Connect with us

Politica

Alegerile din PNL Năvodari, sub semnul fraudei? Marilena Dragnea, acuzată că va controla scorul!

Publicat

la

Alegerile interne din PNL Constanța continuă, săptămâna aceasta urmând să se desfășoare și scrutinul pentru șefia organizației de la Năvodari. De câteva zile, aici pare să fie fierbere mare, cei doi candidați la președinția organizației – Marilena Dragnea și Ștefan Gălbău – aruncându-și acuzații care îi pot trimite la limita statutul și a regulamentului partidului.

Marilena Dragnea candidează pentru președinția Organizației PNL Năvodari, însă numele ei se învârte în jurul mai multor acuzații venite din partea contracandidatului său, fostul viceprimar al orașului, Ștefan Gălbau. Cel din urmă a declarat pentru “Ordinea.ro” că a depus lista pentru colegii săi plătitori de cotizație, însă documentul i-a fost respins și spune că “Marilena Dragnea intenționează să fraudeze alegerile pentru noua conducere a PNL Năvodari”. “Am depus lista pentru plătitorii activi de cotizație și mi s-a respins și asta dintr-un singur motiv: Marilena Dragnea urmează să fraudeze alegerile pentru conducerea PNL Năvodari. Ea susține că sunt 118 membri, dar vă dau asigurări că sunt peste 400 de liberali care își plătesc cotizația în PNL Năvodari doar că ea nu avea niciun interes să vină toți. Vrea puțini membri la alegeri doar cu un singur scop, respectiv să controleze rezultatul alegerilor, știut fiind faptul că este important omul de la butoane… În aceste condiții, ne vom trezi cu 40-50 de oameni care să voteze și restul să facă parte doar din efectivul de campanie, acolo unde munca lor. Și ne mai mirăm că PNL Năvodari a ajuns vai de el, cum altfel să fie când Marilena Dragnea îl vinde PSD-ului din oraș, avându-l pe Penu Bogdan care să îi ducă trena?!”, susține Ștefan Gălbau pentru ziarul nostru.

Astăzi, candidatul Gălbau a sesizat Curtea de Arbitraj din cadrul partidului pentru situația plăților efectuate de către colegii săi cărora nu li se permite să participe la alegeri. “Mi se pare corect ca oamenii ăștia să participe la alegeri, din moment ce și-au plătit cotizația la zi. Să nu vă mai amintesc și că Marilena Dragnea nici nu are voie să candideze, fiind secretarul Comisiei de Organizare a alegerilor din cadrul PNL Constanța (CODA) și își motizează poziționarea în afara regulamentului partidului susținând că are derogare…”, completează Gălbău și ne informează că alegerile vor fi susținute într-o sală care aparține unui apropiat de-al Marilenei Dragnea, un alt motiv ca Ștegan Gălbău să creadă că scorul din alegeri va sta sub semnul întrebării. “Alegerile se vor desfășura, nu în sala de Casei de Cultură, așa cum ne gândisem cu toții, ci într-o încapere care este a unui apropiat de-al Marilenei Dragnea și scorul va fi unul pe măsură, furat liberalilor adevărați din Năvodari”, conchide Ștefan Gălbău.

În replică, Marilena Dragnea îi trimite pe Gălbău să își crească nepoții…

Contactată telefonic pentru a comenta aceste acuzații, Marilena Dragnea susține pentru “Ordinea.ro” că există derogare de la Biroul Național al PNL pentru candidatura sa, iar când au fost luate decizii în cadrul CODA, a părăsit sala de ședințe. Despre Gălbău? “Să meargă mai bine să aibă grijă de nepoți, așa fac oamenii de la o anumită vârstă! Omul își dorește funcția asta, este disperat și se vede, dar lui Chelaru (Florin Chelaru – primarul orașului Năvodari n.r.) nu îi trebuie o păpușă în PNL Năvodari”, a declarat Marilena Dragnea pentru “Ordinea.ro”.

Comments

comments

Politica

Consultări pe repede înainte la Palatul Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis a convocat partidele la consultări pentru desemnarea unui nou candidat pentru funcția de prim-ministru pentru mâine, începând cu ora 11.00.

Consultări cu partidele și formațiunile politice parlamentare

11:00 Consultări cu Partidul Național Liberal (PNL)

11:30 Consultări cu Partidul Social Democrat (PSD)

12:00 Consultări cu Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR)

12:30 Consultări cu Uniunea Salvați România (USR)

13:00 Consultări cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)

13:30 Consultări cu Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Orban, șterge pe jos cu șeful statului: „Iohannis și slugile lui din PNL sunt responsabili pentru prelungirea crizei“

Publicat

la data de

Scris de

„Cine e generalul pentru care merită să ne sacrificăm fiecare minut, fiecare picătură de energie și fiecare strop de sudoare?“, sunt câteva din odele pe care Ludovic Orban i le dedica lui Klaus Iohannis în campania electorală pentru Președinție în 2014. De atunci lucrurile s-au schimbat radical, iar același Orban șterge pe jos cu același Iohannis. După ce Guvernul Cioloș a căzut la votul de învestitură din Parlament, fostul lider PNL Ludovic Orban a declarat că responsabilitatea aparține șefului statului și „slugilor” lui din conducerea PNL.

„Iohanis l-a desemnat pe Cioloș numai ca sa-l pedepseasca si ca sa-l umileasca. Raspunderea pentru prelungirea crizei apartine in exclusivitate presedintelui Iohannis si slugilor lui din conducerea PNL care au ascultat orbeste de porunca lui Iohannis de a nu desemna un candidat de premier”, a afirmat Orban.

El l-a condamnat pe Iohannis pentru „ambiția bolnavă de a controla numirea procurilor” și pentru ”ambiția de neînțeles de a impune cu forță la vârful PNL un om care nu beneficiază de încredere”.

El a mai spus că, începând de astăzi, nu va mai fi „complice la niciun proiect care face rău României, care este plecat de la Klaus Iohannis sau care este plecat de la Florin Cîțu și de la gașca demolatoare”. Totodată, Orban i-a cerut demisia lui Cîțu din fruntea PNL.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Învestitura Guvernului Cioloș a PICAT la votul din Parlament. Care va fi mutarea lui Iohannis?

Publicat

la data de

Scris de

După cum era de așteptat, învestitura Guvernului Cioloș a picat la votul din Parlament. Au fost 180 de voturi „împotrivă“ și doar 88 „pentru“. Deci, nici măcar 100 de voturi pentru învestitura Executivului Cioloș. Guvernul avea nevoie de 234 de voturi „pentru“ învestire. Astfel, liderul USR înregistrează un record negativ, fiind Cabinetul care a primit cele mai puține voturi pentru învestitură, mai puține și decât Guvernul Croitoru, care a primit în 2009 189 de voturi. Din acest moment, se reiau negocierile politice pentru formarea unui nou Guvern. Rezolvarea situației este departe de a fi finalizată, în condițiile în care liberalii insistă să-l nominalizeze din nou pe Florin Cîțu, dar pe care nu îl doresc, cel puțin până în prezent, nici cei de la USR, nici cei de la PSD. În aceste condiții, mingea este la președintele Klaus Iohannis, care ar trebui să vină cu o soluție credibilă și validă, care să scoată țara din dezastrul sanitar în care se găsește.

În tot acest timp, cei de la UDMR, cei care au făcut jocurile politice mai mereu atunci când s-a pus problema formării unui nou Guvern, îndeamnă la negocieri pentru refacerea coaliției. Kelemen Hunor a spus după dezbaterile din Parlament că UDMR va contribui, dacă va fi solicitat, la găsirea unei soluții, atât cu PNL, cât și cu USR.

„Până la urmă, ara trebuie guvernată, deciziile trebuie luate, fiindcă suntem într-o situație extrem, extrem de dificilă. UDMR va contribui, dacă va fi solicitat, la găsirea unei soluții, atât cu PNL, cât și cu USR, dar sigur forța noastră și mijloacele noastre sunt limitate. Așteptăm consultările de la Cotroceni, în momentul în care se anunță rezultatul votului de azi”, a spus Hunor.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: