Connect with us

Actual

Amenzi de 74.000 de lei, aplicate de inspectorii DSV Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare, precum și pentru prevenirea răspândirii Pestei Porcine Africane (PPA), în perioada 30.11.2018 – 07.01.2019, inspectorii din cadrul D.S.V.S.A. Constanța au intensificat controalele sanitare veterinare.

În acest sens, au fost verificate condițiile de igienă în care au fost produse, depozitate, transportate și valorificate carnea de porc și alte produse de origine animală destinate consumului uman pentru asigurarea unui climat de siguranţă pe întreg lanţul alimentar şi implicit pentru protecţia consumatorului, la un număr de 241 de obiective, astfel:

1 unitate procesare carne, 1 unitate procesare lapte, 2 unități produse proaspete din pescuit, 1 centru ambalare ouă, 1 centru colectare lapte, 1 centru colectare pește, 3 centre prelucrare lapte, 16 depozite alimentare, 37 de super/hipermarket-uri, 15 măcelării, 12 carmangerii, 6 pescării, 40 de restaurante, 4 pizzerii, 1 snack bar, 12 unități tip fast-food, 7 unități catering, 1 bufet, 68 de magazine alimentare, 8 laboratoare cofetărie/patiserie, 2 cofetării patiserii,1 mijloc de transport, 1 automat de lapte.

În urma acestor controale s-au constatat deficienţe cu privire la:

  • comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar;
  • condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție;
  • depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
  • întreruperea lanţului frigorific în cazul produselor refrigerate sau congelate în mijlocul de transport auto.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate  7 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 74.000 de lei.

De asemenea, în perioada Sărbătorilor de iarnă nu au fost semnalate cazuri de toxiinfecții alimentare și nici alte evenimente care să pună în pericol viața și sănătatea publică.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Video) Cozi interminabile la o secție de votare din Amsterdam. Vezi câte ore stau românii la coadă.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Românii din întreaga Europă stau astăzi la cozi interminabile pentru a-și execita dreptul la vot. Cei mai mulți dintre ei votează atât pentru Parlamentul European, cât și pentru referendum. Mii de oameni s-au așezat la cozi încă de la primele ore ale dimineții.

Sunt cozi de cel puțin un km la Londra. La Paris se așteaptă cel puțin două ore până în fața cabinei de vot, iar situația este similară și la Viena.

Foarte mulți oameni sunt și la Hamburg, în așteptarea momentului în care vor putea vota. Nimeni nu pare deranjat de faptul că așteptarea durează cu orele.

Dar cozi interminabile, la care sunt sute de persoane sunt la Amsterdam, în Olanda. Acolo se așteaptă între 3 și 4 ore până se ajunge în fața urnei. La fel este și la Haga.

Cozi identice au existat și la alegerile prezidențiale din anul 2014, atunci când Klaus Iohannis l-a învins în turul doi pe Victor Ponta.

Imaginea de mai jos este de la o secție de votare din Hamburg.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Județul Constanța: Bărbat FOARTE beat, prins la volan.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul serii trecute, în jurul orei 20.30, poliţişti din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au depistat un bărbat, în vârstă de 58 de ani, din localitatea Fântânele, județul Constanța, în timp ce conducea un autoturism, în aceeași localitate, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,35 mg/l alcool în aerul pur expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Sute de deținuți de la Poarta Albă vor vota. Cei mai mulți, și pentru referendum.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

La ora actuală, în penitenciarul Poarta Albă și la secția deschisă de la Valu lui Traian sunt închiși 970 de deținuți. Cei mai mulți dintre ei au decis să voteze numai că procesul electoral nu a început încă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al unității, Andreea Brescan, sunt 902 deținuți cu drept de vot. Dintre aceștia, 748 au ales să voteze pentru alegerile europarlamentare, iar 705 vor vota și pentru referendum.

3 secții de votare sunt la penitenciar: două dintre ele, la Poarta Albă (una pentru zona în care sunt închiși bărbații, iar cealaltă pentru cea în care se află femeile), iar una la Valu lui Traian.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: