Connect with us

Administratie

Am făcut… Ordine la Cernavodă. Primăria se mobilizează pentru avertizările de inundații

Published

on

La doar două zile de la prezentarea de către jurnaliștii “Ordinea.ro” a modului în care Primăria Cernavodă înțelege să se pregătească pentru avertizările hidrologilor privind codul portocaliu de inundații emis pe Dunăre, primarul își schimbă viziunea.

Astfel, găsim postat pe pagina oficială a administrației locale un comunicat de mobilizare a instituțiilor abilitate în astfel de cazuri de urgență și nici urma de recomandare ca populația să își protejeze bunurile și casele. Așa cum preciza primarul Liviu Negoiță în informarea anterioară. De altfel, respectivul comunicat nici nu mai există pe www.primaria-cernavoda.ro.

În locul documentului de presă care conținea recomandări pentru cetățeni, edilul a venit cu un altul, prin intermediul căruia informează că administrația a completat stocurile de materiale și a pregătit sute de saci cu nisip. De asemenea, sunt pregătite și pompe pentru evacuarea apei. Mai mult, semn că prima recomandare a fost total nepotrivită, oamenii lui Negoiță transmit că au pregătit inclusiv spații de cazare pentru persoanele aflate în pericol de inundații. Nimic, însă, despre proiectul canalului colector, obiectiv promis de mai mulți ani.

Vă prezentăm integral comunicatul pe care, de asemenea, îl puteți găsi și pe pagina de internet a administrației orașului Cernavodă.

“Având în vedere avertizarea hidrologică – cod galben emisă de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor privind creșterea debitului Dunării și iminența producerii  de inundații, recomandăm populației din zona inundabilă a orașului – str. Canalului, Dacia, Portului și străzile adiacente să ia măsurile ce se impun pentru protejarea bunurilor și a locuințelor.
Primăria orașului Cernavoda a luat măsuri pentru completarea stocului de materiale și a pregătit un număr de 500 saci cu nisip pentru blocarea celor 5 guri de deversare ape pluviale. În cazul în care vor apărea infiltrații de apă în zona inundabilă  a orașului sunt pregătite pompe pentru evacuarea acesteia. Deasemenea, sunt pregătite spații de cazare pentru persoanele ce vor trebui evacuate din zona inundabilă.
Serviciul de permanență este asigurat prin dispeceratul Poliției Locale, tel. 0241 236256 și 0241 487147.”

Citiți și:

Debitul Dunării, în creștere. Primăria Cernavodă recomandă locuitorilor să-și… apere bunurile și casele (?!)

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!