Actual

Am putea scăpa de aglomerația din Mamaia! Când s-ar putea face drumul expres între Ovidiu și Mamaia Sat?

Aug 18, 2017 Maria Ionescu

Vară de vară, pentru a ajunge în stațiunea Mamaia sau la Năvodari, lumea este nevoită să stea ore în șir la coadă în mașini. Uneori drumul este atât de aglomerat încât acestea nu reușesc să facă nici 2-3 m în câte o jumătate de oră! Sunt nervi, claxoane, înjurături, nebunie în toată regula. Nici nu putem spune că s-a obișnuit cineva cu acest calvar, cu toate că durează de foarte mulți ani. S-au tot făcut promisiuni, s-au căutat diferite soluții, doar că până în luna august a anului 2017 nu s-a făcut nimic. Dar ni se oferă speranțe și nu avem altă soluție decât să le acceptăm cu mare drag și să sperăm că lucrurile se vor rezolva în cel mai scurt timp…

Se poate face drum pe malul canalului

În imediata vecinătate a orașului Ovidiu este canalul Poarta Albă – Midia Năvodari. Pe lângă acesta se află un drum care aparține de Administrația Canalelor Navigabile și este folosit acum de mașinile și utilajele care vor să ajungă la ecluză. Autoritățile locale și centrale vor să transforme acest drum de piatră într-unul rapid, care să unească autostrada A4, de la Ovidiu, cu Mamaia Sat. Șoseaua care s-ar construi ar avea circa 4 km și jumătate. Într-o primă fază, președintele CJC, Horia Țuțuianu, se arăta extrem de optimist și anunțase că această șosea s-ar putea realiza prin Regia Județeană de Drumuri și Poduri, în numai câteva luni. La începutul acestei veri, el declara presei că a avut întâlniri cu reprezentanți ai Ministerului Transporturilor și că s-a stabilit construirea acestui drum. L-am sunat pentru a vedea cum stau la ora actuală lucrurile și ne-a spus că a avut întâlniri cu ministrul Cuc și trebuie să facă toate diligențele necesare la Ministerul Transporturilor. Mai urmează și alte întâlniri, și cu directorul ACN dar și la minister, la cel mai înalt nivel pentru a vedea oportunitatea acestui proiect. Ne-a spus cât se poate de clar că este necesar să fie dată o hotărâre de Guvern în acest sens deoarece este un drum tehnologic și este nevoie să existe cadrul legal pentru a-l putea transforma în drum expres. L-am sunat și pe Lucian Lungoci, directorul RAJDP Constanța. El ne-a spus că urmează a fi făcută o investiție mare, de care se vor ocupa Ministerul Transporturilor sau Consiliul Județean Constanța. ”Pe structura actualului drum de exploatare se va face drumul. Doar că lucrurile sunt puțin mai complicate, deoarece acest drum trebuie să fie în administrarea Ministerului Transporturilor, dacă îl va face ministerul. Dacă îl va face CJC, el trebuie să fie trecut în adminsitrarea consiliului. Discuțiile sunt de puțină vreme și sperăm să se concretizeze în cel mai scurt timp.” Nu putem avansa o dată la care construcția acestui drum va înncepe și, cu atât mai puțin una la care el va fi finalizat. Dar ne manifestăm speranța că va fi gata până anul viitor. Sau până în 2019-2020?

 

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!