Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Societate

Amenzi foarte mari aplicate de ITM Constanța pentru nereguli în domeniul construcțiilor

Published

on

Inspecția Muncii prin Inspectoratele Teritoriale de Muncă a derulat, în perioada 1-6 aprilie, Campania Naţională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă, precum şi prevederile legale privind cerinţele minime de securitate şi sănătate în muncă de către angajatorii care desfăşoară activităţi din domeniile:”construcţii clădiri” – cod CAEN 41,”lucrări de geniu civil” – cod CAEN 42,”lucrări speciale de construcţii” – cod CAEN 43.

Domeniul construcţiilor constituie unul dintre sectoarele cu pondere importantă în economia naţională. In baza analizei datelor statistice privind indicele de frecvenţă care indică numărul de accidentati care revin la 1000 de lucrători s-a constatat că acest sector de activitate are o pondere majoră în numărul total de accidentaţi în muncă. Din acesta cauză, s-a impus intensificarea acţiunilor de verificare şi monitorizare a modului în care se respectă prevederile legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, precum şi asupra modului în care angajatorii realizează măsurile de securitate şi sănătate dispuse de inspectorii de muncă, în şantierele temporare şi mobile.
In această acțiune de control, s-a urmărit cu precădere identificarea şi verificarea agenţilor economici care activează în domeniile mai sus amintite, eliminarea neconformităţilor constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea acestora şi aplicarea sancţiunilor contravenţionale corespunzătoare acolo se constată abateri.
De asemenea, s-a urmărit în mod deosebit verificarea respectării de către agenţii economici din acest sector de activitate a tuturor condiţiilor de muncă ale lucrătorilor avându-se în vedere în mod special, identificarea situaţiilor de pericol grav şi iminent, sistarea activităţii/oprirea din funcţiune a echipamentului de muncă care generează astfel de situaţii şi sancţionarea contravenţională a angajatorilor implicaţi, pentru creșterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a lucrătorilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniile relaţiilor de muncă si securitătii si sănătătii în muncă.
“Din punct de vedere al relațiilor de muncă au fost verificați 72 de angajatori, au fost depistate 3 persoane care practicau munca nedeclarată, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale dintre care 3 amenzi contravenționale în valoare de 61.500 lei și o sancțiune contravențională cu avertisment. Pentru deficiențele constatate s-au dispus 8 măsuri obligatorii, cu termene scadente pentru remediere.
In urma controalelor desfăşurate de către inspectorii de specialitate din cadrul serviciului securitate și sănătate în muncă la 26 angajatori , s-au aplicat 14 sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare de 57.000 lei si s-au dispus 14 măsuri obligatorii, cu termene scadente pentru remediere
Deasemenea, s-a urmărit şi modul în care au fost îndeplinite măsurile dispuse cu ocazia controalelor anterioare, acolo unde a fost cazul.”, a precizat Marian Becheanu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța.

Foto: Ilustrativ

Advertisement
palaz

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions