Connect with us

Administratie

Aleșii PNR, PNL și USR din Năvodari, acuzați că blochează activitatea orașului

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Nici nu a început bine mandatul 2020 – 2024 al consilierilor noi aleși în consiliile locale că Năvodariul iese în evidență cu un scandal de toată jena și e greu de înțeles că jocurile politice continuă să primeze într-o perioadă în care cetățenii au mare nevoie de sprijin. Cert este că, deși convocați ieri în ședință, aleșii locali din Năvodari nici nu au reușit să își voteze ordinea de zi. Consecindețele sunt dintre cele mai grave: angajații Termica Năvodari riscă să rămână fără locuri de muncă în pragul iernii. De ce? Pe ordinea de zi au fost trecute două proiecte inițiate de primarul orașului, unul privind constatarea vacantării unui post de consilier local din partea PSD, după ce Liliana Mară, fost viceprimar al orașului, a fost numită city manager. Al doilea proiect face referire la aspectul deja menționat, repectiv cel al situației Termica Năvodari. În fapt, conducerea Primăriei a cerut vot pentru atribuirea unui contract de reparații tramă stradală în localitate de către Termica.

Viceprimarul Costel Dumitrașcu susține că aleșii locali de la PPNL, USR și consilierii fostului primar Nicolae Matei “au făcut front comun” și au refuzat să aprobe ordinea de zi.

“Pentru niciunul din cele două proiecte nu s-a ajuns la vot pentru că și consilierii domnului Matei, consilierii USR și cei ai PNL au făcut front comun (sau echipă… cum doriți dvs. s-o numiți) și n-a fost aprobată ordinea de zi, așadar ședința nu a mai avut loc. Proiectul cu numărul 1 nu era decât o formalitate. Trebuia să luam act de vacantarea unui post de consilier local din partea PSD, dar atunci când nu se ia act de vacantarea postului se întârzie practic procedura de ocupare a postului vacant de către un nou consilier. Asta fiind, din punctul meu de vedere, scopul boicotului pus in scena de echipa PNR-USR-PNL. Da, asta cred eu, s-au legat de proiectul cu numărul 2 ca să blocheze temporar PSD la 5 consilieri în loc de 6. Este treaba lor, strategia lor comună, nu am nimic împotrivă! Dar să fie cinstiți și sa-și asume mișcarea făcută! Referitor la proiectul cu numărul 2, dacă s-ar fi ajuns la vot, aș fi cerut explicații în fața plenului de la departamentul de achiziții și/sau de la Termica pentru suma stipulată în contract pentru că aș fi vrut, spre exemplu să mă asigur că vor începe reparații și în Mamaia Sat și pentru că, ce-i drept, fundamentarea contractului de reparații a sosit cam târziu. Vă asigur că dacă în urma explicațiilor primite plutea cea mai mică suspiciune de nelegalitate, proiectul nu ar fi primit voturile PMP. Dar revin, nu contractul cu Termica a fost adevăratul scop al circului de ieri ci pur și simplu s-a dorit blocarea PSD la 5 consilieri din 6 de către (nu voi spune “alianța”) echipa Matei-USR-PNL. Nu vreau să intru în lupta Matei vs. Chelaru pentru că nu este lupta noastră, nu este lupta năvodărenilor, dar se pare că USR și PNL nu au înțeles asta!”, menționează viceprimarul Costel Aurelian Dumitrașcu.

PNL Năvodari: Termica este în moarte clinică

De partea cealaltă, liberalii din cadrul Consiliului Local al orașului Năvodari au altă explicație. Liderii PNL scriu în spațiul public faptul că “PSD Năvodari fierbe”. Ce motiv ar fi?!

“Din cauza faptului ca nu i se mai permite sa cheltuie banii orasului 𝐝𝐮𝐩𝐚 𝐛𝐮𝐧𝐮𝐥 𝐩𝐥𝐚𝐜, 𝐥𝐚 𝐧𝐢𝐯𝐞𝐥 𝐚𝐛𝐬𝐨𝐥𝐮𝐭 𝐝𝐢𝐬𝐜𝐫𝐞𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐫. In sedinta de consiliu convocata azi pe repede-inainte consilierii PSD si PMP au incercat sa promoveze un proiect de hotarare prin care o suma importanta din bugetul local urma sa fie alocata firmei Termica Navodari pentru lucrari de reparatii stradale. 𝐅𝐚𝐫𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐜𝐞𝐝𝐮𝐫𝐚 𝐝𝐞 𝐚𝐜𝐡𝐢𝐳𝐢𝐭𝐢𝐞 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐚! Consilierii PNL prezenti la sedinta de astazi au cerut explicatii suplimentare in legatura cu aceste lucrari de reparatii stradale. Unde, cand si in ce conditii se vor face, au fost solicitati indicatori tehnici si note de fundamentare, liste cu strazile care urmeaza a fi reparate, date de incepere a lucrarilor si de finalizare a lor, eventuale penalitati pentru nerespectarea termenilor etc. Culmea, consilierii PSD 𝐚𝐮 𝐫𝐞𝐟𝐮𝐳𝐚𝐭 𝐬𝐚 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐢𝐧𝐭𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐢𝐢 in sprijinul proiectului sustinut chiar de ei iar in aceste conditii este evident faptul ca 𝗣𝗡𝗟 𝗡𝗮𝘃𝗼𝗱𝗮𝗿𝗶 𝗡𝗨 𝗮 𝗱𝗮𝘁 𝘃𝗼𝘁𝘂𝗹 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗽𝗿𝗼𝗺𝗼𝘃𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶. Acestea sunt fapte. Restul este doar zgomot steril pe retelele de socializare”, scriu liderii PNL Constanța pe pagina de Facebook a Organizației din Năvodari.

Despre situația Termica Năvodari, liberalii transmit următoarele:

“Termica Navodari este in moarte clinica, asa cum am anuntat de foarte mult timp, iar banii orasului, ai fiecaruia dintre dumneavoastra, reprezinta colacul de salvare de care se agata managementul societatii in speranta ca va impedica un faliment de rasunet. Vorbim despre acelasi 𝐦𝐚𝐧𝐚𝐠𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐝𝐞𝐳𝐚𝐬𝐭𝐫𝐮𝐨𝐬 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐥𝐚 𝐮𝐧 𝐩𝐚𝐬 𝐝𝐞 𝐚 𝐥𝐚𝐬𝐚 𝐨𝐫𝐚𝐬𝐮𝐥 𝐟𝐚𝐫𝐚 𝐜𝐚𝐥𝐝𝐮𝐫𝐚 𝐬𝐢 𝐚𝐩𝐚 𝐜𝐚𝐥𝐝𝐚 𝐢𝐧 𝐩𝐫𝐚𝐠 𝐝𝐞 𝐢𝐚𝐫𝐧𝐚. PNL Navodari nu va permite cheltuirea banului public fara argumente dincolo de orice indoiala. 𝐏𝐍𝐋 𝐍𝐚̆𝐯𝐨𝐝𝐚𝐫𝐢 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐯𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐢𝐧𝐮𝐚 𝐬𝐚̆ 𝐟𝐢𝐞 𝐬𝐢𝐧𝐠𝐮𝐫𝐚 𝐯𝐨𝐜𝐞 𝐜𝐫𝐞𝐝𝐢𝐛𝐢𝐥ă 𝐚 𝐜𝐞𝐭𝐚̆𝐭̦𝐞𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫!!!”

În replică, primarul Chelaru se declară dezamăgit și spune că PNR, PNL și USR au votat “împotriva orașului Năvodari”.

“Constat cu dezamăgire că o parte din consilierii locali nu au înțeles încă faptul că responsabilitatea lor e față de oraș și cetățeni, și nu față de interesele de partid. Iar acțiunile lor lasă zeci de năvodăreni fără locuri de muncă în pragul iernii! Profitând de faptul că sunt bolnav și mă aflu izolat la domiciliu și nu sunt în fața lor pentru a-i înfrunta, consilierii PNR, PNL și USR au votat astăzi împotriva orașului Năvodari. Astăzi (ieri n.r.) a fost convocată o ședință extraordinară de Consiliul Local cu două proiecte pe ordinea de zi: vacantarea unui post de consilier local în urma demisiei doamnei Liliana Mară și aprobarea contractului de lucrări urgente (reparații drumuri și trotuare, asfaltări etc), dintre Orașul Năvodari și SC Termica Distribuție Năvodari (societate care aparține culmea Consiliului Local Năvodari). Consilierii PNR, PNL și USR au votat împotriva ordinii de zi fără vreo argumentație plauzibilă și au reușit să blocheze aprobarea ambelor proiecte. Din păcate, din cauza acestui gest iresponsabil, suferă cetățenii orașului. Aproximativ 45 de năvodăreni angajați ai SC Termica vor fi trimiși acasă, rămânând fără activitate, deoarece o mână de politicieni a vrut să arate cât de tari sunt ei votând împotrivă. În plus, lucrările de intervenție și reabilitare drumuri în oraș vor fi blocate. Vă recunosc că sunt dezamăgit de această coaliție PNR – PNL – USR creată împotriva intereselor orașului Năvodari, însă noi vom continua să ne facem treaba pentru care năvodărenii ne-au ales. Ei să rămână cu înțelegerile lor meschine și mărunte, iar noi vom dezvolta orașul. Vă promit asta!”, a scris primarul Florin Chelaru pe pagina sa de Facebook.

Comments

comments

Administratie

După un scandal public, Primăria Constanța anulează licitația pentru capturarea câinilor fără stăpân

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța a anunțat că anulează achiziția ”Serviciului de capturare, transport şi predare a câinilor fără stăpân de pe domeniul public al municipiului Constanța”. Această decizie a fost luată ca urmare a faptului că a fost semnat contractul pentru ”Servicii de consultanță privind întocmire Studiu de fundamentare în vederea stabilirii oportunității concesionării serviciului specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân din municipiul Constanța”, în urma căruia, în Regulamentul de organizare și funcționare al serviciului vor interveni modificări, care vor fi supuse dezbaterii publice și aprobării prin hotărâre de Consiliu Local, arată Primăria.

„De asemenea, în cel mai scurt timp, vor fi demarate procedurile necesare pentru reamenajarea și modernizarea adăpostului public pentru câini fără stăpân al municipiului Constanța. Reamintim că, de astăzi, în municipiul Constanța nu se mai capturează niciun câine. Adăpostul public este plin, iar echipele Serviciului Gestionare Animale Abandonate vor acționa doar în situații de urgență.“, mai arată Primăria.

Amintim că Ordinea.ro a notat, ieri, că dat publicității unui anunț privind atribuirea ”Serviciului de capturare, transport și predare a câinilor fără stăpân de pe domeniul public al municipiului Constanța”. Valoarea estimată a contractului se ridică la 1.134.912 de lei, fără TVA, 1.350.545.28 de lei cu TVA.

Legat de acest contract, mai mulți iubitori de câini s-au arătat revoltați că Primăria dă atât de mulți bani pentru „acțiuni de hinghereală“.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța invită asociațiile neguvernamentale pentru a rezolva problema câinilor fără stăpân

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

După ce în urmă cu o zi, primarul Constanței, Vergil Chițac, a anunțat că nu se mai capturează niciun câine pentru că adăpostul public este plin, viceprimarul Ionuț Rusu a spus, astăzi că vor fi organizate întâlniri online cu cetățenii și orice asociație pentru a găsi soluții.

„Când ne gândim la administrația locală, avem în minte serviciile pe care le punem la dispoziție cetățenilor. Dar orașul are și locuitori patrupezi, suflete de care trebuie să avem grijă. Sunt iubitor de animale și de fiecare dată, mai ales în prag de iarnă, mă gândesc la cățeii care nu au adăpost. Primăria are datoria să se implice în această problemă, în primul rând pentru siguranța cetățenilor și în al doilea rând pentru ființele nevinovate care trăiesc din mila oamenilor. Împreună cu primarul Vergil Chițac, îi invităm pe constănțenii iubitori de animale să intrăm în dialog pentru a găsi cele mai bune soluții de a avea grijă de prietenii noștri necuvântători. Voi organiza un zoom meeting cu cetățenii și orice asociație care dorește să se implice în subiect. Obiectivul este să strângem cât mai multe idei, să le prioritizăm și să le punem în plan pe cele mai bune cât mai repede. Iarna bate la ușă și trebuie să ne mobilizăm să facem ce putem mai bine să fim buni cu toate sufletele aflate în nevoie. Problema câinilor fără stăpân nu va mai fi ignorată, e o prioritate și împreună o vom rezolva cu blândețe, cu implicare și cu idei bune din partea constănțenilor. Voi reveni cu detaliile pentru întâlnirea de pe zoom și până atunci, îi rog pe iubitorii de animale să nu ezite să îmi scrie pe adresa de mail ionut.rusu@primaria-constanta.ro.”, a spus Rusu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța va ridica noi mașini abandonate

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a semnat dispoziția prin care mai multe vehicule care ocupă abuziv domeniul public vor fi ridicate și transportate în parcul de mașini abandonate. Astfel, în perioada următoare, polițiștii locali vor ridica 34 de vehicule fără proprietar sau care au fost abandonate pe domeniul public al orașului și le vor transporta în parcul de mașini al municipalității.

„Eliberarea domeniului public de 23 vehicule abandonate și 11 autovehicule fără proprietar care afectează imaginea orașului este finalul unei acţiuni de durată a polițiștilor locali. Mai exact, după apelul constănțenilor care anunță existența unor mașini abandonate în diferite zone ale orașului, colegii noștri verifică sesizările iar în cazul celor care se confirmă, proprietarii sunt somaţi să îşi ridice singuri vehiculele de pe stradă. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, atunci ele sunt ridicate de administraţia locală.“, notează Primăria.

Conform legii privind regimul juridic al vehiculelor fără proprietar sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public, după 10 zile de la aplicarea somaţiei pe autovehicul, primarul poate dispune ridicarea, inventarierea și depozitarea autovehiculului într-un loc special amenajat de către autorităţile administraţiei publice locale. Dacă în termen de zece zile de la data anunţului privind ridicarea vehiculului proprietarul sau deţinătorul legal al maşinii nu se prezintă pentru a o ridica, aceasta trece de drept în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale din raza căreia a fost ridicată, prin dispoziţie a primarului, şi urmează să fie valorificată prin vânzare, în condiţiile legii. Proprietarii autovehiculelor care vor să le recupereze trebuie să se prezinte la sediul Poliției Locale.

„Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere desfășoară zilnic activități de identificare și somare a deținătorilor de autovehicule care ocupă domeniul public și afectează imaginea orașului. În cursul anului trecut au fost somați 359 de proprietari și doar 281 dintre aceștia s-au conformat solicitărilor și au eliberat domeniul public. Celelalte au fost ridicate și transportate în parcul de mașini abandonate. Menționăm că pentru a fi declarate abandonate sau fără stăpân autovehiculele au trebuit să îndeplinească cumulativ condițiile prevăzute de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor abandonate sau fără stăpân, respectiv să fi stat cel puțin 6 luni nemișcate pe domeniul public, să le lipsească elemente de caroserie, lipsă sistem de iluminare-semnalizare, sistem de rulare deteriorat, geamuri sparte și alte indicii care confirmă neutilizarea îndelungată a vehiculului. Facem apel la constănțeni ca în cazul în care au cunoștință despre existența unor autovehicule care au fost abandonate pe domeniul public să sesizeze Direcția Generală Poliția Locală la numărul de telefon 0241.484205 sau 0799.606142 (WhatsApp).“, mai spune Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: