Conecteaza-te cu noi

Societate

”Am aflat… azi” – teatru pentru liceenii din Constanța. Se derulează pe parcursul lunii mai.

Published

on

Peste 2.500 de liceeni din orașul Constanța vor urmări, gratuit, spectacolul de teatru intitulat „Am aflat… azi”.

Spectacolul face parte din proiectul ”Jocul de-a istoria”, organizat de Asociația Culturală Georgiana Rusu și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Parteneri sunt Inspectoratul Scolar Județean Constanța, Centrul Cultural Județean Teodor T. Burada Constanța și Colegiul Național de Arte ”Regina Maria” Constanța.

Proiectul ”Jocul de-a istoria” este menit să faciliteze accesul organizat și gratuit al liceenilor constănțeni la spectacole de teatru dedicate publicului tânăr.

Spectacolul are la bază scenariul dramaturgului româno-american Cătălina Florina Florescu și are o adresabilitate directă către generația tânără.

Advertisement

”Reprezintă, de fapt, o radiografie socială a transformării psihologice a generației tinere în ultimii 25 de ani. Este spectacol de teatru jucat de elevi de liceu pentru elevi de liceu”, spune Georgiana Rusu, managerul de proiect.

Regia artistică îi aparține lui Iulian Enache.
Din distribuție vor face parte actrițele Laura Iordan Adrian și Georgiana Rusu și 11 elevi ai secției ”Teatru” din cadrul Colegiului Național de Arte ”Regina Maria” Constanța, membri ai trupei de teatru ”Paradigme”, profesor îndrumător Dana Trifan Enache: Alexandra Căinaru, Daria Panaite, Ioana Feodotov, Ingryd Christine Segher, Valeria Neagu, Ionuț Roșu, Roberto Savu, Robert Ioan, Gabriel Sandu, Gabriel Roșu, Andrei Calu.
Ilustrația muzicală este semnată de Adrian Mihai. Distribuția este asigurată de Compania de teatru Lui’s Events.

Proiectul presupune organizarea a 12 reprezentații ale spectacolului, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” Constanta. La reprezentații vor asista elevi ai liceelor din municipiul Constanța, după următorul program:
– 13 mai: Liceul Teoretic Ovidius + Colegiul Național M. Eminescu
– 14 mai: Liceul Teoretic Lucian Blaga + Colegiul Național de Arte Regina Maria
– 15 mai: Liceul Teoretic C.A. Rosetti + Colegiul Comercial Carol I
– 20 mai: Colegiul Național Mircea cel Bătrân + C. N. Pedagogic Constantin Brătescu
– 21 mai: Liceul Tehnologic Virgil Madgearu + Liceul Teoretic Traian
– 22 mai: Colegiul Tehnic Pontica + Colegiul Tehnic Tomis
– 23 mai: Colegiul Tehnic de Marină Al. Ioan Cuza + Colegiul Tehnic Energetic
– 27 mai: Liceul cu Program Sportiv Nicolae Rotaru + Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida
– 28 mai: Liceul Tehnologic Gheorghe Duca + Liceul Tehnologic Gheorghe Miron Costin
– 29 mai: Liceul Tehnologic I.N. Roman + Liceul Tehnologic Electrotehnică și Telecomunicații
– 30 mai: Liceul Teoretic Decebal + Liceul Teoretic George Călinescu
– 31 mai: Liceul Teoretic George Emil Palade + Colegiul Național Militar Al. Ioan Cuza.

Proiectul face parte din aria tematica ”Artele spectacolului – Teatru”. Bugetul total este de 89.000 lei, din care 80.000 de lei reprezintă finanțare AFCN, iar 9.000 lei este contribuția proprie a beneficiarului.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions