Connect with us

Societate

Amenzile aplicate în timpul stării de urgență, NECONSTITUȚIONALE – surse

Published

on

Curtea Constituțională a României (CCR) a declarat marți, neconstituțională în ansamblu, Ordonanța de Urgență 34/2020 care majorează cuantumul unor amenzi pe perioada stării de urgență, au declarat surse din CCR pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Curtea Constituțională a României a decis astăzi că amenzile date în perioada stării de urgență sunt neconstituționale. Peste 300.000 de oameni au fost amendați și amenzile au depășit valoarea de 100 de milioane de euro.

Fostul președinte CCR Augustin Zegrean a declarat marți, la Digi24, că românii amendați pentru încălcarea restricțiilor din starea de urgență nu-și pot recupera banii dacă au apucat să plătească amenda și au ieșit din termenul de contestare a amenzii. Precizările fostului șef CCR vin după ce judecătorii Curții Constituționale au decis marți că sunt neconstituționale amenzile date pentru încălcarea regulilor din starea de urgență.

Cei care au plătit și nu mai sunt în termenul de contestare, e bun plătit”, a declarat Zegrean. Fostul președinte CCR le-a recomandat românilor să se uite în procesul verbal al amenzii să verifice în ce termen pot contesta amenda și la ce instanță. Termenul legal de contestare a unei amenzi contravenționale este de 15 zile de la primirea procesului verbal.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!