Connect with us

Politica

Alexandra Barbu, noua șefă a tinerilor liberali de la Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Organizația de Tineret a Partidului Național Liberal Constanța a organizat, în acest week-end, alegerile interne pentru biroul municipal și județean, la care au participat peste 150 de tineri din 20 de organizații de tineri liberali din județ.

În urma procesului de votare, președinte al organizației municipale a TNL Constanța a fost aleasă Alexandra Barbu, în timp ce în funcția de președinte al organizației județene Constanța a Tineretului Național Liberal a fost desemnat Cosmin Sava. Procedura de vot a fost una lipsită de evenimente neplăcute, având în vedere că aceste alegeri vin să consolideze o echipă deja coagulată și să confirme o structură formată, în mod organic, de-a lungul anilor.

Fostul președinte al TNL Constanța, consilierul județean Bogdan Bola, a mulțumit tuturor tinerilor prezenți la eveniment pentru implicarea de care dau dovadă în organizațiile de care aparțin și a felicitat noua conducere, urând succes tuturor in viitoarele provocări politice. „De astăzi, devin oficial <<senior>> al partidului, sper doar să nu fiu unul dintre aceia de care tinerilor le este rușine să spună că le-a fost coleg, așa cum s-a mai întâmplat. Las în spate o echipă puternică și unită, capabilă să își asume orice rol politic pe care organizația de seniori îl va oferi în luptele politice viitoare. Ca și până acum, vă asigur că vă puteți baza pe sprijinul meu pe parcursul următorilor doi ani de mandat. Dar nu uitați, doctrina liberală nu stă în câțiva oameni aflați vremelnic la conducerea partidului, iar echipele de la municipiu și județ trebuie să fie capabile să respecte și să ducă mai departe motto-ul tineretului liberal <<Prin Noi Înșine>> și să realizeze tot ce nu am putut noi în acest mandate”, a declarat Bogdan Bola.

Noul președinte al organizației municipale a TNL Constanța, Alexandra Barbu, a mulțumit colegilor săi pentru încrederea acordată și i-a asigurat de tot sprijinul și implicarea ei. De asemenea, aceasta a mulțumit fostei conduceri pentru munca depusă de-a lungul anilor. „Experiența ultimilor cinci ani a reușit să producă în rândul nostru legături sincere, autentice, tipic liberale, contribuind astfel la formarea unei echipe puternice și eficiente. Ne dorim să fim mai respectați și priviți ca adevărata resursa umană a Partidului Național Liberal, nu doar ca pioni în campanii pentru că, privind în jurul meu la tinerii din această sală, avem oameni extraordinari de unde alege”, a afirmat Alexandra Barbu.

La rândul său, noul președinte al organizației județene a TNL Constanța, Cosmin Sava, a declarat că este mândru să facă parte din „cea mai bună școală politică pe care poate să o urmeze un tânăr în zilele noastre. Cu toate provocările pe care le avem în fața noastră, cu reușite și eșecuri, urcușuri și coborâșuri, organizația noastră trebuie să ofere societății tineri experimentați, capabili și dedicați valorilor democratice și liberale, să luăm tot ce este mai bun din ce învățăm și să demonstrăm că noi putem să fim <<altfel>>”!

La alegerile interne ale Tineretului Național Liberal Constanța au fost prezenți colegi liberali din Biroul Politic Național al TNL, precum vicepreședintele Maria Gabriela Horga și Radu Surugiu, candidat la funcția de președinte al TNL. Cei doi au subliniat faptul că, deși trecută prin multe încercări, organizația tinerilor liberali trebuie să se reinventeze și să ducă mai departe flacăra principiilor liberale și a valorilor democratice, putând oferi astfel o șansă reală generațiilor viitoare.

La eveniment au mai participat președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Bogdan Huțucă, președintele Organizației municipale PNL Constanța, consilierul George Muhscină, primarul orașului Ovidiu, George Scupra, și primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu. Aceștia au mulțumit tinerilor liberali pentru forța și determinarea de care au dat dovadă mereu în activitatea desfășurată.

Comments

comments

Politica

Guvernul vrea să acorde bilete de tratament balnear pentru pensionari. Vezi ce prevede proiectul

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Un proiect de Hotărâre de Guvern pentru stabilirea numărului de bilete de tratament balnear pentru pensionari în anul 2021 a fost publicat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii.

Astfel, Guvernul vrea să acorde pentru anul 2021 un număr de maximum 59.926 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere. La acest număr de bilete se poate adauga, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2021, numărul biletelor de tratament balnear contractat cu alți operatori economici, număr care se va stabili prin încheierea unor contracte subsecvente în baza acordurilor-cadru atribuite în anul 2020.

În anul 2021, pensionarii pot beneficia de un singur bilet de tratament balnear.

Distribuirea biletelor de tratament balnear se face de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii.

Numărul biletelor de tratament balnear care se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi cu caracter reparatoriu se stabileşte prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numărului de bilete. (sursa: stiripesurse.ro)

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ministrul Economiei: “Românii fac salariul jumi-juma cu statul”. Ce promite Năsui pentru anul fiscal 2022

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

România are cea mai mare povară fiscală pe salariul minim, angajaţii făcând salariul aproape jumi-juma cu statul, de aceea, din 2022, va începe aplicarea măsurii privind zero taxe pe salariul minim în diferite sectoare ale economiei, afirmă ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Mediului de Afaceri, Claudiu Năsui.

“Primesc zilnic mesaje şi comentarii care întreabă despre măsura pe care deja o promovăm de mai bine de doi ani, respectiv #zerotaxepesalariulminim. Am vorbit constant despre asta: cea mai mare problemă economică a României este sărăcia. Povara fiscală mare asupra celor mai mici salarii este una dintre cauzele majore ale gonirii românilor de pe piaţa oficială a muncii şi chiar din ţară. Prea mulţi oameni trăiesc în sărăcie cu toate că muncesc 40 de ore pe săptămână. România are cea mai mare povară fiscală pe salariul minim din UE, românii făcând salariul aproape jumi-juma cu statul. La fiecare leu câştigat, statul opreşte aproape 45 de bani. Acest lucru ar fi mai uşor de tolerat dacă serviciile oferite în schimb ar fi unele impecabile, însă adevărul este că, pe lângă taxarea dureroasă a muncii, românii mai plătesc şi TVA, accize şi alte taxe şi impozite. Acestea sunt câteva din motivele pentru care ne-am luptat să cuprindem această măsură în programul de guvernare. Ceea ce am obţinut nu este ideal, dar este un început: din 2022 vom începe aplicarea măsurii în diferite sectoare ale economiei”, a scris ministrul, joi seara, pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că “suntem campionii din Uniunea Europeană” la sărăcia în muncă (procentul de oameni care, deşi au un salariu, nu se ajung cu banii de la o lună la alta) şi pe al doilea loc la numărul de oameni aflaţi în sărăcie sau risc de sărăcie, la mică diferenţă faţă de Bulgaria.

“Lucrurile acestea nu se rezolvă reinventând roata şi testând iar soluţii care au eşuat în trecut. De asemenea, soluţia nu este creşterea salariilor din pix prin decrete de stat. Pentru a avea cu adevărat un impact pozitiv, trebuie să venim cu reforme curajoase ce pun contribuabilul pe primul loc. Netaxarea primilor 2.230 de lei (sau cât este salariul minim) pentru fiecare angajat este un mare pas în asigurarea bunăstării tuturor românilor”, a explicat Năsui citat de agerpres.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Dezvăluirile lui Dăncilă: „Printre cei care m-au trădat au fost Marcel Ciolacu și Paul Stănescu“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Fostul președinte PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, în această seară, la Antena 3, că unul din cei care au trădat partidul în perioada în care ea a fost premier a fost actualul lider al formațiunii, Marcel Ciolacu.

Întrebată de ce cuvântul „trădare” este des folosit în cartea de dezvăluiri pe care o publica, Viorica Dăncilă a răspuns:

„Pentru ca eu cred ca este cheia acestei cărți. Trădarea nu a fost fata de Viorica Dancilă, ci fata de toți cei care au crezut în noi, față de proiectele noastre și față de toți cei care au fost alături de PSD în decursul anului. M-am referit la cei care au jucat un rol determinant în ce s-a întâmplat. Mulți oameni vor crede că acest demers este unul de răzbunare. Nu, nu este răzbunare. Dacă doream răzbunare veneam cu aceste dezvăluiri înainte de alegerile locale sau parlamentare. Este un demers pentru adevăr, eu cred ca PSD se poate reclădi doar prin adevăr. Am folosit aceste cuvinte pentru actualul președinte PSD Marcel Ciolacu și când am vorbit de trădare m-am referit la moțiunea de cenzura împotriva Guvernului pe care l-am condus, dar și la învestirea noului Guvern unde Marcel Ciolacu a avut iar un loc foarte important”, a declarat Dăncilă.

Fostul premier a spus că secretarul general PSD, Paul Stănescu, a „trădat din prima clipă” după condamnarea lui Liviu Dragnea și i-a cerut demisia din funcția de premier.

Ea a taxat și faptul că Marcel Ciolacu a propus ca ea să fie candidatul PSD la prezidențiale și pe urmă a criticat candidatura ei. Viorica Dăncilă a făcut dezvăluiri și despre cum a trecut moțiunea împotriva sa, în octombrie 2019, când voturi din PSD au înclinat balanța în favoarea documentului depus, la acea vreme, de PNL, USR și PMP. Dăncilă a explicat cum Marcel Ciolacu și Alfred Simonis, alături de Paul Stănescu, au pus umărul pentru succesul moțiunii de cenzură, convingând mai mulți parlamentari PSD să voteze împotriva propriului guvern.

„Am pierdut guvernarea, au dat jos un guvern și tot ei l-au acuzat pe Liviu Dragnea că a dat jos două guverne. Păi, ei ce au făcut? Au făcut la fel. După ce a trecut moțiunea de cenzură mi-a dat un mesaj că îi pare rău că a trecut moțiunea de cenzură. Ei au avut un plan al lor pentru a prelua partidul și nu a contat nici guvernarea, nici ce au lăsat în urmă. A venit Ionel Arsene și mi-a spus că toți sunt strânși și că mă așteaptă să îmi dau demisia din poziția de președinte al PSD.”, a precizat Viorica Dăncilă, joi seara, la Antena 3.

Fostul premier a spus că nu avut nicio înțelegere cu președintele Klaus Iohannis.

„Am avut cu Klaus Iohannis o relație doar instituțională. Nu am avut discuții cu președintele despre partid. Am fost premierul care a fost cel mai criticat de Klaus Iohannis. Am avut un guvern înjumătățit. Nu am avut discuții decât de politică externă.“, a spus Dăncilă.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: