistrate 115 voturi “pentru”, unul “împotrivă” şi 12 abţineri.

Ajutorul prevăzut, prin propunerea legislativă, este acordat prin compensarea în sumă fixă a cheltuielilor pentru încălzire, dar nu mai puţin de 10% din valoarea de referinţă, care, în funcţie de sistemul de încălzire utilizat este de 250 lei pe lună pentru gaze naturale, de 500 lei pe lună pentru energie electrică şi de 160 lei pe lună pentru combustibili solizi sau petrolieri. Pentru energia termică, această valoare de referinţă va fi stabilită lunar în limita consumului mediu şi în funcţie de preţul local al energiei termice facturate populaţiei.

Conform iniţiativei legislative, consumatorii vulnerabili sunt definiţi ca persoane singure, al căror venit mediu lunar nu depăşeşte 1.445 lei sau familiile al căror venit mediu lunar este de maximum 810 lei/persoană, dar şi persoanele care, din motive de sănătate, fie au nevoie de aparate electrice pentru a se menţine în viaţă sau sănătoase, fie au probleme care le împiedică mobilitatea, ori accesul la modalităţi de informare.

Sursa: România TV

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta