Connect with us

Actual

Amenzi serioase pentru picnic pe malul lacului şi în parcuri! Dar nu numai…

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În minivacanța de 1 mai, aproximativ 80 de politiștii locali cu 20 de autospeciale au acționat zilnic în sistem integrat pe toată municipiului Constanța pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță a celor care și-au petrecut zilele libere pe litoral și nu numai.

Asftel, în perioada 28.04-01.05.2018, lucrătorii institituției au aplicat 246 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 68.495 lei pentru încălcarea normelor legale în vigoare din domeniile menționate mai sus, după cum urmează:

În domeniul circulației în domeniul circulației pe drumurile publice au fost aplicate 129 de amenzi contravenționale în valoare de  26.695 lei.

În domeniul disciplinei în construcții și afișajului stradal, Protecției mediului și activitătii comerciale au fost aplicate 34 sancțiuni contravenționaleîn valoare de 23.500 lei pentru: nerespectarea H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, nerespectarea prevederilor legale privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață din municipiul Constanța, acte de comerț illicit etc.

În domeniul ordinii și liniștii publice au fost constatate și sancționate 83 de abateri de la normele legale în vigoare privind conviețuirea socială și menținerea curățeniei în municipiul Constanța, valoarea totală a amenzilor aplicate 18.300 lei.

Sancțiunile au fost date pentru tulburarea ordinii și liniștii publice ( Platou Gară,Strada Ștefan cel Mare, Parc Tomis 2), răscolirea gunoiului din containere ( Bulevardul Al.Lăpușneanu, Strada Eliberării), apelarea la mila publică ( intersectia Mircea cel Bătrân /Nicolae Iorga, intersectia Mamaia /Mihai Viteazul), staționarea vehiculelor pe spațiul verde și pe aleile din parc (Strada Lebedei, Parc Tăbăcărie), deteriorarea spațiilor verzi și aruncarea de deșeuri ( Parc Tăbăcărie), consumul de bauturi alcoolice ( Platou Gară, Piața Tomis 3, Strada Lebedelor, Strada Chiliei, Aleea Daliei, Faleza Cazino, Strada Viorelelor Bulevardul Tomis, strada Nicolae Iorga, Sala Sporturilor, Parc Gară, Parc Arheologic), aruncarea de hârtii pe domeniul public ( Parcul Viitorului, Parc Tăbăcărie zona Gravity Parc, Strada Viitorului, Parc Far), activități de picnic ( malul  lacului Siutghiol, Parcul Tăbăcărie, Bulevardul Mamaia)  și alte fapte care vizează menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanța.

Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă, recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale care intră în sfera de competență a Direcției Generale Poliția Locală.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Video): Accident rutier cu 4 mașini implicate, pe podul de la Medgidia! Sunt 3 victime

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, pe podul din localitatea Medgidia a avut loc un eveniment rutier în care au fost implicate patru autoturisme. La fața locului s-au deplasat rapid echipaje de intervenție pentru a acorda primul ajutor.

Potrivit serviciului de Ambulanță, în urma acestui accident au fost rănite trei persoane, respectiv: – un copil de 8 ani care are traumatism al membrului superior și inferior, un adult cu traumatism cranio cerebral și un altul cu traumatism cranio facial. Toți trei au fost transportați de urgență la spital.

Știre în curs de actualizare.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: A accidentat un bărbat pe trecerea de pietoni și a părăsit locul faptei

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, la ora 12.25, un bărbat, în vârstă de 41 de ani, a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, din Constanţa, dinspre strada Mihai Viteazu către strada I.G.Duca, pe banda nr. 2.

La marcajul pietonal din zona intersecţiei cu strada Sabinelor, a surprins şi accidentat uşor un pieton, de 44 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal, din dreapta conducătorului auto.

După producerea accidentului,  șoferul a plecat de la faţa locului fără încuvinţarea organelor de poliţie, fiind depistat ulterior în trafic, în jurul orelor 13:05 pe str. Radu Calomfirescu. Nr. 17, de către o patrulă a Secţiei 1 Poliţie Constanţa.

La ora actuală, bărbatul este audiat de către polițiști.  În momentul producerii evenimentului rutier, șoferul – care deține permis de conducere – nu era băut.

Foto: Arhivă

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Iată ce puteți face la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii este una din cele mai atractive destinații de petrecere a timpului liber din Constanța. În intervalul 1 octombrie 2018 – 30 aprilie 2019, există un tarif comun de acces la Delfinariu, Microrezervație și Păsări Exotice și este următorul:

Adulți: 12 lei

Elevi/Studenți: 3 lei

Copii până la 7 ani: gratuit

Tarif de acces la reprezentațiile cu Lei de mare

Adulți: 20 lei
Copii (7-13 ani inclusiv): 5 lei
Copii până la 7 ani: gratuit

Tarif de acces la Acvariu: 

Adulți: 8 lei

Elevi/studenți: 2 lei

Copii până la 7 ani: gratuit

Tarif de acces la Planetariu:

Adulți: 4 lei

Elevi/studenți: 1 leu

Copiii sub 7 ani nu au acces

IATĂ PROGRAMUL DE FUNCȚIONARE DIN ACEASTĂ PERIOADĂ:

Programul de vizitare al Complexului Muzeal de Știinte ale Naturii Constanța din blvd. Mamaia nr. 255 este urmatorul:
Program de vizitare luni – duminică între orele 09:00 – 17:00
Program emitere taxa acces luni – duminică între orele 09:00 – 16:30
Incepand cu data de 01.10.2018 programul de vizitare al sectiei Acvariu va fi următorul:
Program de vizitare luni – duminica între orele 09:30 – 16:30
Durata unei reprezentații la Delfinariu, Planetariu și Leii de mare durează aproximativ 20 de minute.

PROGRAMUL REPREZENTAȚIILOR ȘI DEMONSTRAȚIILOR

Delfinariu: Luni-Duminică: 11.00 și 15.00

Leii de mare: Luni-Duminică: 11.30 și 15.30

Planetariu: Luni-Duminică: 10:15, 11:45, 13:00, 14:15

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: