Connect with us

Politica

Alexandru Rafila, despre un nou val pandemic în România: “Va exista, dar nu care să pună probleme sistemului de sănătate”

Published

on

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat luni, într-o conferință de presă, că nu exclude apariția unui nou val pandemic în această toamnă, dar este prematur pentru a pune pe hârtie un astfel de scenariu. „Îmbolnăviri vor mai fi, avem și gripă în fiecare an, problema este dacă pune sau nu pune probleme funcționării societății”, a precizat ministrul Rafila.

„Pe măsură ce va trece timpul putem să vă dăm mai multe detalii din două puncte de vedere: să vedem ce se va întâmpla în ceea ce privește emergența noilor tulpini apărute, adică apar tulpini permanent, dar nu au putere, dacă pot să mă exprim așa (…), să vedem dacă tulpinile care apar sunt neutralizate de anticorpii pe care populația îi are în urma îmbolnăvirii sau în urma vaccinării și atunci putem pune pe hârtie un astfel de scenariu. Acum știm ce avem de făcut, dar nu cred că ar trebui să punem problema unui nou val pandemic. El va exista, dar nu un val pandemic care să pună probleme sistemului de sănătate în general. (…) Îmbolnăviri vor mai fi, avem și gripă în fiecare an, problema este dacă pune sau nu pune probleme funcționării societății”, a spus Rafila citat de stiripesurse.ro.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!