Connect with us

Politica

Alegeri locale #2020. Oferta electorală a partidelor pentru următorii 4 ani în Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la

Biroul Electoral Municipal Constanța a validat 17 candidați pentru funcția de primar al municipiului reședință de județ. Din cei 17 candidați, din care 13 sunt membri de partid, patru candidează ca independenți, 14 sunt bărbați, iar 3 sunt femei. Totodată, BEM a respins și două candidaturi la funcția de primar. Este vorba de candidatura lui Ștefan Pereanu din partea PRM pentru funcția de primar și cea a lui Constantin Nițe, căruia Biroul i-a respins și candidatura pentru Consiliul Local Constanța. De asemenea, au mai fost respinse candidaturile partidului Re:Start pentru Consiliul Local Constanța, lista de candidați a Partidului Makedonarmânilor din România pentru CLM Constanța și lista de candidați a Alianței pentru Unitatea Românilor tot pentru CLM Constanța.

În ceea ce privește Consiliul Local Municipal Constanța, BEM a admis 20 de candidaturi, din care 15 sunt partide sau organizații, iar cinci sunt independenți.

Candidați admiși pentru funcția de primar:

Stelian Ion – USR-Plus

Decebal Făgădău – Partidul Social Democrat

Vergil Chițac – Partidul Național Liberal

Mircea Titus Dobre – Pro România

Tudorel Chesoi – Alianța Național Țărănistă

Claudiu Palaz – Partidul Mișcarea Populară

Horia Constantinescu – PPU-SL

Victor Cruceru – ALDE

Anton Traian Antoniadis – Uniunea Elenă din România

Dan Aionesei – Mișcarea Patrioților Români – Dreapta Liberală

Constantin Frățilă – Liga Organizată a Regiunilor Drepte

Corina Martin – Partidul Ecologist Român

Nicoleta Ploscaru – independent

Aila  Reșit – independent

Muncianu Sorin Titus – Partidul Neamul Românesc

Marian Vasiliev – independent

George Andrei Popescu – independent

Candidați pentru Consiliul Local:

Alianța USR-PLUS

Partidul Național Liberal

Partidul Social Democrat

PRO România

Partidul Mișcarea Populară

Partidul Ecologist Român

Uniunea Elenă din România
Partidul Puterii Umaniste (social-liberal)

ALDE

Alianța Național Țărănistă

Mișcarea Patrioților Români

Partidul România Mare

Partidul Neamul Românesc

Ligii Organizată a Regiunilor Drepte „LORD“

Partidul Verde

Zamfirescu Alexandru Lucian (independent)

Reșit Aila – independent

Nicoleta Ploscaru – independent

Nicolas Stroe – independent

George Andrei Popescu – independent

Comments

comments

Politica

Premierul Cîțu anunță că din august „putem lua în considerare renunțarea la masca de protecție”

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Florin Cîțu a anunțat astăzi, într-o postare pe Facebook, că obiectivul guvernului este de a vaccina zece milioane de persoane până la 1 august, precizând că, dacă se atinge acest prag, se poate lua în considerare renunțarea la masca de protecție.

„Obiectivul meu și al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români. Pentru asta avem două ține:

– până la 1 iunie imunizarea a 5 milioane de persoane;

– până la 1 august imunizarea a 10 milioane de persoane.

Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinați, putem lua în considerare renunțarea la masca de protecție. Până atunci, fac apel la fiecare dintre voi să respectați măsurile de protecție și să mergeți la vaccinare.“, a scris Cîțu pe pagina sa socializare.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Registrul Electronic Național de Vaccinări din România, accesat din… Germania. Corpul de Control al premierului a făcut sesizare penală!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Corpul de control al Prim-ministrului a transmis Ministerului Public o sesizare penală „in rem”, ca urmare a verificărilor preliminare efectuate la Ministerul Sănătății și la celelalte instituții din subordinea sau coordonarea Guvernului care au atribuții legale în privința gestionării platformei naționale privind vaccinarea – Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV).

În urma verificărilor realizate de echipa de control până în prezent au fost identificate următoarele aspecte:

  • Accesul în Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) – modulul de vaccinare se face prin username și parolă, atribuite fiecărei categorii de utilizatori: vaccinatori (centre de vaccinare), Direcții de Sănătate Publică, utilizator Serviciul de Telecomunicații Speciale, utilizator Ministerul Sănătății (MS), utilizator Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), utilizator Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), categorie generală Populație, singura condiție de acces fiind utilizarea unui IP (internet protocol) din România.
  • În urma solicitărilor repetate ale reprezentanților Ministerului Sănătății, la data de 20.01.2020 INSP a acordat accesul Ministerului Sănătății la RENV pentru o interfață separată, care conține doar date numerice, utilizând contul: monitorizare_minister.
  • Ministerul Sănătății a nominalizat patru reprezentanți care au avut acces la datele din RENV, utilizând contul „monitorizare_minister” fără a exista un act administrativ de delegare/încredințare a unor atribuții, de stabilire a responsabilităților și a limitelor de competență sau care să stipuleze perioada de la care au acces la platformă.
  • La data de 07.03.2021, într-un interval de aproximativ 30 de minute, au existat 181 de încercări nereușite de acces la platforma RENV utilizând contul „monitorizare_minister” (alocat MS) de pe un IP găzduit pe un server din afara granițelor României (server privat din Germania).
  • Regimul juridic insuficient definit și reglementat al consilierului onorific poate crea un mecanism de eludare a regimului incompatibilităților și al conflictului de interese prevăzut de Legea nr. 161/2003 , deoarece, prin încredințarea unor atribuții specifice unui funcționar public (în sensul larg al noțiunii), respectiv accesul la date sau informații din cadrul unei/unor instituții publice, consilierului onorific nu îi sunt stabilite și responsabilități în domeniul incompatibilităților și al conflictului de interese. (Comunicat de presă Guvernul României)

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

România, deficit bugetar URIAȘ: peste 3 miliarde de euro, doar în primele 3 luni ale anului

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Deficitul balanţei comerciale (FOB/CIF) a României a fost de 3,070 miliarde de euro, în primele două luni din acest an, mai mare cu 455,9 milioane de euro decât cel înregistrat în perioada 1 ianuarie – 29 februarie 2020, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate vineri.

Statistica oficială relevă, totodată, că în luna perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2021, exporturile FOB au însumat 11,192 miliarde de euro, iar importurile CIF au însumat 14,262 miliarde de euro. Exporturile au scăzut cu 3,7%, iar importurile au crescut cu 0,2%, comparativ cu perioada similară din 2020.

Datele INS arată că, în luna februarie 2021, exporturile FOB au însumat 5,786 miliarde de euro, iar importurile CIF au însumat 7,675 miliarde de euro, rezultând un deficit de 1,889 miliarde de euro. Faţă de luna februarie 2020, exporturile din luna februarie 2021 au scăzut cu 2,5%, iar importurile au crescut cu 6,1%.

În primele două luni ale acestui an, ponderi importante în structura exporturilor şi importurilor sunt deţinute de grupele de produse: maşini şi echipamente de transport (50% la export şi 37,2% la import) şi alte produse manufacturate (30,1% la export şi 30,2% la import).

Valoarea schimburilor intra-UE27 de bunuri în perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2021 a fost de 8,454 miliarde de euro la expedieri şi de 10,520 miliarde de euro la introduceri, reprezentând 75,5% din total exporturi şi 73,8% din total importuri.

Valoarea schimburilor extra-UE27 de bunuri în primele două luni din 2021 a fost de 2,738 miliarde de euro la exporturi şi de 3,741 miliarde de euro la importuri, reprezentând 24,5% din total exporturi şi 26,2% din total importuri. (sursa: stiripesurse.ro)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: