Connect with us

Actual

Alături de polițiști, inspectorii ANR au efectuat mai multe controale. Zeci de infracțiuni au fost constatate

Published

on

autoritatea navala

În perioada 30 ianuarie-12 februarie 2023 inspectorii Autorității Navale Române, alături de polițiștii din cadrul structurilor teritoriale, au desfășurat activități comune de verificare și control pentru creșterea siguranței navigației și eliminarea riscurilor ce ar putea să apară din cauza constituirii în perioada sezonului rece a parcurilor reci de nave sau a iernaticelor.

La acțiunea care s-a desfășurat în baza PLANULUI COMUN DE ACȚIUNE PE LINIA VERIFICĂRII MĂSURILOR DE PAZĂ ȘI SIGURANȚĂ A NAVELOR ȘI AMBARCAȚIUNILOR DIN PARCURILE RECI ȘI IERNATICE au participat 38 de inspector din cadrul Autorității Navale Române și 68 de polițiști.

S-a urmărit identificarea zonelor unde au fost amenajate iernatice și/sau parcuri reci de nave, modul în sunt respectate măsurile de siguranță, de semnalizare, de ordine și pază stabilite, echipajul minim de siguranță al navelor aflate la iernatic și verificarea personalului de serviciu de la bordul navelor pe linia consumului de alcool în timpul serviciului de pază.

Astfel, în perioada menționată, au fost inițiate 161 de acțiuni și controale în 11 parcuri reci. Au fost verificate 222 de nave, 309 persoane cu atribuții de personal navigant, 36 de persoane însărcinate cu paza navelor și au fost testați cu aparatul alcooltest 154 de navigatori.

În urma activităților specifice desfășurate au fost constatate 35 de infracțiuni dintre care 35% la regimul navigației.

”În cadrul activității de urmărire penală sunt cercetate 29 de persoane, din care 25 au fost depistate în flagrant. De asemenea au fost aplicate 59 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 31.975 lei și au fost indisponibilizate în vederea confiscării 23 de unelte de pescuit și 188 de kg de produse piscicole.”, au precizat reprezentanții conducerii ANR.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!