Conecteaza-te cu noi

Societate

Amenzi de peste 500.000 de lei, aplicate de inspectorii ITM Constanța în luna noiembrie. Vezi pentru ce

Published

on

În luna noiembrie a.c., inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța au efectuat sute de controale, au aplicat amenzi contravenționale și au dispus măsuri de remediere a neconformităților constatate.

Inspectorii Serviciul Control Relații de Muncă au efectuat 300 controale și au sancționat 49 angajatori. Au fost aplicate 65 de sancțiuni contravenționale.

Din acestea, 43 au fost amenzi contravenționale în valoare de 432.700 lei și 22 avertismente conform prevederilor OG 2/2001.

Cu ocazia controalelor efectuate în luna noiembrie au fost identificați 6 angajatori care foloseau muncă nedeclarată,  fiind depistate 7  persoane fără forme legale de angajare. Au fost dispuse un număr total  de 261 măsuri de remediere a neconformităților constatate.

Advertisement

Neconformităţi depistate:

  • Nerespectarea prevederilor legale privind evidenţa orelor de lucru prestate de salariați;
  • Încălcarea prevederilor legale referitoare la încheierea în formă scrisă și transmiterea în REVISAL a contractelor individuale de muncă;
  • Nerespectarea prevederilor art.168(1) –Lg.53/2003 privind acordarea drepturilor salariale;

Referitor la activitatea Serviciului control securitate și sănătate în muncă, în luna noiembrie,  inspectorii de muncă au efectuat 169 controale, în urma cărora s-au constatat 39 de neconformități, motiv pentru care s-au dispus 39 măsuri de remediere.

S-au aplicat 39 de sancțiuni din care 17 avertismente și 22 amenzi contravenționale în  valoare totală de 89.500 lei.

”De asemenea, în aceeași perioadă s-au înregistrat un număr de 87 sesizări  ale cetățenilor vizând aspecte legate de încălcarea prevederilor legale referitoare la legislația muncii respectiv,  drepturile salariale, concediile de odihnă,  concediile  medicale, orele suplimentare, programul de lucru, refuzul  eliberării  documentelor solicitate de salariați, nerespectarea sărbătorilor legale și încălcarea normelor de securitate și sănătate în muncă.”, a precizat Marian Becheanu, inspector șef al ITM Constanța.

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions