Connect with us

Politica

ALDE are șef nou pe municipiul Constanța. Marian Edith Rada este fost militar

Publicat

la

Zdruncinată de plecările masive din partid din ultima perioadă, ALDE Constanța are o nouă conducere. Președintele Organizației Județene Constanța a ALDE, Leonard Tănase, l-a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc, astăzi, pe noul președinte al organizației municipale Constanța. Este vorba despre Marian Edith Rada, ofiţer în rezervă în Marina Militară.

„Sunt bucuros să anunț că avem un nou președinte al Organizației Municipale, care a fost un pic în derivă după plecarea lui Gabriel Daraban. Am adunat cioburile organizației, le-am adunat și acum construim cu ele și, din fericire, cu foarte mult material nou. Noul președinte este Marian Edith Rada, ofiţer în rezervă și președinte al Yacht Club Regal Român, filiala Constanța.“, a spus Leonard Tănase.

Noul președinte a spus, la rândul său, că nu a mai făcut politică până la acest moment și că alături de el au venit oameni tineri și valoroși și care nu au mai făcut politică.

„De ce am intrat în acest moment în politică? Pentru că numai prin implicarea oamenilor se poate schimba ceva. Eu pe plan material, social și familial sunt un om realizat și nu intru în politică pentru a mă realiza. Am doi copii, un băiat de 17 ani și o fată de 13 ani, și am fost neplăcut surprins să aud de la ei că vor să plece din țară. Cred că este cazul să facem ceva pentru copii noștri.“, a spus noul șef de la municipiu.

El a spus că din noul Birou Municipal al ALDE Constanța fac parte 23 de oameni, din care doar 4 sunt din vechea conducere. Edith Marian Rada a spus că nu exclude o eventuală candidatură la Primăria Constanţa, dar că, deocamdată, este prematur să se discute de acest lucru. Principala misiune a sa este formarea echipei. Edith Marian Rada a spus că, atunci când era militar activ, a făcut parte din primul echipaj care a adus nava Regele Ferdinand din Anglia.

Sosia lui Iohannis

Și, ca o pată de culoare, noul șef al Organizației Municipale Constanța este destul de des confundat cu actualul președinte al țării, Klaus Iohannis. Rada a povestit un episod care a avut loc imediat după alegerile prezidențiale din 2014.

„La prima alegere a lui Iohannis, luni dimineața, imediat după alegeri, eram într-o benzinărie în Tomis Nord, îmbrăcat la costum și cei de acolo nu au vrut să îmi ia banii pe cafea pentru că au crezut că sunt Iohannis.“, a mai spus Edith Marian Rada.

 

Comments

comments

Politica

Iohannis vrea o prezență crescută a trupelor NATO în România: „Nu e cazul ca vreun cetățean să se teamă de ceea ce va urma“

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, după ședința CSAT, că în cadrul ședinței au fost aprobate mai multe măsuri în contextul tensiunilor de la granița Ucrainei cu Rusia. Printre acestea se numără creșterea prezenței aliate pe teritoriul României, ca o măsură de siguranță și revizuirea în regim de urgență a proiectelor privind siguranța națională. Iohannis a spus că „nu e cazul ca vreun cetățean român să se teamă de ceea ce va urma“.

„Am examinat măsurile privind dezvoltarea capacității de răspuns la noile provocări de securitate. Am făcut o analaiză completă a situației din regiune, inclusiv din punct de vedere militar. România are 600 de kilometri de frontieră cu Ucraina si trebuie să fim pregătiți pentru orice. Actuala criză nu este doar despre Ucraina, este vorba despre securitatea spațiului euro-atlantic. Este nevoie de unitate și solidaritate în NATO. Avem un dialog permanent în cadrul OSCE și UE. Criza afectează securitatea și stabilitatea internaționale. Aceste demersuri ale Rusiei reliefiează folosirea forței împotriva Ucrainei, cu toate consecințele. Ne preocupă folosrea tacticilor hibride care complică capacitatea de reacție. Am analizat atacurile cibernetice, până la utilizarea energiei pentru a atinge ținte, sau până la folosirea propagandei. România a susținut și continuă să susțină abordarea actuală. Am fost activi implicați în negocieri. Dialogul diplomatic trebuie să aibă un rol primordial în detensionarea situației”, a spus Klaus Iohannis.

El a afirmat că România se pregătește și să primească refugiați.

“Am decis în CSAT să continăm măsurile de creștere a prezenței SUA CSAT va gestiona eventualele intrări de refugiați. Vor fi urgentate proiectele de lege referitoare la securitatea națională. Șeful Statului Major vine cu un plan pentru continuarea colaborării cu NATO. România, ca membru NATO, se bucură în prezent de toate garanțiile de securitate și nu e cazul ca vreun cetățean al României să se teamă. Îi asigur pe români că luăm toate măsurile ca populația să fie protejată”, a spus Iohannis.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Legea care prevedea ca în cazul infracțiunilor minore audierile să se realizeze online, respinsă de CCR

Publicat

la data de

Scris de

Judecătorii Curții Constituționale au respins, astăzi, legea inițiată de parlamentari ai PNL, care propunea ca în cazul infracțiunilor minore, audierile să se realizeze online. De asemenea, legea propunea ca un om care a comis o infracțiune, de exemplu, pe litoral și el locuiește în Cluj, să fie audiat online pentru a nu se mai deplasa la fiecare termen.

”A admis obiecția de neconstituționalitate formulată de Guvernul României și a constatat că este neconstituțională, în ansamblul său, Legea pentru completarea Ordonanței Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor.”, arată judecătorii CCR.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Firmele din HoReCa ar putea fi scutite de o parte din impozit. Mircea – Titus Dobre: „Măsura este incompletă“

Publicat

la data de

Scris de

Guvernul ar putea institui scutirea de la impozit, pentru o perioadă de 180 de zile, a contribuabililor care desfășoară activități în domeniul HoReCa, au declarat surse guvernamentale pentru stiripesurse.ro. Potrivit sursei citate, măsura este luată în calcul pentru că starea de alertă o să fie prelungită, iar restricțiile afectează desfășurarea activității companiilor care oferă servicii în hoteluri, baruri, restaurante.

Scutirea de impozit specific, analizată la Guvern, este gândită pentru persoanele juridice române care desfășoară activități corespunzătoare codurilor CAEN: 5510 – “Hoteluri și alte facilități de cazare similare”, 5520 – “Facilități de cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată”, 5530 – “Parcuri pentru rulote, campinguri și tabere”, 5590 – “Alte servicii de cazare”, 5610 – “Restaurante”, 5621 – “Activități de alimentație (catering) pentru evenimente”, 5629 – “Alte servicii de alimentație n.c.a.”, 5630 – “Baruri și alte activități de servire a băuturilor”.

Propunerea a fost comentată pentru Ordinea.ro de fostul ministru al Turismului, Mircea-Titus Dobre, actualul președinte al UGIR Constanța.

„Aceasta măsura ar fi trebuit completată prin scutirea impozitelor asupra bunurilor mobile, imobile, dar și pentru obligațiile de plată privind angajații.“, a spus fostul ministru al Turismului.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: