Conecteaza-te cu noi

Actual

Amplă acțiune în municipiul Constanța. Au fost aplicate amenzi în valoare de 64.000 de lei

Published

on

actiune politie

O amplă acțiune cu efective mărite a avut loc în municipiul Constanța. Razia s-a desfășurat în cartierul Henri Coandă, Satul de Vacanță, precum și pe sectorul de plajă al municipiului Constanța. Patru persoane au fost depistate la volan sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 1 spre 2 iulie a.c., aproximativ 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ”Tomis” Constanța și Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, precum și polițiști locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Constanța au efectuat o razie în municipiul Constanța, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și creșterea gradului de siguranță rutieră.

Razia s-a desfășurat în cartierul Henri Coandă, Satul de Vacanță, precum și pe sectorul de plajă al municipiului Constanța.

La acțiune au participat polițiști din structurile de ordine publică, investigații criminale, poliție rutieră, investigare a criminalității economice, arme, explozivi și substanțe periculoase, precum și luptători din  cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Advertisement

Cu această ocazie, au fost legitimate peste 600 de persoane, au fost verificate aproximativ 200 de vehicule, 2 societăți comerciale cu privire la modul de respectare a normelor legale privind artificiile, 17 societăți comerciale, 7 săli de jocuri de noroc, 10 paznici și 20 de locații publice.

”În urma activităților efectuate, au fost aplicate 175 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 64.000 de lei, dintre care 103 la O.U.G. 195/2002  și 33 la Legea 61/1991, din acestea din urmă 2 sancțiuni, în valoare de 1.000 de lei, fiind aplicate unui operator economic care își desfășoară activitatea pe sectorul de plajă al municipiului Constanța.

Totodată, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța au aplicat 2 sancțiuni contravenționale la O.U.G. 19/2006, fiind sancționate persoanele care au pătruns cu autoturismele pe sectorul de plajă, iar polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au aplicat 9 sancțiuni contravenționale la O.U.G. 28/1999 și 2 la Legea 8/1996.”, a precizat Olimpia Ceară, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.

Au fost ridicate, în vederea confiscării, bunuri în valoare de peste 8.000 de lei.

Celelalte sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru alte abateri.

Advertisement

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 8 permise de conducere (dintre care 5 pentru conducere sub influența alcoolului) și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 5 infracțiuni, dintre care 2 la regimul circulației pe drumurile publice, 2 la Legea 84/1998 și una la legea 8/1996.

Exemple:

La data de 1 iulie a.c., în jurul orei 22.20, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Rutier au identificat un bărbat care a condus un autoturism, pe bulevardul Mamaia, fiind sub influența substanțelor psihoactive.

Bărbatul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la amfetamină.

Advertisement

Ulterior, a fost condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea prezenței substanțelor psihoactive în sânge.

La data de 1 iulie a.c., în jurul orei 22.45, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Rutier au identificat un bărbat care a condus un autoturism, pe strada 1 Mai Vechi, fiind sub influența substanțelor psihoactive.

Bărbatul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la canabis.

Ulterior, a fost condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea prezenței substanțelor psihoactive în sânge.

La data de 1 iulie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectiat verificări la doi operatori economici, ocazie cu care au constatat că aceștia nu au respectat prevederile Legii 84/1998.

Advertisement

Astfel, au fost descoperite și ridicate în vederea confiscării 130 de seturi de jucării susceptibile a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală, în valoare de peste 8.000 de lei.

La data de 1 iulie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat verificări la un operator economic, ocazie cu care au constatat că acesta nu a respectat prevederile Legii 8/1996.

În toate cauzele s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions