Connect with us

Politica

Alocația copiilor, dublată cu scandal în Parlament. Legea trebuie promulgată de Iohannis

Publicat

la

Camera Deputaților a adoptat, astăzi, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind dublarea alocațiilor de stat pentru copii. Pentru a intra în vigoare, legea trebuie promulgată de președintele Klaus Iohannis, însă legea poate să fie întoarsă în Parlament de același președinte.

Legea votată astăzi prevede că alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de:

  1. a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap
  1. b) 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani
  1. c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap

Majorările se vor aplica începând cu drepturile aferente lunii următoare intrării în vigoare a Legii bugetului de stat pe 2019. Impactul financiar al măsurii este estimat la 7,2 miliarde de lei, respectiv 1,5 miliarde de euro, conform datelor oficiale ale Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială.

Aprobarea legii privind dublarea pensiilor nu a fost lipsită de scandal. Deputatul PSD Daniel Suciu a amintit declarațiile liberalului Robert Sighiartău de la începutul acestui an, care a propus dublarea alocaţiilor, spunând: „vă solicit în numele copiilor să votaţi acest amendament, viitorul copiilor nu se negociază“. În schimb, deputatul PNL Dan Vîlceanu le-a spus parlamentarilor PSD să menţioneze sursa de finanţare a acestui proiect. Mai mult, liderul deputaților PNL, Florin Roman, a solicitat retrimiterea la comisiile de specialitate a proiectului PSD de dublare a alocaţiilor pentru copii, însă propunerea lui a fost respinsă de plen.

Proiectul privind dublarea alocațiilor pentru copii a fost inițiat de PSD. Este cea de-a doua decizie din acest an a Parlamentului care vizează alocațiile copiilor.

Comments

comments

Politica

Biden anunță CREȘTEREA prezenței militare a SUA în România: forță de luptă cu 3.000 de soldați și 2.000 de angajați

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Biden a anunțat miercuri la Madrid, înaintea summit-ului NATO, că SUA își vor crește prezența militară în România. E vorba despre o nouă forță de luptă, o brigadă rotativă cu 3.000 de militari și 2.000 de angajați.

„Statele Unite își vor îmbunătăți poziția de apărare în Europa pentru a răspunde provocărilor și mediului de securitate și vor servi, de asemenea, la consolidarea securității noastre colective. La începutul acestui an, am trimis încă 20.000 de soldați în Europa pentru a întări Alianța și pentru a răspunde mișcărilor Rusiei, ceea ce duce forțele militare în Europa la 100.000 de trupe”, a spus Biden într-o scurtă declarație de presă împreună cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Biden a dat ulterior detalii despre noile forțe militare americane în Europa.

”În Spania vom crește numărul de distrugătoare pe care le avem la baza navală Rota, de la patru la șase. În Polonia vom crea un sediu permanent al Corpului 5 de Armată al SUA pentru a consolida colaborarea noastră cu NATO. Vom avea și brigada rotativă cu 3.000 de soldați și 2.000 de angajați stabiliți în România, ne vom îmbunătăți dislocațiile rotative în statele baltice și vom trimite încă două escadrile de avioane F35 de în Regatul Unit și altele. capabilități de apărare aeriană în Germania și Italia. Putin și-a dorit finlandizarea Europei, dar a obținut NATO-izarea Europei. Este exact ce nu și-a dorit, dar e ceea ce trebuie făcut pentru a garanta securitatea Europei”, a spus Biden.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Combustibilul se ieftinește cu 50 de bani de la 1 iulie. Guvernul adoptă mâine ordonanța

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, astăzi, că Ordonanța cu compensarea prețului la combustibili cu 50 de bani intră mâine în ședința de Guvern, pentru că nu avea toate avizele necesare. Inițial, anunțul premierului fusese că astăzi Executivul va aproba Ordonanța.

„Mâine. Pentru că trebuia să obțină toate avizele”, a spus Nicolae Ciucă.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, explica că 25 de bani vor fi susţinuţi de la bugetul de stat, iar 25 de bani vor reprezenta o cheltuială deductibilă de către operatori.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Florin Cîțu a demisionat de la șefia Senatului

Publicat

la data de

Scris de

În ședința de la grupul senatorilor PNL, la care participă și Nicolae Ciucă, Florin Cîțu a anunțat că va demisiona de la șefia Senatului, informează stiripesurse.ro. Interimatul va fi asigurat de vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu (PNL). Decizia lui Cîțu vine după ce liberalii și-au propus să îl schimbe pe fostul premier din toate funcțiile pe care le deține. Mai întâi, a fost demis de la conducerea Sectorului 3 a PNL, iar azi urma să fie demis de la șefia Senatului.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: