Connect with us

Societate

Amenzi de peste 7 milioane de lei, aplicate anul trecut de comisarii Gărzii de Mediu Constanța

Published

on

În anul 2022, Comisariatul Județean Constanța a realizat 1.400 controale, din care 219 inspecţii planificate și 1.181 inspecții neplanificate. În cadrul controalelor efectuate s-au aplicat de 341 sancțiuni contravenționale principale, din care 63 avertismente și 278 amenzi în valoare totală de 7.140.500 lei.

De asemenea, au fost dispuse 22 de suspendări de activitate, 6 desființări de lucrări, o confiscare de bunuri, o propunere de suspendare act de reglementare și au fost înaintate 11 sesizari către organele de cercetare penală.

”Principalele neconformități constatate de comisarii Gărzii de Mediu Constanta, ca urmare a controalelor efectuate, au fost: lipsa autorizației/autorizației integrate de mediu pentru activitatea desfasurată, nerespectarea prevederilor din actele de reglementare, eliminarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate, îngroparea deșeurilor, nerespectarea măsurilor dispuse la controalele anterioare, neluarea măsurilor pentru prevenirea poluării aerului, gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor generate de către persoane fizice și juridice, neasigurarea de către unitățile administrativ teritoriale a colectării selective a deșeurilor reciclabile și implicit neatingerea nivelului de pregătire pentru reutilizare și reciclare de minim 50% din masa totală de deșeuri municipale generate.”, a precizat Steluța Popescu, comisar șef al Gărzii de Mediu Constanța.

amenzi

amenzi

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!