Connect with us

Politica

Alegeri USR PLUS. Echipa lui Barna domină Biroul Național

Publicat

la

A fost stabilită componența Biroului Național al USR PLUS. Potrivit surselor din USR-PLUS, din Biroul Național al formațiunii vor face parte 14 membri ai echipei lui Dan Barna – „USRPLUS la Guvernare 2024”, opt de pe lista lui Dacian Cioloș – „Uniți, Reușim”, și doi ai echipei Allen Coliban (primarul din Brașov) – „Împreună USR PLUS Curaj pentru România”.

Lista lui Dan Barna a obținut 13.643 de voturi , cea a lui Dacian Cioloș 8.001 voturi, în timp ce cea de-a treia listă a primit 2.110 voturi. Lista independenților a strâns 48 de voturi. Au fost 1.150 de buletine de vot valide, iar 20 au fost nule. 57,32% din voturile valabil exprimate au revenit echipei „USRPLUS la Guvernare 2024”, 33,61% echipei „Uniți, Reușim” și 8,86% echipei „Împreună USR PLUS Curaj pentru România”. Echipa independenților, care nu a prins niciun loc în Biroul Național, a obținut 0,20% din voturi

Biroul Național al USR PLUS va avea următoarea componență:

Drulă Cătălin – USR PLUS la guvernare 2024 – Vicepreședinte

Vlad Vasile Voiculescu – Uniți, Reușim! – Vicepreședinte

Barna Dan-Ilie -USR PLUS la guvernare 2024 – Vicepreședinte

Moșteanu Liviu-Ionuț -USR PLUS la guvernare 2024 – Vicepreședinte

Anca Dana Dragu -Uniți, Reușim! – Vicepreședinte

Allen Coliban -#Împreună USR-PLUS. Curaj pentru România – Vicepreședinte

Năsui Claudiu Iulius Gavril -USR PLUS la guvernare 2024 – Vicepreședinte

Dragoş Ioan Tudorache -Uniți, Reușim! – Membru BN

Ghinea Cristian -USR PLUS la guvernare 2024 – Membru BN

Botoș Vlad Marius -USR PLUS la guvernare 2024 – Membru BN

Andrei Răzvan Lupu -Uniți, Reușim! – Membru BN

Ion Stelian-Cristian -USR PLUS la guvernare 2024 – Membru BN

Stanciu-Viziteu Lucian-Daniel -USR PLUS la guvernare 2024 – Membru BN

Dacian Julien Ciolos -Uniți, Reușim! – Membru BN

Prună Cristina-Mădălina -USR PLUS la guvernare 2024 – Membru BN

Oana Silvia Ţoiu -Uniți, Reușim! – Membru BN

Dehelean Silviu -USR PLUS la guvernare 2024 – Membru BN

Cătălin Teniță -#Împreună USR-PLUS. Curaj pentru România – Membru BN

Mihaiu Radu Nicolae -USR PLUS la guvernare 2024 – Membru BN

Ioana Mihăila -Uniți, Reușim! – Membru BN

Mălureanu Liviu -USR PLUS la guvernare 2024 – Membru BN

Miruța Radu-Dinel -USR PLUS la guvernare 2024 – Membru BN

Dragoş Nicolae Pîslaru -Uniți, Reușim! – Membru BN

Panait Radu -USR PLUS la guvernare 2024 – Membru BN.

Dacian Cioloș este noul președinte al USR PLUS, după al doilea tur de scurtin intern. El l-a învins pe Dan Barna, fostul președinte. Dacian Cioloș a obținut 50,9% din voturi, iar Dan Barna 49,1%.

Comments

comments

Politica

Ciolacu: Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet; creşterea economică nu se regăseşte în buzunarul oamenilor

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seara, că deşi România are “creşterea economică cea mai mare din Europa”, aceasta nu se regăseşte în buzunarele oamenilor, prin urmare, guvernul va trebui să vină cu un nou pachet social.

“Ştiţi foarte bine că de când am intrat la guvernare am venit cu un pachet social în ianuarie, acum s-a venit cu acest pachet, Sprijin pentru România, din care 60% a fost în direcţia economică, cum este şi corect, şi vedem creşterea economică cea mai mare din Europa. Cu alte cuvinte, guvernul a luat deciziile cele mai bune în contextul actual. Că această creştere economică nu se regăseşte în buzunarele oamenilor este cu totul altceva şi nu pe toate palierele economice. Şi cu alte cuvinte, din nou guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile, această luptă, mai ales a celor cu venituri mici şi clasa medie, această luptă cu creşterea preţurilor’, a spus Ciolacu la România TV.

Acesta a precizat că trebuie avuţi în vedere în special cei cu venituri mici şi mijlocii, “ca oamenii să poată suporta această inflaţie”.

“Eu cred că vom veni cât mai curând cu acest nou pachet (…). Important e ca deciziile pe care le iei să fie şi eficiente (…), nu trebuie să reacţionezi la emoţie şi nu trebuie să intervii în mod brutal în sistemul economic. Aceste lucruri trebuie să le iei după ce ai stat de vorbă cu toţi partenerii sociali, cu mediul de afaceri”, a afirmat Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorul Remus Negoi: „PSD vrea cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor“

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, spune că PSD continuă să împingă ideea de cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor. Parlamentul constănțean afirmă că această cota unică de impozitare, procentual egală pentru toți salariații, a adus beneficii și pentru cetățeni și pentru stat:

„A simplificat colectarea și a scos la lumină o bună parte din economia gri și a stimulat investițiile și dezvoltarea afacerilor, în pofida birocrației și instabilității legislative. Dezavantajele introducerii impozitării progresive, dorite de PSD și PNL, sunt:

o creștere de taxe și o sărăcire a clasei de mijloc din România;

împinge înapoi în economia gri și neagră foarte multe afaceri;

descurajează oamenii să își declare veniturile din mai multe surse, scade astfel încasările statului şi adâncește criza economică;

îi determină pe profesionişti să plece în străinătate,  în condițiile în care România deja importă forță de muncă, 100.000 de muncitori străini numai anul acesta.

Introducerea cotei progresive de către Coaliția sărăciei înseamnă o modificare masivă în politica fiscală. PSD și PNL vor motiva că avem taxe mici comparativ cu UE. MINCIUNĂ – România are taxe mari, doar că are colectare mică. Iar asta se întâmplă tocmai din cauza taxelor mari. Singura măsură care trebuie aplicată urgent la sistemul actual de impozitare este Zero Taxe pe echivalentul salariului minim (www.zerotaxe.ro). Adică un salariu de minim 2.550 lei în mână pentru toți românii care muncesc!“, spune Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Liderul PSD, atac dur la adresa PNL și USR: La toate lucrurile majore, PSD intervine și rezolvă problema (…) Restul este can can

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a ținut să transmită o săgeată către PNL și USR, arătând faptul că, deși au existat și alte majorități în România, la toate proiectele majore a fost nevoie ca PSD să intervină și să ”rezolve problema”. Ciolacu a făcut declarațiile în contextul adoptării Legii offshore, în Camera Deputaților.

”Nu vreau să mă refer la trecutul mai îndepărtat sau mai apropiat, dar ați avut o majoritate în Parlament pentru a trece această lege și nu ați făcut-o. Îmi pare rău, dar pentru lucrurile majore care se întâmplă în România, PSD trebuie să intervină mereu și să rezolve problema. În momentul în care România va exploata prima moleculă de gaz din Marea Neagră va deveni un important jucător regional. Restul este can can”, a spus Marcel Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: