Conecteaza-te cu noi

Societate

Vezi cu ce noutăți vin pompierii constănțeni în sezonul estival 2019

Published

on

Pentru asigurarea unui timp de răspuns optim la solicitările persoanelor care se află în situaţii ce le pot pune viaţa în pericol, comanda Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța a efectuat demersurile necesare pentru operaţionalizarea a 9 (nouă) puncte temporare de stingere, 7 (şapte) puncte de prim ajutor şi 5 (cinci) puncte de salvare acvatică.

Acestea vor fi dispuse  după cum urmează:  – 9 puncte temporare de stingere în com. Cogealac, com. Crucea, com. Adamclisi, com. Băneasa, CIC Valea Dacilor, staţiunea Mamaia, oraş Techirghiol, com. Costineşti, staţiunea Vama Veche şi, posibil, com. Mihail Kogălniceanu – pentru week-end-uri; – 8 puncte de prim ajutor pe plajele din staţinea Mamaia Nord şi Mamaia, staţiunea Eforie Nord, Techirghiol, Costineşti, staţiunea Saturn, staţiunea Vama Veche şi Corbu;  – 5 puncte de salvare acvatică în Portul Turistic Tomis, Portul Belona Eforie Nord, Portul Turistic Mangalia, Lacul Siutghiol, Lacul Techirghiol.

În scopul realizării obiectivelor propuse pentru acest sezon estival s-a solicitat, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, suplimentarea forţelor şi mijloacelor unităţii noastre cu personal şi tehnică de la alte inspectorate judeţene. De asemenea, s-a solicitat detașarea în sprijin și a 4 cadre militare, inspectori de prevenire, în scopul acoperirii normelor de personal pentru activitățile de control de prevenire a incendiilor la obiectivele turistice.

Aceste măsuri au fost dispuse în contextul în care pe litoral se preconizează, în această perioadă, un  aflux mare de turiști, dar și a creșterii traficului rutier pe A2, fapt ce duce la sporirea riscului producerii accidentelor rutiere soldate cu victime.

Advertisement

Foto: Ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions