Connect with us

Politica

Alegerile din Nicolae Bălcescu vor fi reluate!

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul zilei de ieri, prefectul judeţului Constanţa, Adrian Nicolaescu, a emis Ordinul nr. 362 din 03.08.2016 prin care s-a constatat încetarea de drept, înainte de termen a mandatului primarului comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan. Ordinul a fost comunicat primarului comunei Nicolae Bălcescu, Consiliului Local al comunei Nicolae Bălcescu, secretarului UAT Nicolae Bălcescu și Agenției Naționale de Integritate. Acesta a avut drept temei juridic Raportul de evaluare emis de ANI, rămas definitiv prin decizia pronunțată de către Înalta Curte de Casație și Justiție. Reamintim că judecătorii Instanței Supreme au decis, în data de 16 iunie, să respingă recursul declarat de Bălan împotriva sentinței nr. 359 din 19 noiembrie 2013 a Curții de Apel Constanța, prin care se menținea raportul de incompatibilitate emis de ANI pe numele primarului din Nicolae Bălcescu. Potrivit inspectorilor ANI, Viorel Bălan s-ar fi aflat în incompatibilitate în perioada 23 iunie 2008 – 21 septembrie 2010, pentru că a deținut, în același timp, și funcţia de primar al comunei Nicolae Bălcescu, şi pe cea de administrator al unor societăți comerciale. Am încercat să stăm de vorbă și cu primarul Viorel Bălan, pentru a-i afla punctul de vedere, dar nu am reușit. Ne-a răspuns, însă, la telefon secretara Primăriei Nicolae Bălcescu, Mihaela Petcu. Ea ne-a spus că activitatea în comună se desfășoară normal, dar pentru mai multe detalii să luăm legătura cu Viorel Bălan. Din câte știm până la momentul actual, atribuțiile primarului vor fi preluate de către viceprimarul Nicolae Ciocănete. Urmează să fie stabilită data alegerilor anticipate. Cu toate acestea, este demn de remarcat faptul că, deși prefectul s-a arătat ferm convins de justețea demersului său, Viorel Bălan ar putea să revină la conducerea primăriei dacă va câștiga în instanță. Dar asta se va întâmpla doar dacă el va ataca ordinul emis de către Prefectura Constanța și va câștiga.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Chițac, despre condamnările Elenei Udrea și Ioanei Băsescu: „Am o părere de rău la ce li se întâmplă“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Condamnarea Elenei Udrea și a Ioanei Băsescu la opt și, respectiv, cinci ani de închisoare a fost comentat și de primarul Constanței, Vergil Chițac.

„Am o părere de rău la ce li se întâmplă (Elena Udrea și Ioana Băsescu, n.r.). Cu siguranță procuratura va face apel pentru că și pedeapsa e cam mică pentru că au mers pe maxim. Totul e ironic pentru că se referă la un referendum (cel cu 300 de parlamentari, n.r.) care nu a fost niciodată aplicat, care a cam compromis noțiunea de referendum din România. Partea cea mai importantă e substanța. Dacă e adevărat, asistăm la ce vedem de mult timp: interferența politicului în economie. Noi auzim de foarte mult timp de acordarea de contracte preferențiale acordate de partidele politice, iar o parte din dividente să se întoarcă către partide. Lucru ăsta a făcut să altereze funcționari ai economiei românești.“, a spus Chițac.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Elena Udrea, foc și pară după condamnarea la închisoare: „Doamna Kovesi nu iartă și nu minte!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Elena Udrea a avut o primă reacție după condamnarea de opt ani primită în dosarul finanțarea campaniei electorale din 2009.

”Pentru mine a fost un șoc. M-am întors în țară cu convingerea că ceva s-a schimbat în Justiție și că poți să te aperi, ceea ce eu nu am făcut în dosarul Gala Bute. Că poți să te aperi, să  aduci probe, și să demonstrezi că acuzațiile procurorilor doamnei Kovesi sunt nelegale, nedovedite…Am probat în acest dosar, chiar nu știu ce puteam să mai fac. Din acest punct de vedere sunt liniștită, am făcut tot ce se putea face. Am adus toate probele care se puteau aduce că acuzațiile procurorilor erau rupte de realitate”.

„Această femeie (.n.r. se referă la judecător) a ținut să mă condamne chiar și pe cele mai absurde acuzații din acest dosar. Nu pot să cred că are ceva personal pe mine. O blestem să simtă copiii ei ce simt copiii mei.”

„Am omorât pe cineva? Cum să dai opt ani pentru așa ceva? (…) E o aberație ce s-a întâmplat astăzi.”

Sursa: Antena 3

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ioana Băsescu, condamnată la 5 ani de închisoare

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Curtea de Apel București a condamnat-o, marți, pe fiica fostului președinte al României, Traian Băsescu, Ioana , la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecată alături de fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea și fostul șef al CJ Tulcea, actualul vicepreședinte, Victor Tarhon privind modalitatea de finanțare a campaniei prezidențiale din 2009. Alături de aceștia a mai fost judecat și omul de afaceri Cătălin Andronic, proaspăt condamnat definitiv la o pedeapsă cu suspendare în dosarul Ferma Băneasa.

Decizia de marți nu este definitivă și poate fi atacată cu apel de către toate părțile din dosar, caz în care procesul va ajunge la instanța supremă.

Inițial, magistratul anticorupție a cerut la Curtea de Apel București o pedeapsă de peste 15 ani în cazul Ioanei Băsescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: