Connect with us

Politica

Alexandra Barbu, noua șefă a tinerilor liberali de la Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Organizația de Tineret a Partidului Național Liberal Constanța a organizat, în acest week-end, alegerile interne pentru biroul municipal și județean, la care au participat peste 150 de tineri din 20 de organizații de tineri liberali din județ.

În urma procesului de votare, președinte al organizației municipale a TNL Constanța a fost aleasă Alexandra Barbu, în timp ce în funcția de președinte al organizației județene Constanța a Tineretului Național Liberal a fost desemnat Cosmin Sava. Procedura de vot a fost una lipsită de evenimente neplăcute, având în vedere că aceste alegeri vin să consolideze o echipă deja coagulată și să confirme o structură formată, în mod organic, de-a lungul anilor.

Fostul președinte al TNL Constanța, consilierul județean Bogdan Bola, a mulțumit tuturor tinerilor prezenți la eveniment pentru implicarea de care dau dovadă în organizațiile de care aparțin și a felicitat noua conducere, urând succes tuturor in viitoarele provocări politice. „De astăzi, devin oficial <<senior>> al partidului, sper doar să nu fiu unul dintre aceia de care tinerilor le este rușine să spună că le-a fost coleg, așa cum s-a mai întâmplat. Las în spate o echipă puternică și unită, capabilă să își asume orice rol politic pe care organizația de seniori îl va oferi în luptele politice viitoare. Ca și până acum, vă asigur că vă puteți baza pe sprijinul meu pe parcursul următorilor doi ani de mandat. Dar nu uitați, doctrina liberală nu stă în câțiva oameni aflați vremelnic la conducerea partidului, iar echipele de la municipiu și județ trebuie să fie capabile să respecte și să ducă mai departe motto-ul tineretului liberal <<Prin Noi Înșine>> și să realizeze tot ce nu am putut noi în acest mandate”, a declarat Bogdan Bola.

Noul președinte al organizației municipale a TNL Constanța, Alexandra Barbu, a mulțumit colegilor săi pentru încrederea acordată și i-a asigurat de tot sprijinul și implicarea ei. De asemenea, aceasta a mulțumit fostei conduceri pentru munca depusă de-a lungul anilor. „Experiența ultimilor cinci ani a reușit să producă în rândul nostru legături sincere, autentice, tipic liberale, contribuind astfel la formarea unei echipe puternice și eficiente. Ne dorim să fim mai respectați și priviți ca adevărata resursa umană a Partidului Național Liberal, nu doar ca pioni în campanii pentru că, privind în jurul meu la tinerii din această sală, avem oameni extraordinari de unde alege”, a afirmat Alexandra Barbu.

La rândul său, noul președinte al organizației județene a TNL Constanța, Cosmin Sava, a declarat că este mândru să facă parte din „cea mai bună școală politică pe care poate să o urmeze un tânăr în zilele noastre. Cu toate provocările pe care le avem în fața noastră, cu reușite și eșecuri, urcușuri și coborâșuri, organizația noastră trebuie să ofere societății tineri experimentați, capabili și dedicați valorilor democratice și liberale, să luăm tot ce este mai bun din ce învățăm și să demonstrăm că noi putem să fim <<altfel>>”!

La alegerile interne ale Tineretului Național Liberal Constanța au fost prezenți colegi liberali din Biroul Politic Național al TNL, precum vicepreședintele Maria Gabriela Horga și Radu Surugiu, candidat la funcția de președinte al TNL. Cei doi au subliniat faptul că, deși trecută prin multe încercări, organizația tinerilor liberali trebuie să se reinventeze și să ducă mai departe flacăra principiilor liberale și a valorilor democratice, putând oferi astfel o șansă reală generațiilor viitoare.

La eveniment au mai participat președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Bogdan Huțucă, președintele Organizației municipale PNL Constanța, consilierul George Muhscină, primarul orașului Ovidiu, George Scupra, și primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu. Aceștia au mulțumit tinerilor liberali pentru forța și determinarea de care au dat dovadă mereu în activitatea desfășurată.

Comments

comments

Politica

Un lider PSD recunoaște CORUPȚIA de la Transporturi: “Sunt grupuri de interese, funcționari înțeleși cu constructorii să existe blocaje”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Gabriel Zetea, vicepreşedinte al PSD şi preşedinte al PSD Maramureş, vorbeşte despre “grupuri de interese” din Ministerul Transporturilor, formate din funcţionari care sunt înţeleşi cu constructorii de autostrăzi, astfel încât să existe blocaje. Liderul social democrat a susținut, la Digi 24, că problema autostrăzilor – atât a celor în faza de proeict, cât şi a celor începute – este discutată la fiecare comitet executiv al PSD și li s-a cerut tuturor miniştrilor transporturilor “să pună piciorul pe acceleraţie”, dar lucrurile sunt extrem de dificile din cauza legislaţiei greoaie.

Vicepreședintele PSD a mai susținut că nu este vina vreunui ministru anume, ci este o “problemă de sistem”, iar în ultimii doi ani s-a încercat eliminarea sau distrugerea unor grupuri de interese formate din funcționari care erau înţeleşi cu constructorii de autostrăzi astfel încât să existe blocaje.

“Vorbim de o problemă de sistem. În ultimii doi ani s-a încercat eliminarea, distrugerea unor grupuri de interese care mai mult încurcau, fie că sunt funcţionari de la minister, care erau înţeleşi. Nu demnitari, ci funcţionari care erau înţeleşi cu constructorii de autostrăzi, încât să existe blocaje, iar ele să fie perpetuate, aceşti constructori să depună claim-uri la Ministerul Transporturilor că li se pun oprelişti în construcţii. Aceste descoperiri sunt de notorietate. Sper să fie demantelate în totalitate. O să vedeţi foarte multe facturi depuse de constructori. Sunt foarte mulţi funcţionari care blochează, din frică sau din interese proprii”, a declarat Gabriel Zetea, care a refuzat să dea nume.

Pe la Ministerul Transporturilor, pentru o scurtă perioadă, a trecut și Felix Stroe, liderul PSD Constanța și director general al SC RAJA SA. Stroe a plecat de la Transporturi, după ce și-a declarat susținerea pentru fostul premier Mihai Tudose, contrar deciziilor politice coordonate de liderul social democrat, liviu Dragnea. Acum, același Stroe e în cărți pentru a prelua același minister.

Bursa zvonurilor: Felix Stroe, pe lista scurtă a PSD ca variantă de rezervă la Ministerul Dezvoltării

Despre care a declarat Felix Stroe la începutul mandatului de la Transporturi, un mesaj care a dat fiori reci pe spatele multor angajați din minister, citiți într-un articol “Ordinea.ro”:

Felix Stroe, ministrul Transporturilor, anunță RESTRUCTURĂRI ÎN MASĂ: “Se taie frunză la câini”

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Prefectul Constanței emite ordin de încetare a mandatelor de consilieri municipali pentru Rezeanu și Căliminte

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Prefectul Județului Constanța a semnat, vineri, 15.02.2019, ordinele prin care se constată  încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local al municipiului Constanța al domnului Horia Marius CALIMINTE și, respectiv, al domnului Romeo Caius REZEANU, aleși pe listele PNL, organizația locală Constanța,  în anul 2016. De asemenea, prin același ordin, locurile de consilier local ale acestora au fost declarate vacante, transmite Biroul de presă al Instituției Prefectului printr-un comunicat remis redacției.

“Ordinele prefectului județului Constanța au fost emise în temeiul prevederilor Legii 393 /2004, privind statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare, conform cărora „calitatea de  consilier local încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în cazul pierderii calității de membru al partidului politic sau al organizației minorităților naționale  pe a cărei listă a fost ales”, PNL în cazul de față. Decizia de încetarea a mandatului pentru cei doi consilieri a avut la bază sesizarea organizației județene a PNL Constanța, din luna ianuarie a.c., prin care era comunicat  instituției prefectului că persoanelor sus-menționate le-a fost retras sprijinul politic al partidului din care făceau parte”, se arată în documentul de presă.

Citiți și:

Rezeanu și Căliminte au votat alături de PSD pentru majorarea prețului gigacaloriei. Iată cum explică Rezeanu

Pentru a ști de unde a pornit întreg scandalul, vă recomandăm un articol Ordinea.ro:

După ce au îndrăznit să i se împotrivească lui Muhscină, Rezeanu și Călimente au fost excluși din PNL Constanța

La doar un an de la scandalul din interiorul partidului, cei doi au revenit în Consiliul Local Municipal Constanța, iar “Ordinea.ro” a prezentat informația. Iată declarațiile:

Constanța: Rezeanu și Călimente revin în Consiliul Local Municipal

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Orban: Zilele lui Dragnea în fruntea Camerei sunt numărate

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Liderul PNL, Ludovic Orban, afirmă că demiterea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, este prioritate zero pentru PNL, în contextul în care “ultima mojicie făcută de Dragnea umple paharul”, referindu-se la faptul că Dragnea a chemat la baie un jurnalist. Orban spune că acest lucru arată atitudinea şefului PSD faţă de presa independentă, “care îndrăzneşte să critice sau să pună întrebări incomode, atitudine de cenzor comunist”, şi adaugă: “Zilele lui Dragnea în fruntea Camerei sunt numărate. Vom face ceea ce trebuie cât de curând”.

Orban afirmă, într-o postare pe Facebook, că demiterea lui Liviu Dragnea este prioritate zero pentru PNL.

“Ultima mojicie făcută de Dragnea umple paharul. Să chemi la baie un jurnalist care te întreabă de nerealizarea promisiunilor electorale arată un comportament de interlop, de mardeiaş de la colţul străzii. Arată, de asemenea, atitudinea şefului PSD faţa de presa independentă, care îndrăzneşte să critice sau să pună întrebări incomode, atitudine de cenzor comunist”, susţine Orban.

Potrivit acestuia, devine o obligaţie morală pentru orice parlamentar să voteze “scoaterea de pe faţa Parlamentului a acestui furuncul care desfigurează imaginea forului democratic cel mai reprezentativ”.

“Zilele lui Dragnea în fruntea Camerei sunt numărate. Vom face ceea ce trebuie cât de curând”, afirmă Ludovic Orban.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost întrebat, vineri, de un jurnalist despre autostrăzile promise în programul de guvernare, Dragnea spunând că nu vrea să răspundă şi invitându-l pe jurnalist în baie.

Întrebat de jurnalistul Alex Dima de la Pro Tv dacă are un sentiment de frustrare pentru că promisiunile electorale nu au fost îndeplinite, Liviu Dragnea spune iritat: „Aşa se fac interviurile? Vii cu mine în baie?“ Liderul PSD repetă de mai multe ori această invitaţie.

sursa: news.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: