Connect with us

Administratie

Aleșii PNR, PNL și USR din Năvodari, acuzați că blochează activitatea orașului

Publicat

la

Nici nu a început bine mandatul 2020 – 2024 al consilierilor noi aleși în consiliile locale că Năvodariul iese în evidență cu un scandal de toată jena și e greu de înțeles că jocurile politice continuă să primeze într-o perioadă în care cetățenii au mare nevoie de sprijin. Cert este că, deși convocați ieri în ședință, aleșii locali din Năvodari nici nu au reușit să își voteze ordinea de zi. Consecindețele sunt dintre cele mai grave: angajații Termica Năvodari riscă să rămână fără locuri de muncă în pragul iernii. De ce? Pe ordinea de zi au fost trecute două proiecte inițiate de primarul orașului, unul privind constatarea vacantării unui post de consilier local din partea PSD, după ce Liliana Mară, fost viceprimar al orașului, a fost numită city manager. Al doilea proiect face referire la aspectul deja menționat, repectiv cel al situației Termica Năvodari. În fapt, conducerea Primăriei a cerut vot pentru atribuirea unui contract de reparații tramă stradală în localitate de către Termica.

Viceprimarul Costel Dumitrașcu susține că aleșii locali de la PPNL, USR și consilierii fostului primar Nicolae Matei “au făcut front comun” și au refuzat să aprobe ordinea de zi.

“Pentru niciunul din cele două proiecte nu s-a ajuns la vot pentru că și consilierii domnului Matei, consilierii USR și cei ai PNL au făcut front comun (sau echipă… cum doriți dvs. s-o numiți) și n-a fost aprobată ordinea de zi, așadar ședința nu a mai avut loc. Proiectul cu numărul 1 nu era decât o formalitate. Trebuia să luam act de vacantarea unui post de consilier local din partea PSD, dar atunci când nu se ia act de vacantarea postului se întârzie practic procedura de ocupare a postului vacant de către un nou consilier. Asta fiind, din punctul meu de vedere, scopul boicotului pus in scena de echipa PNR-USR-PNL. Da, asta cred eu, s-au legat de proiectul cu numărul 2 ca să blocheze temporar PSD la 5 consilieri în loc de 6. Este treaba lor, strategia lor comună, nu am nimic împotrivă! Dar să fie cinstiți și sa-și asume mișcarea făcută! Referitor la proiectul cu numărul 2, dacă s-ar fi ajuns la vot, aș fi cerut explicații în fața plenului de la departamentul de achiziții și/sau de la Termica pentru suma stipulată în contract pentru că aș fi vrut, spre exemplu să mă asigur că vor începe reparații și în Mamaia Sat și pentru că, ce-i drept, fundamentarea contractului de reparații a sosit cam târziu. Vă asigur că dacă în urma explicațiilor primite plutea cea mai mică suspiciune de nelegalitate, proiectul nu ar fi primit voturile PMP. Dar revin, nu contractul cu Termica a fost adevăratul scop al circului de ieri ci pur și simplu s-a dorit blocarea PSD la 5 consilieri din 6 de către (nu voi spune “alianța”) echipa Matei-USR-PNL. Nu vreau să intru în lupta Matei vs. Chelaru pentru că nu este lupta noastră, nu este lupta năvodărenilor, dar se pare că USR și PNL nu au înțeles asta!”, menționează viceprimarul Costel Aurelian Dumitrașcu.

PNL Năvodari: Termica este în moarte clinică

De partea cealaltă, liberalii din cadrul Consiliului Local al orașului Năvodari au altă explicație. Liderii PNL scriu în spațiul public faptul că “PSD Năvodari fierbe”. Ce motiv ar fi?!

“Din cauza faptului ca nu i se mai permite sa cheltuie banii orasului 𝐝𝐮𝐩𝐚 𝐛𝐮𝐧𝐮𝐥 𝐩𝐥𝐚𝐜, 𝐥𝐚 𝐧𝐢𝐯𝐞𝐥 𝐚𝐛𝐬𝐨𝐥𝐮𝐭 𝐝𝐢𝐬𝐜𝐫𝐞𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐫. In sedinta de consiliu convocata azi pe repede-inainte consilierii PSD si PMP au incercat sa promoveze un proiect de hotarare prin care o suma importanta din bugetul local urma sa fie alocata firmei Termica Navodari pentru lucrari de reparatii stradale. 𝐅𝐚𝐫𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐜𝐞𝐝𝐮𝐫𝐚 𝐝𝐞 𝐚𝐜𝐡𝐢𝐳𝐢𝐭𝐢𝐞 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐚! Consilierii PNL prezenti la sedinta de astazi au cerut explicatii suplimentare in legatura cu aceste lucrari de reparatii stradale. Unde, cand si in ce conditii se vor face, au fost solicitati indicatori tehnici si note de fundamentare, liste cu strazile care urmeaza a fi reparate, date de incepere a lucrarilor si de finalizare a lor, eventuale penalitati pentru nerespectarea termenilor etc. Culmea, consilierii PSD 𝐚𝐮 𝐫𝐞𝐟𝐮𝐳𝐚𝐭 𝐬𝐚 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐢𝐧𝐭𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐢𝐢 in sprijinul proiectului sustinut chiar de ei iar in aceste conditii este evident faptul ca 𝗣𝗡𝗟 𝗡𝗮𝘃𝗼𝗱𝗮𝗿𝗶 𝗡𝗨 𝗮 𝗱𝗮𝘁 𝘃𝗼𝘁𝘂𝗹 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗽𝗿𝗼𝗺𝗼𝘃𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶. Acestea sunt fapte. Restul este doar zgomot steril pe retelele de socializare”, scriu liderii PNL Constanța pe pagina de Facebook a Organizației din Năvodari.

Despre situația Termica Năvodari, liberalii transmit următoarele:

“Termica Navodari este in moarte clinica, asa cum am anuntat de foarte mult timp, iar banii orasului, ai fiecaruia dintre dumneavoastra, reprezinta colacul de salvare de care se agata managementul societatii in speranta ca va impedica un faliment de rasunet. Vorbim despre acelasi 𝐦𝐚𝐧𝐚𝐠𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐝𝐞𝐳𝐚𝐬𝐭𝐫𝐮𝐨𝐬 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐥𝐚 𝐮𝐧 𝐩𝐚𝐬 𝐝𝐞 𝐚 𝐥𝐚𝐬𝐚 𝐨𝐫𝐚𝐬𝐮𝐥 𝐟𝐚𝐫𝐚 𝐜𝐚𝐥𝐝𝐮𝐫𝐚 𝐬𝐢 𝐚𝐩𝐚 𝐜𝐚𝐥𝐝𝐚 𝐢𝐧 𝐩𝐫𝐚𝐠 𝐝𝐞 𝐢𝐚𝐫𝐧𝐚. PNL Navodari nu va permite cheltuirea banului public fara argumente dincolo de orice indoiala. 𝐏𝐍𝐋 𝐍𝐚̆𝐯𝐨𝐝𝐚𝐫𝐢 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐯𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐢𝐧𝐮𝐚 𝐬𝐚̆ 𝐟𝐢𝐞 𝐬𝐢𝐧𝐠𝐮𝐫𝐚 𝐯𝐨𝐜𝐞 𝐜𝐫𝐞𝐝𝐢𝐛𝐢𝐥ă 𝐚 𝐜𝐞𝐭𝐚̆𝐭̦𝐞𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫!!!”

În replică, primarul Chelaru se declară dezamăgit și spune că PNR, PNL și USR au votat “împotriva orașului Năvodari”.

“Constat cu dezamăgire că o parte din consilierii locali nu au înțeles încă faptul că responsabilitatea lor e față de oraș și cetățeni, și nu față de interesele de partid. Iar acțiunile lor lasă zeci de năvodăreni fără locuri de muncă în pragul iernii! Profitând de faptul că sunt bolnav și mă aflu izolat la domiciliu și nu sunt în fața lor pentru a-i înfrunta, consilierii PNR, PNL și USR au votat astăzi împotriva orașului Năvodari. Astăzi (ieri n.r.) a fost convocată o ședință extraordinară de Consiliul Local cu două proiecte pe ordinea de zi: vacantarea unui post de consilier local în urma demisiei doamnei Liliana Mară și aprobarea contractului de lucrări urgente (reparații drumuri și trotuare, asfaltări etc), dintre Orașul Năvodari și SC Termica Distribuție Năvodari (societate care aparține culmea Consiliului Local Năvodari). Consilierii PNR, PNL și USR au votat împotriva ordinii de zi fără vreo argumentație plauzibilă și au reușit să blocheze aprobarea ambelor proiecte. Din păcate, din cauza acestui gest iresponsabil, suferă cetățenii orașului. Aproximativ 45 de năvodăreni angajați ai SC Termica vor fi trimiși acasă, rămânând fără activitate, deoarece o mână de politicieni a vrut să arate cât de tari sunt ei votând împotrivă. În plus, lucrările de intervenție și reabilitare drumuri în oraș vor fi blocate. Vă recunosc că sunt dezamăgit de această coaliție PNR – PNL – USR creată împotriva intereselor orașului Năvodari, însă noi vom continua să ne facem treaba pentru care năvodărenii ne-au ales. Ei să rămână cu înțelegerile lor meschine și mărunte, iar noi vom dezvolta orașul. Vă promit asta!”, a scris primarul Florin Chelaru pe pagina sa de Facebook.

Comments

comments

Administratie

Consiliul Județean Constanța, convocat în ședință ordinară. E prima întâlnire cu prezență fizică în acest an

Publicat

la data de

Scris de

Consiliul Județean Constanța a fost convocat de președintele Mihai Lupu în ședință ordinară pentru data de 29.09.2021, ora 13,00 în sala Remus Opreanu din cadrul Palatului Administrativ, cu respectarea măsurilor de prevenire și control a răspândirii Coronavirusului Sars-Cov-2.

Iată ordinea de zi:

I. Aprobarea procesului verbal al ședinței ordinare a Consiliului Județean Constanța din data de 18.08.2021.

II.

 1. Proiect de hotărâre nr.190/22.09.2021 privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Direcției Generale de Evidență a Persoanelor Constanța, pe anul 2021.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

 1. Proiect de hotărâre nr.191/22.09.2021 privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul” Constanța, pe anul 2021.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

 1. Proiect de hotărâre nr.192/22.09.2021 privind rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pe anul 2021, pentru Muzeul de Istorie Naţională și Arheologie Constanţa.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

 1. Proiect de hotărâre nr.193/22.09.2021 privind rezultatele evaluării proiectelor sportive eligibile, a sumelor acestora și aprobarea atribuirii contractelor de finanțare nerambursabilă din fonduri publice, alocate de la bugetul județului Constanța, pe anul 2021.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

 1. Proiect de hotărâre nr.194/22.09.2021 privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli și a listei de investiții pe anul 2021, pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

 1. Proiect de hotărâre nr.195/22.09.2021 privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli și a listei de investiții pe anul 2021, pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

 1. Proiect de hotărâre nr. 196/22.09.2021 privind rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, pe anul 2021.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

 1. Proiect de hotărâre nr. 197/22.09.2021 privind rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pe anul 2021 pentru Unitatea de Asistență Medico-Socială Agigea.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

 

 1. Proiect de hotărâre nr. 198/22.09.2021 privind aprobarea formulării unei solicitări de preluare a unor bunuri imobile din domeniul public al U.A.T. Medgidia în domeniul public al U.A.T. Județul Constanța.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

 1. Proiect de hotărâre nr. 199/22.09.2021 privind aprobarea transmiterii unei solicitări Primăriei Municipiului Constanța pentru efectuarea demersurilor necesare privind trecerea unor bunuri imobile din domeniu public al U.A.T. Municipiul Constanța în domeniu public al U.A.T. Județul Constanța, în vederea derulării proiectului „Extindere Delfinariu, Municipiul Constanța”.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

 1. Proiect de hotărâre nr. 200/22.09.2021 privind declararea ca bunuri de interes public județean a terenurilor aferente DJ 226, terenuri în suprafață de 57 mp, 197 mp, 37 mp și 70 mp situate în comuna Mihai Viteazu, județul Constanța.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

 1. Proiect de hotărâre nr. 201/22.09.2021 privind declararea ca bunuri de interes public județean a terenurilor aferente DJ 226, terenuri în suprafață de 124 mp și 140 mp, situate în comuna Corbu, județul Constanța.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

 1. Proiect de hotărâre nr.202/22.09.2021 privind aprobarea Acordului de parteneriat între U.A.T. Județul Constanța și Direcția Generală Anticorupție, pentru proiectul „Creșterea transparenței, eticii și integrității la nivelul județului Constanța”, cod SMIS 152010.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

 1. Proiect de hotărâre nr. 203/22.09.2021 privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici faza SF/DALI aferenți proiectului “Reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța”.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

 1. Proiect de hotărâre nr.204/22.09.2021 privind modificarea Anexei nr.2 la HCJC nr.254/03.12.2014 privind repartizarea spațiilor cu destinația de birouri, precum și a locuințelor de serviciu din imobilul bloc L4 situat în Municipiul Constanța, Aleea Magnoliei, nr.2, aprobarea criteriilor de repartizare, a chiriei, precum și a contractului de închiriere.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

 1. Proiect de hotărâre nr. 205/22.09.2021 privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța în reorganizare judiciară, in judicial reorganisation, en redressment, pe anul 2021.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

 1. Proiect de hotărâre nr. 206/22.09.2021 privind rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli și a Programului de evenimente culturale, pe anul 2021, de la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” Constanța.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

 1. Proiect de hotărâre nr. 207/22.09.2021 privind rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli și a Programului de evenimente culturale, pe anul 2021, pentru Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

 1. Proiect de hotărâre nr. 208/22.09.2021 privind rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pe anul 2021, pentru Teatrul de Stat Constanța.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

 1. Proiect de hotărâre nr. 209/22.09.2021 privind aprobarea contului de execuție al Bugetului Județului Constanța și al instituțiilor publice finanțate integral sau parțial din venituri proprii, pe Trimestrul II, 2021.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

 1. Proiect de hotărâre nr.210/22.09.2021 privind rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli și a Listei de investiții, pe anul 2021, de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

 1. Proiect de hotărâre nr.211/22.09.2021 privind aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare pentru Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

 1. Proiect de hotărâre nr.212/22.09.2021 privind modificarea Organigramei și Statului de funcții de la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

 1. Proiect de hotărâre nr.213/22.09.2021 privind aprobarea organigramei și ștatul de funcții ale Teatrului de Stat Constanța pentru anul 2021.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

 1. Proiect de hotărâre nr. 214/22.09.2021 privind rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al județului Constanța, pe anul 2021.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

 1. Proiect de hotărâre nr. 215/22.09.2021 privind revocarea dreptului de administrare constituit în favoarea Consiliului Local Topraisar asupra imobilului „Alimentare cu apă din Localitatea Movilița, Comuna Topraisar” și completarea listei bunurilor proprietate publică aferente Serviciilor delegate și care sunt concesionate operatorului S.C. RAJA S.A, anexa 6 la Contractul de delegare de gestiune a serviciilor publice de alimenare cu apă și apă uzată.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

 1. Proiect de hotărâre nr. 155/13.07.2021 privind aprobarea Studiului de oportunitate pentru fundamentarea și stabilirea soluțiilor optime de delegare a gestiunii serviciului public de transport județean prin curse regulate la nivelul județului Constanța, a modalității de atribuire a serviciului public de transport județean de persoane prin curse regulate la nivelul județului Constanța, a Regulamentului de efectuare a serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate, în județul Constanța, a Caietului de sarcini al serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate, în județul Constanța și a documentației de atribuire a Contractelor de delegare a gestiunii Serviciului public de transport județean de persoane prin curse regulate, la nivelul județului Constanța.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. A început distribuirea voucherelor în cadrul programului INFANT

Publicat

la data de

Scris de

De astăzi, 21 de cupluri sau femei singure ce nu pot avea copii dispun de resursele financiare necesare fertilizării in vitro. Mai exact, Primăria Constanța, prin DGAS, le acordă vouchere în valoare de 10.000 lei, pe care le pot folosi pentru decontarea procedurilor care sunt atât de costisitoare.

Amintim că, programul INFANT a fost lansat de fosta administrație condusă de Decebal Făgădău pentru creșterea natalității în rândul populației de pe raza municipiului Constanța, până la sfârșitul anului tinerii interesați încă mai pot depune cereri în cadrul programului INFANT. Municipalitatea a alocat fonduri pentru acest an pentru 100 de vouchere.

Cererile se vor depune la adresa de email: inscrieriinfant@dgas-ct.ro.

Documente necesare:

– solicitare pentru înscriere (formular 2);

– adeverința de la unitatea sanitară parteneră (formular 1) cu indicația de FIV care atestă că solicitanții sunt eligibili pentru intrarea în programul “INFANT”;

– copii după actele de identitate ale solicitanților care să ateste domiciliul stabil în Constanța în ultimii 3 ani;

– declarația de consimțământ (formular 3) privind prelucrarea datelor cu caracter personal și consultarea bazelor de date pentru confirmarea criteriilor de eligibilitate prevăzute la art.3 pct.e.

Toate documentele trebuie să fie scanate și vizibile.

Documentele necesare și Regulamentul programului “INFANT” se pot vizualiza și descărca accesând site-ul www.primaria-constanta.ro/spas secțiunea INFANT.

Beneficiari pot fi femeile singure sau cuplurile care au diagnostic de infertilitate stabilit de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie cu competență în tratamentul infertilității cuplului și în reproducere umană asistată medical.

Relații suplimentare la numerele de telefon: 0341.448.531; 0341.180.113.

În acest an, 34 de cupluri sau femei singure care până acum s-au aflat în imposibilitatea de a avea copii au apelat la ajutorul Primăriei Constanța pentru a beneficia a sprijin financiar pentru procedurile de fertilizare in vitro. Dintre acestea 21 de dosare au fost aprobate, 2 au fost respinse și 11 sunt în analiză.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Serbarea țăranilor dobrogeni, în acest weekend la Năvodari

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Năvodari anunță că, începând de vineri, 24 septembrie, și până duminică, Primăria Năvodari și Asociația TARANILOR DOBROGENI vă invită la o adevărată sărbătoare a toamnei. Cei mai importanți producători agricoli din Năvodari și Dobrogea, meșteri populari, crescători de animale și cei mai iscusiți artizani îi așteaptă pe cetățeni pe stadionul Flacăra, între orele 10 și 20!

„Nu vor lipsi evenimentele tradiționale cu muzică, dans, jocuri și concursuri, avand ca temă COPILARIA si JOCURILE COPILARIEI  la țară. Bucatele tradiționale dobrogene ne vor potoli pofta și foamea, iar mustul va curge din belșug!“, informează Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: