Connect with us

Politica

ALDE Constanța, de cascadorii râsului! Delegația Permanentă pentru votul listei de la congres i-ar putea aduce la aceeași masă pe Banias, Vrabie, Learciu și Tucan

Publicat

la

Că scandalul în ALDE e cât casa…. poporului, nu mai e noutate pentru nimeni… Astăzi, liderii de la Constanța au ajuns de râsul politicii mioritice. Mâine, unii dintre lideri – nimeni nu vrea să recunoacă și cine sunt aceia – au convocat Delegația Permanentă a Organizației Județene pentru a valida lista celor care vor participa la Congresul stabilit pentru alegerea noii conduceri centrale.

Din partea conducerii de la București va participa Jean Paul Tucan, vicepreședinte al structurii centrale, care susține pentru “Ordinea.ro” că ședința se va desfășura conform statutului și regulamentului de organizare și funcționare al ALDE și precizează următoarele: “Dacă vrei să câștigi o bătălie, participi! Dacă pierzi, o faci pentru că nu ai ales să te implici”. De partea cealaltă, știut fiind faptul că Tucan nu face echipă cu deputatul Mircea Banias, care este și președintele Organizației Județene ALDE Constanța, ne spune că Banias urmează să vină la ședință, chiar dacă au existat informații potrivit cărora deputatul ar fi trimis mesaje colegilor săi să nu participle la întâlnire. “Banias mi-a spus că va veni la ședință. Ăsta este semn că a plecat din echipa lui Daniel Constantin și s-a alăturat proiectului pe care îl promovează Călin Popescu Tăriceanu pentru ALDE”, a completat Jean Paul Tucan.

Banias, despre întâlnire: “Acolo e adunarea unor colegi care visează funcții”

Contactat telefonic, liderul ALDE Constanța, deputatul Mircea Banias ne-a declarat că s-a gândit să participe, însă nu este decis. “Nu-i nicio delegație permanentă acolo! Este întâlnirea unor colegi care visează funcții la partid. S-au ales președinți și vicepreședinți între ei, dar și dacă voi decide să merg, atunci este pentru a vedea ce se petrece acolo. Vreau să văd dacă se respectă statutul. Dacă statutul este respectat, sunt liniștit. Dacă statutul ALDE nu este respectat, sunt cetățean european și am drepturi. Learciu (Daniel Learciu – lider ALDE Constanța, pe care echipa promovată de Jean Tucan l-a numit în funcția de președinte al Organizației Municipale a ALDE Constanța, echipă care nu recunoaște președinția organizației sub semnătura lui George Fulina n.r.), în mintea lui, este președinte, dar nu știe că președintele organizației județene convoacă Degelația Permanentă, iar eu nu am convocat nimic… Una peste alta, băieții sunt orbiți de iluzia de putere”, explică Mircea Banias pentru ziarul nostru și ne anunță că nici nu s-a pus vreodată problema să părăsească vreun lider de la București pentru vreun alt proiect.

I-am contactat și pe Daniel Learciu și pe președintele executiv ALDE Constanța, Valentin Vrabie, însă aceștia nu au răspuns apelurilor noastre telefonice. Le așteptăm punctele de vedere cu privire la acest subiect.

Mangiurea scrie avertismente pe bandă rulantă!

Și ca circul să fie complet, astăzi, mai multe avertismente au fost semnate de către secretarul general al ALDE Constanța, Anton Mangiurea. Concret, Mangiurea i-a avertizat pe Mariana Mircea (ALDE Cernavodă), Leonard Tănase (ALDE Mangalia) și Nicolae Păun (ALDE Medgidia) că “dacă își mai lasă câinele nesupravegheat pe stradă, vor suporta consecințele.” Altfel spus, cu așa circ în partid, așa explicație…

Mariana Mircea ne-a confirmat că a primit mesaj din partea conducerii de la Constanța și vrea să verifice care este baza avertismentului, neștiind cu ce ar fi greșit. “Vă confirm primirea mesajului – avertisment din partea conducerii de la Constanța, mesaj semnat de domnul Mangiurea, dar trebuie să mă lămuresc și care sunt motivele care stau la baza lui”, ne-a spus Mariana Mircea, liderul ALDE Cernavodă.

sursa foto: Observator de Constanta

Comments

comments

Politica

Consultări pe repede înainte la Palatul Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis a convocat partidele la consultări pentru desemnarea unui nou candidat pentru funcția de prim-ministru pentru mâine, începând cu ora 11.00.

Consultări cu partidele și formațiunile politice parlamentare

11:00 Consultări cu Partidul Național Liberal (PNL)

11:30 Consultări cu Partidul Social Democrat (PSD)

12:00 Consultări cu Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR)

12:30 Consultări cu Uniunea Salvați România (USR)

13:00 Consultări cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)

13:30 Consultări cu Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Orban, șterge pe jos cu șeful statului: „Iohannis și slugile lui din PNL sunt responsabili pentru prelungirea crizei“

Publicat

la data de

Scris de

„Cine e generalul pentru care merită să ne sacrificăm fiecare minut, fiecare picătură de energie și fiecare strop de sudoare?“, sunt câteva din odele pe care Ludovic Orban i le dedica lui Klaus Iohannis în campania electorală pentru Președinție în 2014. De atunci lucrurile s-au schimbat radical, iar același Orban șterge pe jos cu același Iohannis. După ce Guvernul Cioloș a căzut la votul de învestitură din Parlament, fostul lider PNL Ludovic Orban a declarat că responsabilitatea aparține șefului statului și „slugilor” lui din conducerea PNL.

„Iohanis l-a desemnat pe Cioloș numai ca sa-l pedepseasca si ca sa-l umileasca. Raspunderea pentru prelungirea crizei apartine in exclusivitate presedintelui Iohannis si slugilor lui din conducerea PNL care au ascultat orbeste de porunca lui Iohannis de a nu desemna un candidat de premier”, a afirmat Orban.

El l-a condamnat pe Iohannis pentru „ambiția bolnavă de a controla numirea procurilor” și pentru ”ambiția de neînțeles de a impune cu forță la vârful PNL un om care nu beneficiază de încredere”.

El a mai spus că, începând de astăzi, nu va mai fi „complice la niciun proiect care face rău României, care este plecat de la Klaus Iohannis sau care este plecat de la Florin Cîțu și de la gașca demolatoare”. Totodată, Orban i-a cerut demisia lui Cîțu din fruntea PNL.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Învestitura Guvernului Cioloș a PICAT la votul din Parlament. Care va fi mutarea lui Iohannis?

Publicat

la data de

Scris de

După cum era de așteptat, învestitura Guvernului Cioloș a picat la votul din Parlament. Au fost 180 de voturi „împotrivă“ și doar 88 „pentru“. Deci, nici măcar 100 de voturi pentru învestitura Executivului Cioloș. Guvernul avea nevoie de 234 de voturi „pentru“ învestire. Astfel, liderul USR înregistrează un record negativ, fiind Cabinetul care a primit cele mai puține voturi pentru învestitură, mai puține și decât Guvernul Croitoru, care a primit în 2009 189 de voturi. Din acest moment, se reiau negocierile politice pentru formarea unui nou Guvern. Rezolvarea situației este departe de a fi finalizată, în condițiile în care liberalii insistă să-l nominalizeze din nou pe Florin Cîțu, dar pe care nu îl doresc, cel puțin până în prezent, nici cei de la USR, nici cei de la PSD. În aceste condiții, mingea este la președintele Klaus Iohannis, care ar trebui să vină cu o soluție credibilă și validă, care să scoată țara din dezastrul sanitar în care se găsește.

În tot acest timp, cei de la UDMR, cei care au făcut jocurile politice mai mereu atunci când s-a pus problema formării unui nou Guvern, îndeamnă la negocieri pentru refacerea coaliției. Kelemen Hunor a spus după dezbaterile din Parlament că UDMR va contribui, dacă va fi solicitat, la găsirea unei soluții, atât cu PNL, cât și cu USR.

„Până la urmă, ara trebuie guvernată, deciziile trebuie luate, fiindcă suntem într-o situație extrem, extrem de dificilă. UDMR va contribui, dacă va fi solicitat, la găsirea unei soluții, atât cu PNL, cât și cu USR, dar sigur forța noastră și mijloacele noastre sunt limitate. Așteptăm consultările de la Cotroceni, în momentul în care se anunță rezultatul votului de azi”, a spus Hunor.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: