Connect with us

Politica

Alegerile din PNL Năvodari, sub semnul fraudei? Marilena Dragnea, acuzată că va controla scorul!

Published

on

Alegerile interne din PNL Constanța continuă, săptămâna aceasta urmând să se desfășoare și scrutinul pentru șefia organizației de la Năvodari. De câteva zile, aici pare să fie fierbere mare, cei doi candidați la președinția organizației – Marilena Dragnea și Ștefan Gălbău – aruncându-și acuzații care îi pot trimite la limita statutul și a regulamentului partidului.

Marilena Dragnea candidează pentru președinția Organizației PNL Năvodari, însă numele ei se învârte în jurul mai multor acuzații venite din partea contracandidatului său, fostul viceprimar al orașului, Ștefan Gălbau. Cel din urmă a declarat pentru “Ordinea.ro” că a depus lista pentru colegii săi plătitori de cotizație, însă documentul i-a fost respins și spune că “Marilena Dragnea intenționează să fraudeze alegerile pentru noua conducere a PNL Năvodari”. “Am depus lista pentru plătitorii activi de cotizație și mi s-a respins și asta dintr-un singur motiv: Marilena Dragnea urmează să fraudeze alegerile pentru conducerea PNL Năvodari. Ea susține că sunt 118 membri, dar vă dau asigurări că sunt peste 400 de liberali care își plătesc cotizația în PNL Năvodari doar că ea nu avea niciun interes să vină toți. Vrea puțini membri la alegeri doar cu un singur scop, respectiv să controleze rezultatul alegerilor, știut fiind faptul că este important omul de la butoane… În aceste condiții, ne vom trezi cu 40-50 de oameni care să voteze și restul să facă parte doar din efectivul de campanie, acolo unde munca lor. Și ne mai mirăm că PNL Năvodari a ajuns vai de el, cum altfel să fie când Marilena Dragnea îl vinde PSD-ului din oraș, avându-l pe Penu Bogdan care să îi ducă trena?!”, susține Ștefan Gălbau pentru ziarul nostru.

Astăzi, candidatul Gălbau a sesizat Curtea de Arbitraj din cadrul partidului pentru situația plăților efectuate de către colegii săi cărora nu li se permite să participe la alegeri. “Mi se pare corect ca oamenii ăștia să participe la alegeri, din moment ce și-au plătit cotizația la zi. Să nu vă mai amintesc și că Marilena Dragnea nici nu are voie să candideze, fiind secretarul Comisiei de Organizare a alegerilor din cadrul PNL Constanța (CODA) și își motizează poziționarea în afara regulamentului partidului susținând că are derogare…”, completează Gălbău și ne informează că alegerile vor fi susținute într-o sală care aparține unui apropiat de-al Marilenei Dragnea, un alt motiv ca Ștegan Gălbău să creadă că scorul din alegeri va sta sub semnul întrebării. “Alegerile se vor desfășura, nu în sala de Casei de Cultură, așa cum ne gândisem cu toții, ci într-o încapere care este a unui apropiat de-al Marilenei Dragnea și scorul va fi unul pe măsură, furat liberalilor adevărați din Năvodari”, conchide Ștefan Gălbău.

În replică, Marilena Dragnea îi trimite pe Gălbău să își crească nepoții…

Contactată telefonic pentru a comenta aceste acuzații, Marilena Dragnea susține pentru “Ordinea.ro” că există derogare de la Biroul Național al PNL pentru candidatura sa, iar când au fost luate decizii în cadrul CODA, a părăsit sala de ședințe. Despre Gălbău? “Să meargă mai bine să aibă grijă de nepoți, așa fac oamenii de la o anumită vârstă! Omul își dorește funcția asta, este disperat și se vede, dar lui Chelaru (Florin Chelaru – primarul orașului Năvodari n.r.) nu îi trebuie o păpușă în PNL Năvodari”, a declarat Marilena Dragnea pentru “Ordinea.ro”.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!